Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

H ΔΗ.ΣΥ. για το χρέος

«Η διόγκωση του χρέους ξεπερνά ακόμα και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία, στην οποία τονίζεται ότι «το πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο ήδη έχει υπερβεί κατά πολύ τον ετήσιο στόχο, οδηγεί στο στραγγαλισμό την παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας».

Το κόμμα επισημαίνει ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας «οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίχως άλλες αναβολές και καθυστερήσεις».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως το χρέος δε θα μειωθεί με την «άδικη φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθείται», αλλά με γενναίες κινήσεις για τον περιορισμό της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, τη μείωση των δημοσίων δαπανών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. καθηγητής, η δυναστεία Λάτση και η κοσμική Μαριάννα

Ο  προφέσορας, Σπύρος Λάτσης

Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του London School Of Economics, συγγραφέας φιλοσοφικών βιβλίων. Κάτοικος Ελβετίας. 144ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και... Έλληνας. Στην Ψαροκώσταινα του Μνημονίου υπάρχουν και περιπτώσεις επιχειρηματιών που έχουν μάλλον το άγγιγμα του Μίδα.

Ο λόγος για τον Σπύρο Λάτση, γιο του Γιάννη Λάτση, ιδιοκτήτης της Eurobank και πλέον επιτυχημένος τραπεζίτης έπειτα και από το πρόσφατο deal συγχώνευσης της Eurobank με την Alpha Bank. Αν ακόμη και ο διεθνής Τύπος από την Δευτέρα πλέκει τα εγκώμια στον κ. Σπύρο Λάτση για «την επιχειρηματική κίνηση που έδωσε ώθηση στην Ελλάδα», ο ακριβοθώρητος τραπεζίτης παρουσιάζει το προφίλ ενός παίκτη μιας απλής Μονόπολης. Εξάλλου, από νεαρή ηλικία οι συνομήλικοί του συνήθιζαν να τον
«πειράζουν» λεγοντάς του ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι Μονόπολης, μόνο ο Σπύρος τραβάει πάντα την κάρτα «Αγόρασε».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κουβέλης: Να αλλάξουν νοοτροπία οι τράπεζες!

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ζήτησε να αλλάξει η τραπεζική συμπεριφορά στην Ελλάδα λέγοντας ότι η προηγούμενη συμπεριφορά των τραπεζών στην Ελλάδα, μια συμπεριφορά κερδοφόρα, δεν μας έπεισε ότι πράγματι οι τράπεζες συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων της αγοράς.

Για αυτό και υπάρχει ανάγκη μιας συγκεκριμένης τραπεζικής συμπεριφοράς, η οποία θα έχει σχέση και με την υπαρκτή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση Alpha- Eurobank, επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης, καθώς, όπως σημείωσε, η ανεργία ξεπερνά το 16%.

Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν σημεία σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να οδηγούν σε κυβερνητική συνεργασία αναφέροντας: «Συναίνεση στο επίπεδο της σύγκλισης για τη διαμόρφωση κοινού κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα».

Δεν απέκλεισε, τέλος, τις πρόωρες εκλογές αλλά όπως είπε μπορεί να προκύψουν ως αναγκαστική λύση και όχι έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η ΔΗΜ. ΑΡ. για τη συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank

Η συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank, αποτελεί μια αναγκαία κίνηση στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η κρίση χρέους και οι μεγάλες ανάγκες των τραπεζών για κεφαλαιακή επάρκεια.

Το νέο σχήμα σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, θα διαθέτει προϋποθέσεις ρευστότητας για επαρκή χρηματοδότηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και ελληνικών επιχειρήσεων και στο βαθμό που θα διασφαλίσει τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες αυτές μπορεί να έχει θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.

Enhanced by Zemanta

Ντ. Μπακογιάννη: Θετική εξέλιξη η συγχώνευση Alpha Bank-Eurobank EFG

«Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha Bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, παίρνονται αποφάσεις που ισχυροποιούν το τραπεζικό σύστημα και προσελκύουν σ' αυτό ξένα επενδυτικά κεφάλαια», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά από τις τεράστιες δαπάνες του κράτους, που όσο δεν μειώνει τα ελλείμματά του στραγγίζει τη ρευστότητα και στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα».

Τέλος, η Ντ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «για να ανασάνει η ιδιωτική οικονομία πρέπει επιτέλους και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της δουλειά και να πάψει να υποκύπτει στις πιέσεις των κομματικών στρατών που κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα
Enhanced by Zemanta

Χρυσοχοΐδης: «Τέλος στα λιμνάζοντα επενδυτικά έργα του ΕΣΠΑ»


''Μπαίνει τέλος στα λιμνάζοντα επενδυτικά έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ αλλά δεν έχει προχωρήσει το επενδυτικό τους πρόγραμμα", τόνισε...ο υπουργός Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες του υπουργείου για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, το προσεχές τρίμηνο.

Όπως σημείωσε, έχουν "κατατεθεί στην ΕΕ τα 64 δελτία μεγάλων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 11 δισ., με τα οποία ενημερώνει η χώρα μας ότι προχωράει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κάθε έργο''. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η ''βιομηχανία'' των νεκρών εκχωρήσεων που ανακυκλώνουν πόρους και προγράμματα χωρίς να υλοποιούν έργα τελειώνει οριστικά και ήδη από την αναμόρφωση του συστήματος λειτουργίας του ΕΣΠΑ, εντός του μήνα θα παρουσιαστούν οι επιμέρους δράσεις ενός μεγάλου προγράμματος για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ακόμη, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός, έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ η σταδιακή αύξηση των κοινοτικών πόρων για την αναγκαία τεχνική υποστήριξη των ελληνικών αρχών.

Στο μεταξύ γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό και τον υφυπουργό κ. Μωραΐτη, ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσουν επαφές με κοινοτικούς εκπροσώπους που θα διαρκέσουν σχεδόν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα έργα και να τρέξουν όσα ήδη έχουν ξεκινήσει για την επίτευξη του στόχου, της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης απορρόφησης. Η ειδική γραμματέας ΕΣΠΑ, κυρία Ζεμπιλιάδου, ανέφερε ότι από 4700 έργα που εμφανίζονταν ''νεκρά'' το Μάιο, σήμερα έχει μειωθεί ο αριθμός τους σε 3.409, ενώ έχουν γίνει και 1000 νέες εντάξεις νέων έργων.

Διευκρίνισε δε, ότι η μείωση των ''νεκρών έργων δεν σημαίνει πάντα απένταξη από το ΕΣΠΑ''. Από την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει επιτάχυνση και συγκεκριμένα:
-Οι νεκρές εντάξεις μειώθηκαν κατά 38% και ανέρχονται σήμερα σε 3,4 δισ.ευρώ, από 5,5 δισ.ευρώ τον Μάιο.

-Οι νεκρές εκχωρήσεις μειώθηκαν κατά 24% (320 εκ. ευρώ) από τον Μάιο μέχρι σήμερα

-Σε 3 μήνες, δηλαδή, απεγκλωβίσαμε πόρους ύψους 2,4 δισ. ευρώ, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα λίμναζαν στα γραφειοκρατικά γρανάζια της ελληνικής διοίκησης

-Οι νέες εντάξεις μεταξύ Α΄ και Β΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5%, δηλαδή 1,13 δισ.ευρώ και κατά 12,2%, δηλαδή 2,23 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα.

-Οι νέες συμβάσεις μεταξύ Α΄ και Β΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 5%, δηλαδή 532 εκ. ευρώ και κατά 11,8%, δηλαδή 1,28 δισ. ευρώ, μέχρι σήμερα.

-Η απορρόφηση μεταξύ Α΄ και Β΄ τριμήνου αυξήθηκε κατά 13,6% (683 εκ. ευρώ) και από το τέλος του Α΄ τριμήνου μέχρι σήμερα αυξήθηκε κατά 772 εκ. ευρώ, με σχετική αύξηση 15,4% (22,16% από 19,2%).

-Ο ετήσιος στόχος κάλυψης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, που απορρέει από το Μνημόνιο για το 2011, το Α΄ τρίμηνο καλύπτονταν κατά 4,3%. Το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε στο 19,5%. Δηλαδή παρουσίασε μια αύξηση της τάξης του 353%. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η αύξηση προήλθε από νέα έργα.

-Θεαματική είναι η πορεία υλοποίησης των Τομεακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία ενώ στο Α΄ τρίμηνο κάλυπταν μόλις το 4,2% του στόχου απορρόφησης του Μνημονίου, στο Β΄ τρίμηνο κάλυπταν το 20,4%, δηλαδή είχαμε μια αύξηση 386%.

-Τα Περιφερειακά προγράμματα το Α΄τρίμηνο κάλυπταν μόλις το 4,4 % του στόχου απορρόφησης του Μνημονίου, το Β΄τρίμηνο κάλυπταν το 17,3%, δηλαδή αύξηση 293%.

-Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί δεξαμενές ώριμων έργων, περίπου στο 60% των Προγραμμάτων μέχρι σήμερα και θα επεκταθούν σε όλα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία εφαρμογής της Α΄ φάσης του σχεδίου.

-Με την αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στο 95% και με βάση τις πληρωμές που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, αναμένεται να επιστραφούν στον Προϋπολογισμό αναδρομικά άμεσα 875 εκ. ευρώ, ενώ με βάση τις πληρωμές που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του 2011 υπολογίζονται άλλα 400 εκ ευρώ. Άρα, έχουμε μια συνολική εξοικονόμηση για το ΠΔΕ, μόνο για το 2011, περίπου 1,275 δισ. ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός απαντώντας σε δημοσιογράφο για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, παραδέχθηκε ότι η εφαρμογή της απόφασης αποτελεί πλήγμα για την αγορά και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. Σημείωσε δε ότι ''τα μέτρα δεν τα παίρνει κάποιος τρίτος αλλά η κυβέρνηση και το ότι είναι επώδυνο το συγκεκριμένο μέτρο το έχει παραδεχθεί και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος''.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η υπόθεση του ΕΣΠΑ, ως μοναδική δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να χρησιμοποιείται επανειλημμένα για επικοινωνιακούς λόγους.

Ότι και να ισχυρίζεται και να παρουσιάζει η ηγεσία του ΥΠΑΝ με ποσοτικούς δείκτες αποφεύγοντας τα πραγματικά μεγέθη δεν μπορεί να αποκρυφτεί ότι στόχος προβλεπόμενος στο Μνημόνιο για το 1ο εξάμηνο του 2011 ήταν η απορρόφηση 1, 104 δις Ευρώ ενώ το αντίστοιχο αίτημα χρηματοδότησης από το ΥΠΑΝ που έχει υποβληθεί είναι 530 εκατ. Ευρώ! Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υποστηρίζει ότι στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν σημαίνει διάθεση χρηματικών πόρων υπό μορφή ενισχύσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες και ότι σε κάθε περίπτωση πρωταρχικό κριτήριο της ένταξης έργων δεν είναι η απορρόφηση αλλά η αναγκαιότητα υλοποίησης συγκεκριμένων έργων στο πλαίσιο ενός σχεδίου τόσο Περιφερειακού όσο και Τομεακού.
 

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Συζητήσεις για συγχώνευση μεταξύ Vodafone και Wind

K800i personnalisé par VodafoneImage via WikipediaΜετά τις ALPHA BANK και EUROBANK που ανακοίνωσαν τη συγχώνευσή τους, προκαλώντας ευφορία στο Χρηματιστήριο, άλλες δύο μεγάλες εταιρίες, όχι από τον τραπεζικό χώρο, αλλά από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό.

Πρόκειται για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind οι διοικήσεις των οποίων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο. 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Πως έγινε η συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank

Ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα το μεσημέρι η συμφωνία συγχώνευσης των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank. 

Το σχέδιο προβλέπει την έκδοση υποχρεωτικών μετατρέψιμων τίτλων ύψους 500 εκατ. ευρώ και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,25 δισ. ευρώ. 

Η σχέση ανταλλαγής είναι 5 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές Alpha Bank για κάθε 7 κοινές ονομαστικές μετοχές Eurobank.

Το όνομα του νέου σχήματος θα είναι Alpha Eurobank και θα έχει το σήμα της Alpha. «Θετική εξέλιξη που δείχνει το δυναμισμό και τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» χαρακτηρίζει τη συγχώνευση ο ανιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο νέος όμιλος θα προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίου ενίσχυσης των κεφαλαίων τους, ύψους 3,9 δισ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) να διαμορφωθεί στο 14.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

20 χρόνια από την έναρξη του Α/Κ ALPHA TRUST ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

20 χρόνια συμπληρώθηκαν στις 13 Αυγούστου από την έναρξη του Α/Κ ALPHA TRUST ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Μετοχικό Εσωτερικού (Άδεια Σύστασης: Απόφ. Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς 58546/Β737, ΦΕΚ 679/Β/8.8.1991).

Το παλαιότερο ιστορικά Α/Κ της διαχειρίστριας εταιρείας ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση της κατηγορίας του από την έναρξή του στις 13/8/1991, έχοντας σημειώσει με στοιχεία της 13/8/2011 σωρευτική απόδοση 468,75% Σημ.. Αντίστοιχα, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος βρισκόταν στα επίπεδα των 1000,6 μονάδων στις 13/8/1991 και στις 991,14 μονάδες στις 13/8/2011, παρουσίασε στην ίδια περίοδο αρνητική απόδοση της τάξεως του 0,95%.

Επιπρόσθετα, το Α/Κ έχει λάβει κορυφαίες αξιολογήσεις 4 και 5 αστέρων από τον διεθνή οίκο Morningstar®, ενώ έχει διακριθεί πολλάκις στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας των Μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων Ελλάδας.

Η επέτειος των 20 ετών του Α/Κ ALPHA TRUST Αναπτυξιακό Μετοχικό Εσωτερικού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δυναμική και επιτυχημένη 20ετή διαδρομή της ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ., η οποία τηρεί σταθερά και με συνέπεια, όλα αυτά τα χρόνια, ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο διαχείρισης με μια σειρά από πρωτιές σε αποδόσεις και διακρίσεις στην ελληνική αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων.

Η ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ είναι θυγατρική της ALPHA TRUST ΑΕΠΕΥ η οποία ιδρύθηκε το 1987 και είναι η πρώτη εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα. Η ALPHA TRUST αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο ανεξάρτητο οργανισμό διαχείρισης κεφαλαίων στη χώρα μας, ενώ παράλληλα συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους διαχειριστές επενδύσεων της τελευταίας εικοσαετίας.

ΔΗΜΑΡ: Να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης στη συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank

Part of The main building complex of the Alpha...Image via WikipediaΣχόλιο του Γραφείου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank :

Η συγχώνευση Alpha Bank- Eurobank, που αποτελεί μια αναγκαία κίνηση στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που πυροδοτούν η κρίση χρέους και οι μεγάλες ανάγκες των τραπεζών για κεφαλαιακή επάρκεια, μπορεί να έχει θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία στο βαθμό που αφενός συνοδευτεί και με την παρουσία και άλλων κεφαλαίων ώστε να εξασφαλιστεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και αφετέρου διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων στις τράπεζες αυτές.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ολιγοήμερες διακοπές του πρωθυπουργού μαζί με τον.. Προβόπουλο!

Λόγω του deal της Alpha Bank και της Eurobank

Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στις ελιές της Καρδαμύλης βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγό του Αντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα και μαρτυρίες ντόπιων.

Το βράδυ της Παρασκευής το πρωθυπουργικό ζεύγος έκανε μία βόλτα στην περιοχή και το βράδυ έφαγαν στα Ριτσά. Το πρωί του Σαββάτου ο κος Παπανδρέου αναχώρησε για άγνωστη κατεύθυνση (σ.σ: για Ελαφόνησο λένε οι πληροφορίες), για να κάνει το μπάνιο του.

Λέγεται ότι τον είδαν μάλιστα να συνοδεύεται από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Alpha και Eurobank συγχωνεύθηκαν! - Το Κατάρ πρωταγωνιστής !

Part of The main building complex of the Alpha...Image via Wikipedia
Το mega τραπεζικό deal μεταξύ της Alpha και της Eurobank είναι γεγονός. Θα επικυρωθεί στα έκτακτα διοικητικά συμβούλια τα οποία θα συνέλθουν την Δευτέρα 29 Αυγούστου ώστε να επικυρώσουν το deal αναφέρει σε δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr ο Γενικός Διευθυντής της Alpha bank Γ Αρώνης.

Το Κατάρ – ήδη το fund Paramount ελέγχει το 4% της Alpha bank – θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο deal αναφέρει ο κ Αρώνης. Ερωτηθείς για το τι ποσοστό θα αποκτήσει το Κατάρ στο νέο σχήμα απέφυγε να σχολιάσει, ωστόσο καλά ενημερωμένες πηγές του www.bankingnews.gr αναφέρουν ότι θα αποκτήσει το 20% του νέου σχήματος και θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος.
Το mega τραπεζικό deal δημιουργεί την μεγαλύτερη βάση ενεργητικού τράπεζα στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με ενεργητικό 144 δις ευρώ, δάνεια 98 δις ευρώ, καταθέσεις 77 δις ευρώ και ίδια κεφάλαια 10,3 δις ευρώ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τέλη Σεπτεμβρίου «βλέπει» το ΔΝΤ την αποδέσμευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενδέχεται να αποδεσμεύσει την έκτη δόση του δανείου του στην Ελλάδα «στα τέλη Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντέιβιντ Χόουλι.

Πρόσθεσε ότι η αποστολή της τρόικας, που θα επισκεφθεί την Αθήνα, πιθανότατα θα ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας στις 5 Σεπτεμβρίου.

«Εάν επιτευχθούν οι συμφωνίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ μάλλον θα μπορέσει να εξετάσει την έγκριση της επόμενης δόσης προς τα τέλη Σεπτεμβρίου» δήλωσε ο Χόουλι στους δημοσιογράφους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η ΔΗΜ.ΑΡ. για την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης

Όσο η κυβέρνηση θα επιμένει στην καταστροφική επιλογή της αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, τόσο θα αυξάνονται τα λουκέτα στην αγορά, θα μεγαλώνει η ύφεση, θα οξύνεται η ανεργία. Είναι αδιανόητη και ακατανόητη η επιμονή σε μια αυτονόητα λαθεμένη επιλογή!
Enhanced by Zemanta

Η ΕΣΕΕ ζητά φορολογικές ελαφρύνσεις

Mείωση των φορολογικών βαρών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και εκτιμά ότι αυτό το κίνητρο θα  επιτρέψει σε πάρα πολλούς επιχειρηματίες είτε να προσλάβουν κάποιον επιπλέον εργαζόμενο, είτε να διατηρήσουν κάποιον στη θέση του, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Η ΕΣΕΕ και το Ινστιτούτο Ερευνών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της συνομοσπονδίας προχώρησαν στην παρουσίαση παραδειγμάτων, μέσω των οποίων αποτυπώνεται ότι το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα υποχρεούται κάθε επιχείρηση να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο, έχει μόνο μια μικρή απόκλιση της τάξεως του -3%, σε συνάρτηση πάντα με τη νομική μορφή της καθεμίας.
Με βάση το πλέον αντιπροσωπευτικό των παραδειγμάτων, συσχετίζεται η φορολογική δαπάνη κάθε επιχειρήσης με:
α) τη διατήρηση της θέσης εργασίας και
β) την πρόσληψη ενός ανέργου.
Οι προτάσεις, αυτές όπως εκτιμά η ΕΣΕΕ, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα εργαλεία στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τη χώρα μας, όπως η ύφεση, το έλλειμμα και η ανεργία.
Ειδικότερα, μέσω της προτεινόμενης μείωσης του φορολογικού συντελεστή επί των καθαρών κερδών των επιχειρήσεων κατά 25%, δηλαδή από το 20% στο 15%, ακόμα και κατά 50%, δηλαδή από το 20% στο 10%, υπολογίζεται ότι όχι μόνο δημιουργείται πρόσφορο έδαφος προκειμένου να επιτευχθεί ο πρωτεύων στόχος κάθε επιχειρηματία, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του, αλλά ταυτόχρονα δίνεται λύση στο διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της ανεργίας. Κι αυτό γιατί μέσω των εξοικονομούμενων πόρων από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο Φόρο Εισοδήματος Νομικών Προσώπων (ΦΕΝΠ), δίνεται η δυνατότητα στον επιχειρηματία - έμπορο να ενισχύσει την παραγωγικότητα αλλά πιθανώς και την τεχνογνωσία της επιχείρησής του, μέσω της ενίσχυσης του εργατικού δυναμικού που απασχολεί στην επιχείρησή του, με την πρόσληψη ενός επιπλέον ατόμου, μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
Σημειώνεται ότι η μειωμένη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρηματιών, θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι επιχειρήσεις όχι μόνο δεν θα απολύσουν κάποιον ή κάποιους από τους εργαζόμενούς τους αλλά παράλληλα θα πρέπει να διατηρήσουν το υπάρχον εργατικό δυναμικό που διαθέτουν και αν είναι δυνατόν να το αυξήσουν, μέσω της πρόσληψης ενός επιπλέον ατόμου.

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : Επιτακτική ανάγκη, η επαναφορά του «Νόμου Ανάσα» για τις εμπορικές επιχειρήσεις

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), ως ζωντανό κύτταρο της Κοινωνίας, οφείλει να σας μεταφέρει... την αγωνία της, για τους χιλιάδες πολίτες της Χώρας μας, που έχουν την πτωχευτική ιδιότητα , δηλαδή είναι έμποροι, μα συνάμα και καταναλωτές,  οικογενειάρχες και πολίτες αυτής της Χώρας όσο αφορά την κατάσταση που βιώνουν με τις Τράπεζες, και το S.O.S που εκπέμπουν, σε σας τους  εκπροσώπους της πολιτείας, σε σας τους αρμόδιους Υπουργούς.
Αναφερόμαστε στην πολιτική των Τραπεζών, οι οποίες αφού μέχρι σήμερα  «έπαιξαν» με τους καταναλωτές που δεν είχαν την πτωχευτική ιδιότητα, με τις γνωστές πρακτικές τους, ήρθε η σειρά των εμπόρων. Με δεδομένη την επιχειρηματική πολιτική των Τραπεζών, να κλείνουν τα  επιχειρηματικά δάνεια, να . καταγγέλλουν τα δάνεια και να τα κηρύσσουν υπερήμερα, ζητώντας να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες ,με τις διαταγές πληρωμής και των πλειστηριασμών, οι
έμποροι νοιώθουν αδύναμοι, χωρίς καθοδήγηση, χωρίς στήριξη, με  μοναδικό όπλο, ένα απροσδιόριστο αύριο, ένα «κενόν» επαγγελματικό ορίζοντα. Η Εικόνα αυτή , μα περισσότερο η απογοήτευση των εμπόρων,  μας έχουν κάνει να βιώνουμε συνεχείς αυτοκτονίες στο νησί μας
Πραγματικά , ως ΄Ενωση Καταναλωτών, δεχόμαστε την επίσκεψη χιλιάδων  θλιμμένων εμπόρων από το νησί μας, που μας ζητούν την στήριξη και την εξώδικη παρέμβαση μας ,με τις Τράπεζες, καθώς δεν επιθυμούν ούτε να βάλουν λουκέτο μα πολύ δε περισσότερο, να κάνουν χρήση του άρθρου 99
.Παρά την πτώση του τζίρου τους, οι έμποροι ελπίζουν και παλεύουν με  νύχια και με δόντια, να διατηρηθούν στην αγορά, να αποφύγουν το λουκέτο. Θηλιά στο λαιμό» χιλιάδων εμπόρων αποτελεί το «στέγνωμα» της αγοράς από ρευστό και η άρνηση των προμηθευτών να δεχτούν επιταγές, Το
κλείσιμο της στρόφιγγας της χρηματοδότησης από τις τράπεζες και η  μειωμένη κατανάλωση, είναι το ύστατο χτύπημα ακόμη και για εμπόρους με «βαρύ» όνομα στην αγορά και, όπως επισημαίνουν οι παράγοντες της αγοράς, από δω και πέρα θα ισχύει το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Οι  τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς ως ύστατη λύση. Τις ενδιαφέρει να πάρουν χρήματα και όχι ακίνητα που δεν υπάρχουν πλειοδότες. Άλλες ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες είχαν συναφθεί τα δάνεια και άλλη η κατάσταση σήμερα.
Αξιότιμοι κύριοι,
΄Επειτα από τα παραπάνω, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη για  αναθέρμανση της Οικονομίας και ισορροπίας της Αγοράς η επαναφορά του «Νόμου Ανάσα» για τους εμπόρους, ενός Νόμου που θα επιβάλλει στις Τράπεζες να προβούν σε ρυθμίσεις χρέους με τις Εμπορικές Επιχειρήσεις,
ενός Νόμου που θα βοηθήσει αρκετά καταστήματα να αποφύγουν το  «λουκέτο», ενός Νόμου που θα επιφέρει κάποια ισορροπία στην αγορά, ενός Νομοθετικού Πλαισίου που θα σώσει χιλιάδες πολίτες στο πέρασμα στην ανεργία, της ανέχειας, της φτώχειας, του μαρασμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εξελίξεις φωτιά στον τραπεζικό κλάδο, στη σκιά της μεγάλης πτώσης των τιμών...

Τα σημαντικά προβλήματα με το rollover των ομολόγων και οι νέες επαφές - έκπληξη για deals....Πραγματικά εκρηκτική, σε όλα τα μέτωπα και ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό κλάδο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνεδρίαση, με την ειδησεογραφία από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό να είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Επιγραμματικά και προτού αναφερθούμε σε αυτά αναλυτικά, η προσοχή στρέφεται στο “εκρηκτικό” σκηνικό που διαμορφώνεται, σχετικά με την ανταλλαγή ομολόγων (rollover), όπου όπως μόνο το GFF έχει αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες, έχει προκύψει σειρά προβλημάτων, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανταλλαγή, αλλά όχι μόνο. Επίσης, πολύ κρίσιμες κρίνονται και οι συζητήσεις που γίνονται στους κόλπους της Ε.Ε. για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις εγγυήσεις που ζητείται από την Ελλάδα να δώσει, στα πλαίσια του νέου πακέτου στήριξης. Πέραν των εσωτερικών θεμάτων, δε θα πρέπει να παραβλέπουμε και την πραγματικά πολύ πλούσια ειδησεογραφία στο εξωτερικό, με τα βλέμματα των επενδυτών ανά τον κόσμο να είναι στραμμένα στην επικείμενη ομιλία του προέδρου της FED, στο Τζάκσον Χόουλ της Πολιτείας του Γουαϊόμινγκ. Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του Μπερνάνκε είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί ένας τρίτος κύκλος νομισματικής πολιτικής (QE3), ενώ το ερώτημα θα είναι πως αυτή η ανακοίνωση, εφόσον συμβεί, θα ερμηνευτεί από τους επενδυτές – αναλυτές των αγορών.

Το rollover, οι εμπλοκές και το πλήθος των φημών…
Το μεγάλο ζήτημα των επόμενων ημερών αναμένεται αν είναι αυτό της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (rollover), ενώ όπως μόνο το GFF είχε αποκαλύψει, τις προηγούμενες ημέρες, έχει προκύψει σημαντική εμπλοκή τόσο όσον αφορά τους όρους ανταλλαγής και κυρίως το λογιστικό τρόπο διαχείρισης του θέματος. Επίσης, πρόβλημα έχει προκύψει (όπως είχαμε φωτογραφίσει στα προηγούμενα σχόλια μας), όπως θα δούμε παρακάτω και με τους τρείς συμβούλους του ελληνικού δημοσίου, για το ζήτημα του rollover. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τους όρους ανταλλαγής και την τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας έχουν προκύψει σημαντικές αλλαγές (αφορούν κυρίως το κρίσιμο θέμα του λογιστικού χειρισμού με τον οποίο θα γίνει η όλη διαδικασία) εκτινάσσοντας ουσιαστικά το “λογαριασμό” για τις ελληνικές τράπεζες, περίπου στα 4,5 με 5 δις ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, από τις οποίες και προέκυπτε μια απόλυτα διαχειρίσιμη ζημία. Μάλιστα, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι οι πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα έχουν διασταυρωθεί, επιμένουν ότι μια εκ των ελληνικών τραπεζών έχει ξεκαθαρίσει ότι με τις παρούσες συνθήκες αδυνατεί να συμμετέχει, δεδομένου ότι το κόστος συμμετοχής είναι μη διαχειρίσιμο για αυτήν, ειδικά στις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις.

Στα υπόλοιπα ζητήματα και προτού αναφερθούμε στο ζήτημα των τριών συμβούλων, να αναφέρουμε ότι, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα (θεωρούμε βέβαιο ότι θα αλλάξουν), η συμφωνία φαίνεται να πηγαίνει χρονικά, όλο και πιο πίσω, με το πιο πιθανό να είναι να ολοκληρωθεί λίγο πριν τα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης, όπως είχε σημειωθεί και χθες, σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το ύψος των τελικών απομειώσεων θα περάσει στα αποτελέσματα εξαμήνου, ενώ είναι πολύ πιθανό εφόσον τελικά γίνει το rollover, το “φέσι” να ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα 9μήνου. Πέραν των παραπάνω, μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να έχει προκύψει και με τους τρείς συμβούλους (HSBC, BNP Paribas. DeutscheBank), με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες. Πάντως, αίσθηση μας είναι ότι το πιο πιθανό είναι αυτό το πρόβλημα να συνδέεται με τα όσα αναφέραμε παραπάνω, σχετικά με τον τρόπο του λογιστικού χειρισμού της ανταλλαγής ομολόγων, με τους συμβούλους και τις ξένες τράπεζες να κατηγορούν, το ΥΠΟΙΚ και τον ΟΔΔΗΧ, για προνομιακή μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών. Μάλιστα, οι πληροφορίες φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν ότι ενδέχεται οι 3 σύμβουλοι να προχωρήσουν σε λήξη της σύμβασης, αν και αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί.

Τέλος, πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με το ποσοστό συμμετοχή των τραπεζών στην ανταλλαγή, κάτι για το οποίο επίσης πρώτοι είχαμε προειδοποιήσει (εδώ και αρκετές εβδομάδες), αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμμετοχή των ιδιωτών στην ανταλλαγή ελληνικού χρέους (PSI) ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο 50%, ενώ θυμίζουμε ότι ως στόχος έχει τεθεί το 90%. Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή της αρχικής ανακοίνωσης, στο GFF είχαμε αναφέρει ότι ο στόχος του 90% θεωρείται πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί, ενώ ένας πολύ επιτεύξιμος στόχος, αλλά και ικανοποιητικός κρίνουμε ότι είναι αυτός της συμμετοχή του 60 με 65% του συνόλου των ομολόγων.

Οι νέες επαφές – έκπληξη για deal…
Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και κυρίως των τελευταίων ημερών θα λέγαμε ότι έχουν σημάνει συναγερμό στις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GFF, έχουν αρχίσει οι πρώτες επαφές για deals, με την παράμετρο, ότι αυτές γίνονται αποκλειστικά, στην παρούσα φάση, με ξένες τράπεζες, με τις ελληνικές τράπεζες να βρίσκονται στην αναζήτηση ξένων εταίρων, για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη συγκυρία. Έτσι λοιπόν, όπως αποκαλύπτει σήμερα το GFF, σημαντικές επαφές υπάρχουν μεταξύ της Alpha Bank και του Γερμανικού Κολοσσού της Deutsche Bank, με σκοπό η πρώτη να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετέχει η δεύτερη ως στρατηγικός επενδυτής. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές, αν και οι επαφές είναι σε εξαιρετικά αρχικό στάδιο, εντούτοις υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, λόγω της αρχικής θετικής στάσης των γερμανών. Πέραν της Alpha Bank, σε παρόμοιες συζητήσεις μαθαίνουμε ότι βρίσκονται και δύο άλλες τράπεζες, στην μια από τις οποίες ήδη συμμετέχει συγκεκριμένος ξένος επενδυτής.
www.greekfinanceforum.com
Enhanced by Zemanta

Κύπρος: 150 εκατ. ευρώ οι πρόσθετες ανάγκες δανεισμού

Τα 150 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι πρόσθετες ανάγκες δανεισμού μέχρι τέλος του χρόνου, και επιπλέον 600 εκατ. ευρώ μέχρι τέλους του ερχόμενου Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, ενώ η Βουλή συνέρχεται προκειμένου να εγκρίνει τα κυβερνητικά νομοσχέδια για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα είναι ότι τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό θα υπάρξει η ευχέρεια αναχρηματοδότησης», τόνισε ο υπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «όταν θα χρειαστούμε από το εξωτερικό θα είμαστε σε θέση να το πράξουμε». Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπερκαλυφθεί το δημόσιο χρέος από εγχώριους και ξένους πιστωτές καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για προσφυγή της Κύπρου σε μηχανισμό στήριξης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Αποκαλύψεις για τον "γάμο" Μαρινάκη - Κουρή



Αποκαλύψεις για τον "γάμο" Μαρινάκη - Κουρή και αναλυτικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο ALTER και τις σχέσεις του εφοπλιστή με τον (συνεταίρο του ) Γιάννη Αλαφούζο και την (κουμπάρα του) Ντόρα Μπακογιάννη δημοσιεύει η φημερίδα Deal news που κυκλοφόρησε σήμερα.Ο Κουρής, ο Βγενόπουλος, η Ντόρα και το ποδόσφαιρο

Στην Deal news μπορείτε να διαβάστε από την Παρασκευή όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του χρήματος, την οικονομία, τις επιχειρήσεις, το χρηματιστήριο και την πολιτική. Παρασκήνιο και αποκαλύψεις.

Πρώτο θέμα της εφημερίδας η κατάρρευση των τραπεζών, όπου αναφέρει ότι η κυβέρνηση τρέμει την πτώχευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Σανίδα σωτηρίας από τον «τσάρο» το νομοσχέδιο. Τι προβλέπει με την σύστασή της Bridge Bank. Η εξάρτηση από το κράτος, η μη ρευστότητα και η ΕΚΤ. Τέσσερις τράπεζες ήδη στο «κόκκινο». Οι μαύρες τρύπες και οι ζημιές που φέτος φτάνουν στα 5,52 δις ευρώ. Ζημιές 4,5 δις ευρώ από τα ομόλογα. Στα 10,5 δις κατρακύλησε η κεφαλαιοποίηση. Ανέφικτος ο «παρά φύση γάμος» πριν από τον έλεγχο. Σκέψεις για δημιουργία Επενδυτικής Τράπεζας. Έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος για παράνομες χρεώσεις.

Οι ΑΜΚ και οι κινήσεις εκτός συνόρων. Έκανε πίσω ο Βενιζέλος με την τρόικα. Με αφορμή την εμπλοκή στην Ευρώπη δείχνει «καλό πρόσωπο». Δεν κουβεντιάζει αναθεώρηση των στόχων. Οι Γερμανοί τάσσονται κατά των εγγυήσεων της Ελλάδας.

Ακόμη στην Deal News μπορείτε να δαβάσετε:

Παραίτηση – βόμβα του Παμπούκη. Υπουργός χωρίς Υπουργείο;

Σε μια ξεχωριστή, αποκλειστική συνέντευξη μιλά ο γκουρού των αγορών David Roz για τις ευκαιρίες για day Trading στο Χρηματιστήριο.

Ακόμη: Κέρδη 13,6 εκατ. αντί για 196,13 εκατ. ευρώ στα Super market. Η ελεύθερη πτώση 85,17% των ισχυρών.Εκτός από την Carrefour που είχε ζημιές οι άλλοι αντέχουν. Το πλάνο των κινήσεών τους.

Επίσης: Βασίλης Θεοχαράκης. Η στρατηγική επέκτασης του Mr Nissan. Ο «αυτοκινητάς» μπήκε στις τράπεζες, τη ναυιλία, τις ασφάλειες και την Υγεία.Η συνεργασία του με τον Μινέττα, η πτώση τζίρου και τα σχέδια για να νικήσει την κρίση.

Στην DEAL news μια αποκάλυυψη και για τον Σπύρο Λάτση: Τώρα «χτυπάει» και τα σκουπίδια.

Διαβάστε ακόμη:
Δημήτρης Κοντομηνάς: 50 εκατ. δολάρια για το Falcon της Dassault.

Μιχάλης Ιωαννίδης: Φουρτούνες με την Ocean Tankers.

Γιώργος Μπατατούδης: Επέστρεψε από τη Λιβύη ο «Μπάτμαν»

Η DEAL news είναι η πρώτη επιχειρηματική εφημερίδα στην Ελλάδα και θα την βρείτε στα περίπτερα κάθε Παρασκευή και όλη την εβδομάδα.

«Συμμαχία για την Ανάπτυξη» με τη Γερμανία.

Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ

«Με τη γερμανική κυβέρνηση χτίζουμε, μετά και την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μια Συμμαχία για την Ανάπτυξη. Εργαζόμαστε για να μετατραπεί το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας σε ένα σχέδιο για την ανάκαμψη και ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε σήμερα, 25 Αυγούστου, με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας, κ. Στέφαν Κάπφερερ.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και στην παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία. Συμφώνησαν επίσης το πλαίσιο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, κ. Ρέσλερ, που θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από μεγάλη αποστολή – περίπου 100 Γερμανών επιχειρηματιών- που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

"Επενδυτική επίθεση" από τη Γερμανία

"Επενδυτική επίθεση στην Ελλάδα, έχει εξαπολύσει η Γερμανία", όπως δήλωσε ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ μετά τη συνεργασία που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και γνωστοποίησε ότι η στόχευση της γερμανικής πλευράς επικεντρώνεται στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της κλασσικής βιομηχανίας "μέσω της αξιοποίησης του λανθάνοντος δυναμικού της χώρας", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο γερμανός υφυπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα και την ενίσχυσή του σε συνεργασία της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας όχι μόνο με κυβερνητικούς φορείς αλλά και σε επίπεδο επιχειρήσεων και κυρίως ιδιωτικών τραπεζών.

Ανέφερε ότι ''στη Γερμανία υπάρχουν δυνατότητες για να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων. Υπάρχουν ειδικές επενδυτικές τράπεζες στα διάφορα κρατίδια όπου χορηγούν τη ρευστότητα. Αυτό το θέμα συζητήθηκε και με την ελληνική πλευρά και το βολιδοσκοπούμε προκειμένου να δούμε τι μπορεί να γίνει για να μην περιοριστούμε μόνο στην κρατική τράπεζα αλλά στο μέλλον και οι ιδιωτικές να μπορούν να χορηγούν δάνεια''.

Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Επενδυτική Τράπεζα, ο γερμανός υφυπουργός επεσήμανε ότι θα δοθεί η τεχνογνωσία από την Γερμανική Επενδυτική Τράπεζα, ενώ ανέφερε ότι εξετάζεται και η δυνατότητα δημιουργίας ειδικών επενδυτικών ζωνών.

Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφέρει ποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις θα διέπουν το καθεστώς των ειδικών ζωνών (φορολογικά κίνητρα, κ.α.), γιατί, όπως σημείωσε, αυτό είναι θέμα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη συζήτηση στις Βρυξέλλες για τον περιορισμό συμμετοχής της Ελλάδας σε κοινοτικά έργα.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας για την έξοδο από την κρίση.

"Υποκλινόμαστε στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα για τον περιορισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, αλλά για την μακροχρόνια σταθερότητα επιβάλλεται να σταθούμε στην ανάπτυξη", σημείωσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα κερδίσει και πάλι η χώρα μας την εμπιστοσύνη των αγορών.

Από την πλευρά του ο έλληνας υπουργός σημείωσε ότι οι βασικοί άξονες αυτής της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με την γερμανική πλευρά αφορούν στην παροχή τεχνογνωσίας σε επίπεδο εξαγωγών, ρευστότητας, αναπτυξιακής στρατηγικής, καθώς και στην αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή αλλά και τη Γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στη χαρτογράφηση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η χώρα. Κατά τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι οι μεταφορές, η ναυτιλία, τα απόβλητα, οι υποδομές στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και τα τρόφιμα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Εύη Παπαδοσηφάκη

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προς επαναξιολόγηση η απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων μετοχών

Την απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ισχύει μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2011, θα επαναξιολογήσει πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κατόπιν διαβούλευσης με τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου, λαμβάνοντας υπόψιν ιδιαίτερα τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, καθώς και στις αγορές ευρύτερα.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει, παράλληλα, ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εποπτικές αρχές Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Βελγίου, οι οποίες έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι εποπτικές αρχές των κεφαλαιαγορών της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αποφάσισαν την παράταση της απαγόρευσης του short-selling επί των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου για ένα μήνα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ακολουθήσει ανάλογη προσέγγιση με τις ευρωπαϊκές αρχές στο θέμα της παράτασης ή της άρσης της απαγόρευσης, ή και της λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων εφόσον αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜ.ΑΡ.: "Να αρθεί η λαθεμένη απόφαση για ΦΠΑ 23%".

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης:

«Προφανώς και θα πρέπει να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως προαπαιτούμενο για την πανθομολογούμενη ανάγκη άρσης της λαθεμένης απόφασης για την αύξηση του ΦΠΑ από 13% στο 23%».
Enhanced by Zemanta

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλαν οι έμποροι Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, με επιστολή της στον πρωθυπουργό αναφέρεται στο μέτρο που πρόκειται προσεχώς να εφαρμοσθεί, σύμφωνα με το οποίο οι ΔΟΥ θα δίνουν προθεσμία 15 ημερών σε περίπου 900.000 φορολογούμενους, για αποπληρωμή χρεών που ξεκινούν ακόμα και από τα 500 ευρώ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, το δημόσιο θα προβαίνει σε κατασχέσεις ή ακόμα και αυτόφωρο.
Η ομοσπονδία επισημαίνει πως θεωρεί απαράδεκτο να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης αυτοί που χρωστούν πολλές χιλιάδες ευρώ με τους καθημερινούς βιοπαλαιστές που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση.
Οι έμποροι υπογραμμίζουν πως,«είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει μία ιεράρχηση στον τρόπο μεταχείρισης και κλήσης των οφειλετών» και αντιπροτείνουν,«η αυτόφωρη διαδικασία και οι κατασχέσεις να εφαρμοστούν για χρέη από 20.000 ευρώ και άνω».
Κλείνοντας καλούν τον πρωθυπουργό να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να εξαντλούν οικονομικά τον κλάδο τους που μέχρι τώρα δεν είχε δείξει δείγματα οικονομικής ασυνέπειας και προσθέτουν «να στραφείτε στο κυνηγητό του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και άλλων ανοικτών πληγών που χρόνια τώρα μαστίζουν την ελληνική οικονομία. Να προβείτε στην απλοποίηση του πολυδαίδαλου φορολογικού συστήματος ώστε να καταργηθεί η γραφειοκρατία που συντηρείται για να καλύψει τον έλεγχο όλης αυτής της κατάστασης. Οφείλετε να εισακούσετε την κραυγή αγωνίας χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και να κατανοήσετε ότι η τακτική που ακολουθείτε θα μας οδηγήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στο δημόσιο, όχι λόγω αγανάκτησης αλλά λόγω καθαρής αδυναμίας, συμπαρασύροντας την ελληνική οικονομία σε ολοσχερή καταστροφή».

Τώρα και φιλικός διακανονισμός για τη μείωση των ενοικίων…

Επιτροπές σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας

Την δημιουργία Επιτροπών Φιλικού Διακανονισμού, στις περιφέρειες όλης της χώρας που θα εξετάζουν σχετικά αιτήματα ενοικιαστών και ιδιοκτητών για επαγγελματικά ακίνητα, προβλέπει διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Τελευταία παρατηρείται όλο και συχνότερα το φαινόμενο, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, πολλοί επαγγελματίες να μην είναι σε θέση να καταβάλλουν το ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Αποτέλεσμα, το χρέος να διογκώνεται και να καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες στα Δικαστήρια, μπαίνοντας σε μία χρονοβόρα και πολυέξοδη διαδικασία.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Διέγραψαν χρέος συνταξιούχου 200.000 ευρώ!


Συνταξιούχος έκανε χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πέτυχε τη διαγραφή τραπεζικών δανείων ύψους 200.000 ευρώ από συνολικές οφειλές ύψους 222.200 ευρώ.

Με μια απόφαση-σταθμό του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το δικαστήριο δικαίωσε ηλικιωμένο συνταξιούχο και όχι μόνο δέχτηκε ότι βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία να εξοφλήσει τις...οφειλές του, αλλά υποχρέωσε τις τράπεζες να διαγράψουν δάνεια σημερινού ύψους 200.000 ευρώ (από ένα σύνολο οφειλών 222.200 ευρώ) και να ικανοποιηθούν με την αποπληρωμή 52.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους, σε βάθος 14 ετών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Οικονόμου σε Περλεπέ: Προτεραιότητα η είσπραξη των μεγάλων οφειλών

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αναφορά που είχε καταθέσει στις 27/7/2011 ζητούσε να ανασταλούν τα μέτρα για επιβολές ποινών σε μικροοφειλέτες του Δημοσίου, ώστε να μπορέσουν οι επαγγελματίες να οργανώσουν σε εύλογο χρόνο την απόδοση των οφειλών τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Π. Οικονόμου στην απάντηση του προς την Βουλευτή τ, αναφέρει ότι στις 3/08/2011 υπέγραψε σχετικό έγγραφο οδηγιών προς τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ. με το οποίο τους επισημαίνει ότι, πρέπει να επικεντρώνονται κατά προτεραιότητα σε βάρος των μεγάλων οφειλετών.

Ειδικότερα στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται τα εξής:

«Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το νόμο να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά μέτρα αθροιστικά για την διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό, κατ’ επανάληψη έχουν δοθεί οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. για την κατά προτεραιότητα αναγκαστική είσπραξη των μεγάλων οφειλών με τη λήψη των κατά περίπτωση προβλεπόμενων μέτρων, ενόψει δε και της εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν. 3943/2011, με το αριθμ. πρωτ. Δ16 1110233/ΕΞ/2011/3.8.2011 έγγραφό μας επισημάνθηκε ότι οι ενέργειες των Προϊσταμένων των Δ.Ο.Υ. πρέπει να επικεντρώνονται κατά προτεραιότητα σε βάρος των μεγάλων οφειλετών, ιδιαίτερα αυτών με συνολικό χρέος άνω των 150.000 Ευρώ και των οφειλετών με μεγάλα ποσά οφειλών που δεν εξυπηρετούν το χρέος τους με τμηματικές καταβολές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι, ανεξαρτήτως της ανωτέρω νομοθετικής μεταβολής του ποινικού αδικήματος, η αίτηση για την ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών και των ποινικώς υπευθύνων εκπροσώπων των νομικών προσώπων για μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο υποβάλλεται υποχρεωτικά από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένη η οφειλή και δεν υπόκειται στη διακριτική ευχέρειά του για την υποβολή ή μη αυτής στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια κινεί αυτεπάγγελτα την ποινική δίωξη αυτών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η ποινική δίωξη κατά των ποινικώς ευθυνόμενων αναστέλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 1882/1990, όπως ισχύουν σήμερα, με την υπαγωγή των χρεών κατά περίπτωση, είτε σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής είτε σε νομοθετική ρύθμιση και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, καθώς και κατά τη διάρκεια διοικητικής αναστολής πληρωμής που χορηγείται υπό προϋποθέσεις κατ’ άρθρο 65 ν.3842/2010 (ΦΕΚ58Α/ 23.4.2010)».

ΔΗΜΑΡ : Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν υπηρετείται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο και την εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης

Η κυβέρνηση βαδίζει χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα, δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση στους πολίτες για το τι θέλει να πράξει σε σχέση με το φορολογικό νομοσχέδιο. Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα δεν υπηρετείται από τις παλινωδίες της κυβέρνησης, ούτε, βεβαίως, από καταστροφική επιλογή να αυξήσει τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης στο 23%. Το μέτρο αυτό θα πλήξει βαρύτατα την αγορά και τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Η εφαρμογή τεκμηρίων διαβίωσης μπορεί να αποτελέσει θετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αύξηση εξαγωγών και προσέλκυση επενδύσεων ζητάει ο Στ. Λαμπρινίδης

Σε εξωστρεφείς οικονομικές και επιχειρηματικές κινήσεις ως αντίδοτο στην κρίση, παρακίνησε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, υποδεχόμενος σήμερα τους προέδρους τριών ελληνικών εξαγωγικών φορέων, την Χρ. Σακελλαρίδη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τον Δημ. Λακασά του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, τον Αλκ. Καλαμπόκη του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης καθώς και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Eurobank EFG, Ν. Καραμούζη.

Η αύξηση των εξαγωγών και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα είναι δυο μεγάλες προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση παράλληλα με την εξυγίανση των δημοσιονομικών, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 υπήρξε μια εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε το ρόλο του υπουργείου στον τομέα αυτό, λόγω του δικτύου των πρεσβειών που διαθέτει ανά τον κόσμο και χαρακτήρισε «συναγωνιστές» σε αυτή την προσπάθεια τους σημαντικότερους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, μαζί με τους οποίους, καθώς και με την υποστήριξη της Eurobank, υλοποιείται από τις αρχές του χρόνου ένα πρόγραμμα με την επωνυμία «Go International».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που αφορά στη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών, μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων και διμερών επιχειρηματικών επαφών. Από τους βασικούς στόχους είναι η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών


enet.gr
Enhanced by Zemanta

Ο Γκουρού του Day Trading στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο γκουρού του Day Trading, David Roz, ο οποίος με έδρα το Ισραήλ και την εταιρία του Simple Trade, διδάσκει πώς μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με αγοραπωλησίες μετοχών στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία που έχει αναπτύξει ο ίδιος μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του.

Το Day Trading είναι η πρακτική που ο επενδυτής αγοράζει και πουλάει μετοχές μέσα στην ίδια ημέρα σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που διδάσκει ο David Roz σε ειδικά σεμινάρια που διοργανώνονται από τη Simple Trade.

Η Simple Trade ξεκινά τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και στην Ελλάδα στις 29 Αυγούστου στα κεντρικά της γραφεία στον Ταύρο, δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό Καλλιθέας.

Ο David Roz θα βρίσκεται στα γραφεία της Simple Trade για να δείξει ζωντανάπώς παίρνει αποφάσεις και πώς κάνει επικερδείς κινήσεις αγοράς και πώλησης στο Αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Το ενημερωτικό σεμινάριο ξεκινά στις 4.00 το απόγευμα με την προετοιμασία για το άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με συνεχή προσέλευση μέχρι τις 5.00 όπου θα ξεκινήσουν να γίνονται τα πρώτα trades σύμφωνα και με τις συνθήκες της αγοράς εκείνη την ημέρα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες 210 48.11.260 Κα Ναταλία Ζούγκρα και www.simpletrade.gr
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ για ΙΧ αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Sofia Traffic 5Image via Wikipedia
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, με ξένες πινακίδες, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τον έλεγχο 272 οχημάτων διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις.

Για την προτεραιότητα που θα δώσει το ΣΔΟΕ στα ΙΧ αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ενημερώνει με έγγραφό του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και τις καταγγελίες της ότι στη Βόρεια Ελλάδα εταιρείες αναλαμβάνουν, με αγγελίες στο Ιντερνετ, να εκδώσουν βουλγαρικές πινακίδες σε ελληνικά οχήματα, με στόχο την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας και όποια άλλη φορολογική επιβάρυνση.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Αγανάκτησαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τα φέσια που... τρώνε

Φέσια επί φεσιών αφήνουν πρώην ένοικοι στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και καταστημάτων που ενοικίαζαν με αποτέλεσμα σήμερα Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) να ζητήσει από το κράτος να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων στην πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι οι οφειλέτες κατά κανόνα αφήνουν ανεξόφλητα χρέη και στους εκμισθωτές, όχι μόνο από κατανάλωση ρεύματος αλλά και από ενοίκια, κοινόχρηστα και λοιπές ΔΕΚΟ. Στις περιπτώσεις, δε, που ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει μεταβιβαστεί στο όνομα του ενοικιαστή, τα χρέη καλείται να καταβάλει ο ιδιοκτήτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ξεκινά το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

Το πρώτο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Η πρόκληση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και η αντιμετώπιση της από τα κράτη μέλη», διοργανώνει στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης.

Σε αυτό θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες της οικονομικής ζωής από το εξωτερικό οι οποίοι θα αναλύσουν την κρίση της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη η Οργανωτική Επιτροπή, η πρόεδρος του οικονομικού φόρουμ Θράκης Κατερίνα Καραγιάννη τόνισε ότι, η Θράκη θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρώπης εκτιμώντας ότι, θα πρέπει να είναι μια Ελεύθερη εμπορική Ζώνη.

«Γίνεται μια σημαντική προσπάθεια σε συνεργασία με τα Δικηγορικά γραφεία των Βρυξελλών και της Γερμανίας προκειμένου να εφαρμοσθεί στην Θράκη η Ελεύθερη εμπορική Ζώνη με συντελεστή φορολόγησης 10%», είπε η κ. Καραγιάννη ενώ υποστήριξε ότι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες τον Σεπτέμβριο να ανακοινωθεί ότι η Θράκη έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει την Ελεύθερη Ζώνη με 10%.

Από την πλευρά του Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης του φόρουμ, τονίζοντας ότι εάν εφαρμοσθεί στη Θράκη η Ελεύθερη εμπορική Ζώνη τότε θα υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή.



Από το inpost.gr

Ακριβότερα τα υλικά κατασκευής κτιρίων - Αν και δεν χτιζουμε...

Ακριβότερα, κατά 2,5% ήταν τον Ιούλιο τα οικοδομικά υλικά - αν και δεν χτίζει κανείς!

Η αγορά νέων κατοικιών έχει βαλτώσει εδώ και καιρό και σπάνια χτίζονται νέες οικοδομές. Παρόλα αυτά σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ αυξήθηκαν τα υλικά κατασκευής τον Ιούλιο του 2011. Α


Αύξηση 2,5% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης Τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών τον Ιούλιο 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2010.

Ανασφάλιστο 1 στα 6 Ι.Χ. που κυκλοφορούν στους δρόμους...

2002 Rover 25.Image via Wikipedia''Πρωταθλήτρια'' μεταξύ των χωρών της ΕΕ είναι η χώρα μας σε ότι αφορά στο ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων καθώς αυτή η πρακτική αφορά το 15% του κυκλοφορούντα στόλου όταν η δεύτερη χώρα είναι η Αγγλία με ποσοστό 6% ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και χώρες με μηδενικό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του σήμερα στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιάς σημειώνοντας ότι οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους περίπου στο 1,5 εκατομμύριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...