Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η μυστική έκθεση της Morgan Stanley στην DEAL News

Την μυστική έκθεση της Morgan Stanley αποκαλύπτει την Παρασκευή η Deal News που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα. Η εφημερίδα δημοσιεύει και τα 7 σενάρια για το μέλλον της χώρας και αναφέρει ότι θα γίνει διαγραφή χρέους 60% τον Φεβρουάριο.

Στις 14 Οκτωβρίου θα εκταμιευτεί η έκτη δόση και αποκαλύπτεται πώς διασωληνώνεται η χώρα στα δάνεια και γιατί θα χρειαστεί και άλλη βοήθεια. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία. Θα μας χρηματοδοτούν ως το 2013. Η μεγάλη ευκαιρία σωτηρίας της χώρας που χάθηκε επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Διαβάστε ακόμα:

Το αλαλούμ με τα μέτρα, οι νέες προειδοποιήσεις της τρόικας και το θρίλερ που παίζεται στο παρασκήνιο.

Το κρυφό γερμανικό σχέδιο σωτηρίας. Η Μέρκελ κάνει μεταστροφή υπέρ της χώρας μας. Εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων ύψους 125 δις ευρώ από την Ελλάδα θέλει το Βερολίνο.

Η Εθνική «χτυπάει» Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η προ των πυλών συνεργασία με ξένο κολοσσό μέσω Financial bank και η Πειραιώς. Τα 2+1 στρατηγικά βήματα. Συναγερμός στους τραπεζίτες για τις ζημιές από το «κούρεμα».

Κατέθεσε τα 51 εκατ. ευρώ ο Λαυρεντιάδης. Στο φως όλη η συμφωνία με την Proton και τις δικαστικές αρχές. Τι λέει η πλευρά του επιχειρηματία. Το παρασκήνιο και η ξαφνική «περίεργη εμπλοκή».

Σήμα SOS για τους Έλληνες εφοπλιστές από τρεις εκθέσεις. Έρχεται πτώση ημερήσιων ναύλων κατά 50%. Ποιοι απ’ αυτούς που επένδυσαν στα υπερδεξαμενόπλοια πλήγηκαν.

Παντελής Παντελιάδης. Κέρδη μαμούθ εν μέσω κρίσης για το mr Metro. Ο σουπερμαρκετάς και το «δόγμα» που ακολουθεί στην αγορά. Τα My Market, τα Cash & Carry και οι απαντήσεις για τα ακριβά προϊόντα.

«Βατερλώ» των Γάλλων με τα «χαμένα» 9,7 δις ευρώ στην Εμπορική Τράπεζα.

Πάνος Μαρινόπουλος: Αλλάζουν τους CEO σαν τα… πουκάμισα στην Carrefour.

Στέλιος Χατζηιωάννου: Τελεσίγραφο – φραγμός από την Easy jet.

Γιώργος Προκοπίου: Γερμανική τορπίλη από το Stern.

Θόδωρος Βάρδας: Λουκέτο στα μισά από τα καταστήματά του.

Η DEAL news είναι η πρώτη επιχειρηματική εφημερίδα στην Ελλάδα και θα την βρείτε στα περίπτερα κάθε Παρασκευή

Αναστολή των πλειστηριασμών ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ

Τριετή αναστολή στους πλειστηριασμούς ακινήτων από την 1η του νέου έτους αλλά και αυτοδίκαιη αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, από τη στιγμή που ο πολίτης καταθέσει στο Ειρηνοδικείο αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, ζητά η ΕΚΠΟΙΖΩ με επιστολή της στους υπουργούς : Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης.

Η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα διαδικαστικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν στις αιτήσεις λόγω ανεπάρκειας σε προσωπικό στα Ειρηνοδικεία.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων παλαιότερων ετών


Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων παλαιότερων ετών με ευνοικούς όρους για τους φορολογούμενους έδωσε το υπουργείο Οικονομικων.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις αυτές ώς 31 Οκτωβρίου 2011 ενώ η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου οπως προβλέπει απόφαση του αναπληρωή υπουργου Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος δίωξης για το Λαυρεντιάδη για την υπόθεση της Proton Bank

Δεν διώκεται πλέον για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 51 εκατομμυρίων ευρώ της Proton Bank» ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς, με μία συμφωνία μεταξύ του επιχειρηματία, του διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank και του αρμόδιου εισαγγελέα, εξαλείφθηκε το αξιόποινο της πράξης.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι υπογραφές «έπεσαν» από τον κ.Λ. Λαυρεντιάδη, το διευθύνοντα σύμβουλο της Proton Bank, Γ. Τανισκίδη, και τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση. Ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε σε μετρητά 51 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα, η οποία δηλώνει ρητά ότι ικανοποιήθηκε πλήρως από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις της έναντι του επιχειρηματία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συμφωνία με τη Δικαιοσύνη για την Proton Bank επιδιώκει ο Λαυρεντιάδης

Proton BankImage by RinzeWind via Flickr
Deal με τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιτύχει την εξάλειψη του αξιοποίνου σε βάρος του για την υπόθεση της Proton Bank, φαίνεται πως είναι πρόθυμος να κάνει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλης τον Γρ.Πεπόνη, έχει ήδη δώσει τη διαβεβαίωση ότι σε περίπτωση που επιστραφεί το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ, τότε οι δικαστικές αρχές θα προχωρησουν στη σύνταξη εγγράφου, με το οποίο θα εξαλειφθει το αξιόποινο.
Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες , φέρεται να είναι έτοιμος να καταβάλει το ποσό των 51 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα και είναι ένα βήμα πριν την εξασφάλιση «εξάλειψης του αξιόποινου» από τον αρμόδιο Οικονομικό Εισαγγελέα, βάση διάταξης του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ανάλογη εξέλιξη για της περιπτώσεις που «αποδίδεται το ιδιοποιημένο πράγμα».
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Οι απαντήσεις για την οικονομία

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες; Έχουν πετρέλαιο οι ελληνικές θάλασσες; Τι θα σήμαινε η επιστροφή στη δραχμή; Ποιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρο; Πόσα λεφτά βγήκαν στο εξωτερικό;

Σε αυτά τα ερωτήματα και σε όλα τα άλλα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 23:15 στο MEGA.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με ειδικούς της οικονομίας αλλά και με ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μιλούν οι:
  • Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο ο οποίος απευθύνει από ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες ξεχωριστά.
  • Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομολόγος : «Εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τάση να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ σπουδαίους. Δεν είμαστε τόσο σημαντικοί».
  • Γιάννης Γρηγορίου, δ/ντης Έρευνας και Παραγωγής των Ελληνικών Πετρελαίων: «Τους τελευταίους μήνες ακούμε μια έντονη φημολογία, μύθους ολόκληρους για τεράστια κοιτάσματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είναι η πραγματικότητα».
  • Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος - επιχειρηματίας : «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν δουλειά».
  • Γιάννης Δραγασάκης, πρώην αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας: «Η αριστερά μπορεί να κάνει πολλά πέρα από διαδηλώσεις. Να επινοήσει νέες μορφές οικονομίας».
  • Παντελής Καψής, δημ/φος «Το Βήμα»: «Να το σώσουμε το καράβι για να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις συνέπειες αυτής της ιστορίας».
  • Πάσχος Μανδραβέλης, δημ/φος «Καθημερινή»: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα δούμε κάποια στιγμή σε χώρες της Ευρώπης «Προσεχώς Ελληνίδες». Ας θυμηθούμε τις επιγραφές «Προσεχώς Βουλγάρες», ας θυμηθούμε Ουκρανές, ας θυμηθούμε Μολδαβές» .
  • Γιάννης Στουρνάρας, γενικός διευθυντής IOBE: «Σε μία χώρα που δεν έχει επαρκή δημόσια διοίκηση παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα, η μόρφωση, η εξωστρέφεια των κυβερνώντων και δυστυχώς έχω να πω σε σχέση με την εμπειρία μου της δεκαετίας του 90, η ποιότητα αυτή έχει πέσει σήμερα σημαντικά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε φτάσει εδώ».
  • Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας : «Εάν κάθε φορά που αλλάζει υπουργός δημοσιευόταν ο τόπος καταγωγής αυτών που διορίστηκαν στη θητεία τους, θα καταλάβαιναν όλοι πώς έχουν γίνει τα ρουσφέτια και θα ήταν πολύ εύκολο στον καθένα να κατευθύνει την οργή του».
 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 στις 23:15 στο MEGA

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Με την ευκαιρία της εξαγγελίας από την Κυβέρνηση νέων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων και την μη πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου ο κ.Β.Παπαγεωργόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση...

«Ένα μέτρο χτυπούσε το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ και αυτό δεν τόλμησε να το πάρει η Κυβέρνηση!

Την μείωση δηλαδή της τιμής του πετρελαίου κίνησης στο επίπεδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Με την ενέργεια αυτή η Κυβέρνηση και θα έδινε ένα καίριο χτύπημα στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που γίνεται καθημερινά μπροστά στα μάτια της και θα εισέπραττε πολύ περισσότερα από ότι εισπράττει σήμερα εξ’ αιτίας ακριβώς της πάταξης της φοροδιαφυγής με το ισχυρό μήνυμα που θα εξέπεμπε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία η ενέργειά της αυτή.

Δεν ακολουθεί όμως τον δρόμο αυτόν.

Προτιμά να φορολογεί τον πολίτη των 400 ευρώ και να μην αγγίζει τον λαθρέμπορο των δισεκατομμυρίων.

Όπως αφήνει ελεύθερους αυτούς που ασκούν το ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ μπροστά στα ελεγκτικά όργανα του Κράτους και μπροστά στους νόμιμους επαγγελματίες τους οποίους οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους.

Τα βλέπει όλα αυτά ο Λαός που συνθλίβεται από τα καινούργια μέτρα της Κυβέρνησης και τον καταλαμβάνει κυριολεκτικά το αίσθημα της απόγνωσης.

Πότε αλήθεια η Κυβέρνηση θα αντιληφθεί ότι ο στόχος δεν είναι ο απλός πολίτης, αλλά οι λαθρέμποροι, οι ασκούντες ελευθέρως παραεμπόριο και οι «νομίμως» φοροδιαφεύγοντες;»--
http://papageorgopoulos.wordpress.com/

Σκυλακάκης: Η διγλωσσία στην οικονομική πολιτική, κατεδαφίζει τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το πολιτικό σύστημα, ακόμα και τώρα, που βλέπει τον κόσμο γύρω του να καταρρέει, δεν μπορεί να απαλλαγεί από την αθεράπευτη διγλωσσία στην οικονομική πολιτική, που κατεδαφίζει τα τελευταία ψήγματα της αξιοπιστίας του.
Ο κ. Ρέππας εμφανίζεται σήμερα με τη ρομφαία του μεταρρυθμιστή, προαναγγέλλοντας ότι "δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις (σ.σ. στο δημόσιο), είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν", όταν χθες μόλις αποκαλύφθηκε ότι υπό την πολιτική του εποπτεία, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών, υπογράφηκε τον περασμένο Μάρτιο συλλογική σύμβαση στον μπαταχτσή ΟΣΕ (που χρωστά πάνω από ένα δις φόρους στο κράτος), με την οποία οι περικοπές στα επιδόματα που προέβλεπε το πρόγραμμα εξυγίανσης καταργήθηκαν από την πίσω πόρτα της "προσωπικής διαφοράς".
Στο μέτωπο του υπουργείου Οικονομικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος εγκαλεί  την αντιπολίτευση ότι δεν συμμετέχει στο διάλογο για το νέο φορολογικό. Που τον είδε όμως τον διάλογο; Εμείς που ανταποκριθήκαμε και θελήσαμε να συμμετάσχουμε, διάλογο δεν είδαμε. Η συγκέντρωση του κ. Βενιζέλου την 1η Αυγούστου ήταν ένας κυβερνητικός μονόλογος, που τελείωσε μόλις ολοκλήρωσαν τις ομιλίες τους οι κυβερνητικοί παράγοντες και έκτοτε η κυβέρνηση ανακοίνωσε και προώθησε φορολογικά μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων (τέλος ακινήτων, αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ κ.λπ.), χωρίς να συζητήσει με κανέναν.
Όσο για την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού διακήρυξε σε όλους τους τόνους στην ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ, ότι "δεν θα χαϊδέψει αυτιά", σπεύδει να καλέσει σήμερα σε μαζική συγκέντρωση στη Συγγρού τους εργαζομένους στους φορείς που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, για να ψαρέψει κομματικά οφέλη στα θολά νερά του φόβου και της ανασφάλειας. Συγκέντρωση ανέργων του ιδιωτικού τομέα (που έχουν ξεπεράσει τις 800.000), δεν επιχειρεί, μια που αυτοί είναι προφανώς τέκνα ενός κατώτερου κομματικού θεού.
Διγλωσσία και αναξιοπιστία, σε μια στιγμή που η χώρα απαιτεί ευθύνη, ειλικρίνεια και σοβαρότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και προπαντός από εκείνους που μας οδήγησαν εδώ».

Γ. Κώτσαλος: “Να γίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ισότιμοι φορείς της επαγγελματικής ασφάλισης ”

Την αναγνώριση των ασφαλιστικών εταιρειών νομοθετικά ως ισότιμων φορέων στην επαγγελματική ασφάλιση ζήτησε ο Γιώργος Κώτσαλος, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, κατά την ομιλία του στο πρώτο Συνέδριο Labor & Insurance, που οργάνωσε της Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα “Η Επαγγελματική Ασφάλιση και οι προοπτικές της στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον” .

Ο κ. Κώτσαλος χαρακτήρισε τον ισχύοντα νόμο 3029 του 2002 γραφειοκρατικό και με αγκυλώσεις, που θέτει κατώτατο όριο στις επιχειρήσεις τα 100 απασχολούμενα άτομα, όταν η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων στη χώρα μας έχουν μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Όπως παρατήρησε ο ομιλητής, ο νόμος ταυτίζει τα ασφαλιστικά προγράμματα με τους φορείς οι οποίοι τα διαχειρίζονται και τα ονομάζει Επαγγελματικά Ταμεία, αποκλείοντας από τη διαχείριση της ασφαλιστικές εταιρείες.

Όσον αφορά στις διαδικασίες σύστασης ΤΕΑ, ο κ. Κώτσαλος επικαλέστηκε την εμπειρία σύστασης των Επαγγελματικών Ταμείων των εργαζομένων της INTERAMERICAN, λέγοντας ότι επρόκειτο για μια περιπέτεια δύο ετών που δεν θα συνιστούσε σε καμία επιχείριση. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επιδίωξε και πέτυχε τη σύσταση ΤΕΑ πρωτίστως για λόγους εταιρικής υπευθυνότητας έναντι του ανθρώπινου δυναμικού της. Πρόκειται για ένα από τα μόλις 9 ΤΕΑ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, στοιχείο ενδεικτικό των δυσκολιών σύστασης.

Αναφερόμενος στο τί χρειάζεται για να λειτουργήσει ουσιαστικά η επαγγελματική ασφάλιση στην Ελλάδα, ο κ. Κώτσαλος τόνισε την αναγκαιότητα της απλότητας στον σχεδιασμό και την εφαρμογή και της ανάληψης διαχειριστικού ρόλου από ασφαλιστικές εταιρείες. “Η σημερινή αξιόπιστη εποπτεία, οι αυστηροί κανόνες φερεγγυότητας για την ασφαλιστική αγορά, αίρουν κάθε επιφύλαξη για την υπεύθυνη ανταπόκριση των ασφαλιστικών εταιρειών. Πρέπει να ληφθούν τώρα αποφασιστικά μέτρα για έναν λειτουργικό δεύτερο πυλώνα, που θα μπορέσει να συνεισφέρει στην ανακοπή της ελεύθερης πτώσης η οποία έχει ξεκινήσει για τις συντάξεις και για το βιοτικό επίπεδο στις συντάξιμες ηλικίες” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ και διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, συμπληρώνοντας ότι

στις ευρωπαϊκές χώρες όπου ασκούν επαγγελματικές ασφαλίσεις οι  ασφαλιστικές εταιρείες, 83 εκατομμύρια πολίτες έχουν ενταχθεί σε φορείς επαγγελματικής ασφάλισης και έχουν επενδύσει περί τα 3,5 τρισεκατομύρια ευρώ στον δεύτερο πυλώνα.

Ένα πρότυπο ΤΕΑ από την INTERAMERICAN Σημειώνεται ότι το ΤΕΑ INTERAMERICAN παρουσίασε ως case study ο Ανδρέας Παναγιώτου, διευθυντής ομαδικών συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων της εταιρείας. Το ΤΕΑ, που αριθμεί 550 μέλη, διαθέτει στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ και οι εργοδοτικές εισφορές που καταβάλλονται σε αυτό είναι κατά 50% αυξημένες έναντι των εισφορών που κατέβαλλε η εταιρεία στο ομαδικό ασφαλιστήριο των εργαζομένων.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ

Τα παπούτσια για δρομείς Saucony ήρθαν στην Ελλάδα

SauconyImage via Wikipedia H Saucony, η μεγάλη εταιρία με παπούτσια αποκλειστικά για δρομείς ήρθε στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεύει η VETO A.E.

Με δυναμικές εταιρίες όπως η FILA και η ARENA , στο «χαρτοφυλάκιό» της η VETO εξελίσσεται σε μια από τις κορυφαίες στον αθλητικό (και όχι μόνο) χώρο.

Η Saucony , έχει αναπτύξει σημαντική τεχνολογία στα παπούτσια που κατασκευάζει ειδικά για αθλητές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Στο www.saucony.com ανακαλύπτεις τον ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας και άθλησης. 

Ένας από τους κορυφαίους αθλητές, που συνεργάζεται με την Saucony, o Giorgio Calcaterra «πέταξε» στην 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 100 χιλιομέτρων, που έγινε στο Winschoten της Ολλανδίας και είναι ενσωματωμένο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στον αγώνα πήραν μέρος αθλητές από 34 χώρες και ο Giorgio Calcaterra φορώντας παπούτσια Saucony, επανέλαβε την επιτυχία του 2008 όπου και είχε κατακτήσει και πάλι την 1η θέση.

Ο Giorgio Calcaterra γεννήθηκε στη Ρώμη το 1972 και μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο το 1995 άρχισε να εργάζεται ως οδηγός ταξί. Το πάθος για τους αγώνες γεννήθηκε σε ηλικία 10 χρόνων: Στις 14 Μαρτίου 1982, ενθαρρύνεται από τον πατέρα του, να πάρει μέρος στον Μαραθώνιο της Ρώμης. Από εκεί και πέρα δεν θα σταματήσει ο Calcaterra. Το 1990, στα 18 του χρόνια πήρε μέρος στον Μαραθώνιο της Ρώμης και έκανε 3 ώρες 29 '.

Από τότε, ο «ιπτάμενος οδηγός ταξί» έχει τρέξει σε όλο τον κόσμο, σε μια εντυπωσιακή σειρά από μαραθώνιους, για να φθάσει τους 175 μέχρι το 2008 . Μόνο το 2004 πήρε μέρος σε 31 αγώνες! Το 2000, έκανε ατομικό ρεκόρ με 2 ώρες 13'15 ", και πήρε το Παγκόσμιο βραβείο από το το αμερικανικό περιοδικό RUNNER'S.

Μετά από κάποιες εμπειρίες στους αγώνες των 50 km, το 2006 αποφάσισε να κάνει το άλμα συμμετέχοντας στον αγώνα 100 χιλιομέτρων από την Φλωρεντία στην Faenza. Τα έκανε σε 6 ώρες 45 ' και κατέκτησε το ιταλικό τίτλο. Αγωνίζεται σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, κάτι που του επέτρεψε να συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε περισσότερους από 1000 αγώνες στη μεγάλη καριέρα του. Εκτός από τις πολλές νίκες στις 8 Νοέμβρη 2008 με τη νίκη του σε ένα ακόμη αγώνα, (έκανε 6 ώρες 37 '41") και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 100 km.

H Saucony στηρίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή που δοκιμάζει όλα τα πρωτοποριακά παπούτσια της στους μεγάλους αγώνες . Παπούτσια που μπορούν να αποκτήσουν όλοι (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που έχουν πάθος με το τρέξιμο. Γιατί η τεχνολογία συναντά το design και τη μόδα σε μια γκάμα παπουτσιών μοναδικά για επαγγελματίες και ερασιτέχνες !

Τα παπούτσια Saucony θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών (Τηλ 210 48.39.480)
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Διοικητικές αλλαγές στη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ

Ο κος Γεώργιος Θανόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, μετά από μια μακρά και επιτυχημένη  καριέρα στην ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, αποφάσισε  να αποσυρθεί. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει  την ανάπτυξη της εταιρείας ως σύμβουλος αυτής. 

Για την περαιτέρω ενίσχυση της διοίκησης της εταιρείας, οι ακόλουθες οργανωτικές αλλαγές ισχύουν από σήμερα:
  • Ο κος Karl-H. Foerster ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ο κος Foerster ξεκίνησε την καριέρα του με την εταιρεία BASF, όπου πάνω από 20 χρόνια κατείχε διάφορες διοικητικές και διευθυντικές θέσεις, όντας υπεύθυνος για την παγκόσμια επέκταση και την αναδιάρθρωση της επιχειρήσεως. Εργάστηκε σε διάφορες χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική. Επίσης, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της PolymerLatex, γερμανικής εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων, ως Αντιπρόεδρός αυτής.
  •  Ο κος  Νικόλαος Μπουτσιαράκος ορίστηκε  Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας.  Ο κος Μπουτσιαράκος είναι  κάτοχος MBA στο Corporate Finance από το  πανεπιστήμιο της Υόρκης του Καναδά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Ορκωτός Ελεγκτής στην εταιρεία BDO και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Nestle όπου και ανέλαβε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή στη Σερβία. Τα τελευταία 5 χρόνια κατείχε τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της ISS Facility Services στην Ελλάδα.
  •  Ο κος  Parminder Singh της Consilia Partners ορίστηκε  Γενικός Διευθυντής Αναδιάρθρωσης. Ο κος Singh έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και στη βελτίωση της αποδοτικότητας σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Έχει απασχοληθεί τόσο ως ανώτερο διοικητικό στέλεχος όσο και ως σύμβουλος.
  •  Τα BU’s International Distribution South and North θα συγχωνευθούν στο νέο BU International υπό τη διεύθυνση του κου Νίκου Καζαντζή. Ο κος Καζαντζής αποφοίτησε από τη Βιομηχανική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας. Κατείχε διάφορες θέσεις διοίκησης σε βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ. Εντάχθηκε στη Νεοχημική το 2006 ως Γενικός Διευθυντής διαφόρων θυγατρικών της.
  •  Ο κος  Αντώνης Καραφυλάκης, Γενικός  Διευθυντής RNB, ορίστηκε Διευθύνων  Σύμβουλος της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ  ΑΕ. Ο κος Καραφυλάκης έχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει περισσότερα από 23 χρόνια εμπειρίας στην επιτυχή διοίκηση τόσο εγκαταστάσεων παραγωγής όσο και εμπορικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα, Σερβία, Ολλανδία, Γερμανία και Βουλγαρία. 
  •  Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Νεοχημικής ΑΒΕΕ, της ΣΙΝΤΡΑ ΑΒΕΕ καθώς και  της Green Topco Α.Ε. θα αποτελείται από τους κ.κ. Karl-H. Foerster, Πρόεδρο, Νικόλα Μπουτσιαράκο, Αντιπρόεδρο, Σπύρο Μαργαρίτη, Μέλος, και Νίκο Καζαντζή, Μέλος.
  •  Το Διοικητικό  Συμβούλιο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. θα αποτελείται από τους κ.κ. Αντώνη Καραφυλάκη, Πρόεδρο, Σπύρο Μαργαρίτη, Αντιπρόεδρο, Karl-H. Foerster, Μέλος, Νικόλαο Μπουτσιαράκο, Μέλος.
Enhanced by Zemanta

ΔΗΜ.ΑΡ: Σε κατάσταση πανικού οδηγείται η ελληνική κοινωνία

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και τις εξελίξεις στην οικονομία
Σε κατάσταση πανικού οδηγείται η ελληνική κοινωνία τόσο από τα σενάρια για χρεοκοπία και ακραίες καταστάσεις, όσο και από τις επαναλαμβανόμενες, μη πειστικές, διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών.
Η κυβέρνηση, αντί των ατελέσφορων διαψεύσεων και την παρατεταμένη μετρολογία, οφείλει να επιμείνει στην υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και να παρουσίασει ξεκάθαρες επιλογές και μέτρα που θα πατάσσουν τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, θα μειώνουν τις δαπάνες και τις σπατάλες του δημοσίου, θα ανακουφίζουν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και θα ενεργοποιούν τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δέχτηκαν 11% μείωση μισθών στον ΟΤΕ για την επόμενη 3ετία

Aerial view of Highways in the Maroussi suburb...Image via WikipediaΦοβήθηκε ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη στον ΟΤΕ για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και, υπό την απειλή να έρθουν τα χειρότερα, οι δύο πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους και συμφώνησαν.

Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις κατέληξαν χθες σε ιστορική συμφωνία και έτσι δεν υλοποιήθηκαν οι απειλές της διοίκησης για άρση της μονιμότητας, και των συνδικαλιστών για λουκέτο διαρκείας σε όλο τον όμιλο.
Το βασικό σημείο είναι ότι μειώνονται μεν οι ώρες εργασίας από 40 σε 35 (-12,5%), αλλά δεν χάνεται η πέμπτη μέρα, και ταυτόχρονα μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων 11% κατά μέσο όρο για την επόμενη τριετία.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Φορολογούμενοι έκαψαν εντάλματα πληρωμής έξω από ΔΟΥ

Σε φωτιά που άναψαν έξω από το κτίριο, στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Καλαμαριάς, κάτοικοι του ομώνυμου δήμου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, πετούν από το πρωί τα εντάλματα πληρωμής του κεφαλικού φόρου, που κλήθηκαν να πληρώσουν.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η «Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς» και όπως ισχυρίστηκε το μέλος της Βικέντιος Αντωνάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, «η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες, που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν».

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Τα μέτρα κατεδαφίζουν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετίων

Ανάλγητα χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση που εξέδωσε. 

"Τα μέτρα που αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση κατεδαφίζουν κοινωνικές κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες δεκαετιών. Πλήττουν κυρίως τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, όπως προκύπτει από την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου, τις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και την εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Καταστροφικό για τον κοινωνικό ιστό είναι και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, το οποίο σπρώχνει χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία".

Μέτρα σοκ αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή

Μέτρα φωτιά για εργαζόμενους στο Δημόσιο, συνταξιούχους και φορολογούμενους, αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. 

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εργασιακή εφεδρεία 30.000 υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων και χρονική επέκταση επιβολής του ειδικού τέλους ακινήτων μέχρι το 2014. Διαβάστε αναλυτικά τα μέτρα.

Σε εργασιακή εφεδρεία εντός του 2011 θα τεθούν 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ οι κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ θα περικοπούν κατά 20%.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Απάτη «μαμούθ» στην Εθνική Ασφαλιστική

Κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της ασφαλιστικής εταιρείας «Εθνική Ασφαλιστική», που εισέπραττε μεγάλα ποσά, εκταμιεύοντας αποζημιώσεις με «μαϊμού» τιμολόγια από εικονικά τροχαία ατυχήματα, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στη συμπρωτεύουσα και σε άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε η ίδια η εταιρεία, καθώςκαι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, θυγατρική της οποίας είναι η Εθνική Ασφαλιστική, πού όπως τόνισε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η «κομπίνα», κίνησαν αμέσως τις διαδικασίες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Νικολόπουλος: «Εσκεμμένη Παραποίηση των Οικονομικών Στοιχείων για τον Υπολογισμό του Ελλείμματος του 2009»


Με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει για την επιστολή της κ. Ζ. Γεωργαντά μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, «περί παραποίησης οικονομικών στατιστικών στοιχείων» καθώς και την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Βουλευτής Αχαίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Νικολόπουλος, κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής

ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για Εσκεμμένη Παραποίηση των Οικονομικών Στοιχείων για τον Υπολογισμό του Ελλείμματος του 2009»

Με αφορμή την καταγγελία της καθηγήτριας κ. Γεωργαντά, μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για συνειδητή και μεθοδευμένη προσπάθεια διόγκωσης του Ελλείμματος της Ελλάδας το 2009, ώστε να καταστεί μονόδρομος η είσοδος της χώρας μας, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εγείρεται μείζον ζήτημα για την αξιοπιστία και το κύρος της Κυβέρνησης, απέναντι σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.

Είναι σαφές ότι, παίρνουν νέα διάσταση οι γνωστές σε όλους δηλώσεις του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν για μυστικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Παπανδρέου, κατά την εποχή που, κατά την κα Γεωργαντά μεθοδευόταν η είσοδος της χώρας μας, στην πολιτική του Μνημονίου.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί, τις θυσίες του Ελληνικού λαού που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ και να επιχειρήσει συγκάλυψη ή απόκρυψη. Όλοι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, με βάση το οποίο παραδόθηκε η πατρίδα μας στο Δ.Ν.Τ..

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν υπηρετούν τη δημοκρατία, ούτε προάγουν τη διαφάνεια και τα συμφέροντα της Πατρίδας μας, οι πρακτικές σας ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών να καρατομείτε, ακόμη και αυτούς που το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετήσει, όπως έγινε και στην εκπαραθύρωση και αναγκαστική παραίτηση των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μέλος του οποίου ήταν και η κ. Γεωργαντά, καθώς και στην πρόσφατη περίπτωση της Προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Μπαλφούσια.

Στο σημείο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να υπνεθυμίσουμε ότι, η Ελληνική Στατιστική Αρχή με βάση τον ιδρυτικό της Νόμο 3832/2010 είχε όλα τα εχέγγυα να λειτουργήσει ως πραγματικά Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, εποπτευόμενη και ελεγχόμενη από την Βουλή των Ελλήνων και μόνο.

Επομένως προκαλεί υπόνοιες το γεγονός ότι, ως Πρόεδρος της Αρχής τοποθετήθηκε ο κος Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ υπάλληλος του Δ.Ν.Τ., ο οποίος κατά το κρίσιμο διάστημα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 δεν είχε παραιτηθεί από το Δ.Ν.Τ. αλλά τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών.

Η ενέργεια αυτή που ήταν καταφανώς παράνομη (δηλαδή ένας εν’ενεργεία υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. ετίθετο επικεφαλής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της Ελλάδος), θυμίζει μία σύγχρονη μορφή Κερκόπορτας.

Επιπλέον τονίζουμε ότι, το Αναθεωρημένο Έλλειμμα του έτους 2009 έπρεπε με βάση τον Νόμο 3832/2010 να τεθεί προς έγκριση και ψήφιση στο Επταμελές Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αυτό ουδέποτε έγινε, λόγω της πεισματικής άρνησης του κ. Γεωργίου και παρά τις επίμονες προσπάθειες των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου της Αρχής, ώστε να συγκληθεί το Συμβούλιο. Αντίθετα, μέσω ξένου εμπειρογνώμονα επιβλήθηκε η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος του 2009 πράγμα το οποίο προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα τόσο για την ορθότητα της διαδικασίας, όσο και για το χρονικό διάστημα που επελέχθη να δημοσιοποιηθεί (μία μέρα μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών).

Υπενθυμίζουμε ότι, το Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εδώ και 10 μήνες, δεν συγκαλείται από τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου και ουσιαστικά έχει παραγκωνισθεί, παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, καθιστώντας την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή σε ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της.

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το τέλος του 2009, η Βουλή των Ελλήνων, που έχει το θεσμικό ρόλο της εποπτείας και του ελέγχου της Αρχής ουδέποτε ενημερώθηκε και ουδέποτε έλαβε την Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010, όπως προβλέπει ο Νόμος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο σας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες για εσκεμμένη διόγκωση του Ελλείμματος του 2009; Προτίθεται να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη; Παρακαλούμε να μας κατατεθούν: η επιστολή της κας Γεωργαντά, το σύνολο της αλληλογραφίας με τη Eurostat, καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο που σχετίζεται με την σύνταξη της έκθεσης της Ελλάδας για το έλλειμμα του 2009.

2. Για ποιους λόγους δεν εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, για τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009; Για ποιους λόγους η έκθεση για το αναθεωρημένο έλλειμμα της Ελλάδας του 2009, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη οδό και δεν τέθηκε προς ψήφιση από το Επταμελές Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής; Πως μπορεί το Υπουργείο σας να αποκλείσει, χωρίς την έγκριση της καθ’ ύλην αρμόδιας Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το βάσιμο της καταγγελίας για προσπάθεια τεχνικής διόγκωσης του Ελλείμματος;

3. Εφόσον τα στοιχεία του αναθεωρημένου Ελλείμματος του 2009 είναι ορθά και επιστημονικώς τεκμηριωμένα, γιατί δεν κατατέθηκαν ως όφειλε, από τον κ. Γεωργίου, προς έγκριση και ψήφιση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής; Παρακαλούμε να μας δοθεί η πλήρης έκθεση ώστε να εξεταστεί ως προς την επιστημονική της ορθότητας, πληρότητα και επάρκεια.

4. Για ποιους λόγους δεν έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή, που κατέχει το θεσμικό ρόλο της εποπτείας και του ελέγχου της Στατιστικής Αρχής η Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010; Παρακαλούμε να μας κατατεθεί η Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010, καθώς και κάθε σχετικό κείμενο που σχετίζεται με τη μεθοδολογία για τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009;

Ο Φώτης Κουβέλης για τις εξελίξεις στην οικονομία και τη στάση των κομμάτων


Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούν την κοινωνία σε τεμαχισμό, την οδηγούν σε αδιέξοδο. Τούτη την ώρα η ελληνική κοινωνία δεν επιβαρύνεται μόνο από τα μέτρα, επιβαρύνεται από μια αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική, αλλά και από μια πολιτική ανευθυνότητα, η οποία καταγράφεται στη λειτουργία της πολιτικής ζωής. Δεν μπορεί κανείς να οικοδομήσει πάνω στην καταστροφή και στα ερείπια της καταστροφής. Για αυτό ο αγώνας θα πρέπει να είναι να πάρουμε την έκτη δόση, να υλοποιηθεί η απόφαση της 21ής Ιουλίου. Σήμερα ο πολιτικός αγώνας πρέπει να δοθεί με ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ευρώπη, η οποία οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν αντέχει άλλο η ελληνική κοινωνία τα δυσβάσταχτα, τα άνισα, τα άδικα αυτά μέτρα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αντλήθηκαν 1,625 δισ. από τα τρίμηνα έντοκα με μικρή αύξηση του επιοκίου στο 4,56%

Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από την έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, με το επιτόκιο να ενισχύεται ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, σε 4,56% από 4,50%.

Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,84 φορές, έναντι 2,95 φορές που είχε καλυφθεί η προηγούμενη δημοπρασία.

Συνολικά εντός του Σεπτεμβρίου λήγουν έντοκα ύψους 4 δισ. ευρώ, ενώ αντίστοιχου ύψους είναι και οι λήξεις τον Οκτώβριο.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι το δημόσιο κατέβαλε το ποσό των 769 εκατ. ευρώ σε τοκομερίδια ομολόγων που έληγαν την Τρίτη. «Τα κουπόνια πληρώθηκαν κανονικά», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα 364 εκατ. ευρώ αφορούν σε κουπόνι 4,6% για ομόλογο λήξεως το 2040 και τα υπόλοιπα 405 εκατ. ευρώ σε κουπόνι 4,5% για ομόλογο λήξεως το 2037.

Ερώτηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, για τη φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία

Την προώθηση διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών.

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει τα εξής:

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου(11/09/11) στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προωθείται η σύναψη συμφωνίας με την κυβέρνηση της Ελβετίας σύμφωνα με την οποία οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία θα φορολογούνται και θα αποδίδονται τα χρήματα αυτά στη χώρα μας.

Παρόμοιες διακρατικές συμφωνίες έχει συνάψει η Ελβετία πρόσφατα και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, η Ελβετία προχώρησε έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση σε συμφωνία με κράτη -μέλη της Ε.Ε (με τη Γερμανία στις 10 Αυγούστου και τη Μ. Βρετανία στις 26 Αυγούστου) για την επιβολή φόρου διακράτησης (withholding tax) στις καταθέσεις υπηκόων τους, τον οποίο το ελβετικό Υπουργείο Οικονομικών θα αποδίδει κάθε χρόνο χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς να δίδονται στοιχεία καταθετών στις φοροεισπρακτικές αρχές των ενδιαφερομένων χωρών.

Τα κέρδη από τις καταθέσεις γερμανών και βρετανών πολιτών που βρίσκονται σε τράπεζες της Ελβετίας θα φορολογούνται από 19% ως 34%, ενώ από το 2013 και μετά θα επιβληθεί φόρος παρακράτησης 27% ως 48%, ανάλογα με το είδος του κεφαλαίου που είναι κατατεθειμένο. Οι ελβετικές τράπεζες θα καταβάλλουν προκαταβολικά στη Γερμανία ποσό ύψους 2 δις ελβετικά φράγκα και στη Μ. Βρετανία 500 εκατ. αντιστοίχως. Η συμφωνία εκτιμάται ότι, και στις δύο περιπτώσεις, θα τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2013.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιο το πλαίσιο μιας πιθανής διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες, ποιοι οι όροι και το χρονοδιάγραμμα έναρξης ισχύος της και – επιμέρους - ποιος ο συντελεστής φορολόγησης φόρων ή/και καταθέσεων και ποιο το προσδοκώμενο κέρδος για το ελληνικό δημόσιο;

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Το ALBA παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Strategic HRM

To ALBA διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος MSc in Strategic HRM την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο American College of Greece (Ξενίας 6 - 8, Αθήνα).

Το ALBA MSc in Strategic Human Resource Management απευθύνεται σε στελέχη που δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στα στελέχη και τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, προκειμένου να ανταποκριθούν με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στις προκλήσεις του δυναμικά αναπτυσσόμενου χώρου της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού διεθνώς, στο πλαίσιο της νέας οικονομίας της γνώσης. Το Πρόγραμμα συνδυάζει την θεωρητική γνώση με τις πρακτικές εφαρμογές, μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Hay Group S.A. και την SHL Greece. Το Πρόγραμμα έχει γλώσσα εργασίας την αγγλική, είναι μερικής απασχόλησης και τα μαθήματα διεξάγονται 2 Σαββατοκύριακα το μήνα, από καθηγητές διεθνούς φήμης με εκτεταμένη διδακτική εμπειρία και ερευνητική δραστηριότητα στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Μία ομάδα από καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση για να ανταποκριθεί σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών καθώς και για να ενημερώσει σχετικά με τις διαθέσιμες υποτροφίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λίλα Ευσταθιάδη, τηλ: 210 8964531, e-mail: shrm@alba.edu.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το ALBA υπάρχουν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.alba.edu.gr/academic/.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Περλεπέ: H Kοινωνική Επιχειρηματικότητα θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας

« Όλες οι θυσίες που υφίστανται οι πολίτες και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση θα έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα, όταν η μάστιγα της ανεργίας χειραγωγηθεί και μειωθεί δραστικά».

Έτσι ξεκίνησε την ομιλία της επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επισημαίνοντας επίσης:

«Με την κοινωνική συνεργατική επιχειρηματικότητα, έτσι όπως προωθείται μέσα από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, επιδιώκεται η άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας για ιδιαίτερες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Με το νομοσχέδιο καλύπτεται το έλλειμμα νομικού πλαισίου σ’ αυτό το τομέα . Η εφαρμογή, όμως, στην πράξη είναι αυτή που θα κρίνει τελικά το εγχείρημα.

Αλλά, μια από τις σημαντικότερες συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου είναι ότι πλέον η κοινωνική επιχειρηματικότητα με τη μορφή που λαμβάνει παύει να είναι περιθωριακή δραστηριότητα ανθρώπων σχετικά αποκλεισμένων από την αγορά. Τώρα με αυτήν τη θεσμική υπόσταση, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και οι δραστηριότητές τους θα καθιερωθούν –θα έλεγα- στη συνείδηση της κοινωνίας και θα αναδειχθούν θετικά στην αγορά.

Χρειάζεται βεβαίως συγκεκριμένες βοήθειες από το κράτος, όπως τεχνογνωσία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, κατάρτιση, αντιγραφειοκρατική νοοτροπία και, βεβαίως, οικονομική στήριξη.

Η κοινωνική οικονομία και η οργάνωσή της, έτσι όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, είναι και αναγκαία και ελπιδοφόρα. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν για τις ιδιαίτερες κατηγορίες πολιτών, αλλά και οι σκοποί και οι ανάγκες που θα καλύπτονται είναι, βεβαίως, ο μεγάλος στόχος και το ζητούμενο. Δεν θα πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση ο μεσοχώρος αυτός που θεσμοθετείται πλέον στην οικονομία μας να μειώσει τις υποχρεώσεις του κράτους στις πραγματικές κοινωνικές του υποχρεώσεις, για τις οποίες αυτό και μόνο αυτό έχει την ευθύνη της κάλυψής τους. Αυτό πρέπει να είναι απόλυτα σαφές και χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνειών».

Απολογισμοί Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) σύμφωνα με διεθνή πρότυπα από τη Sustainable Development

Για 5η συνεχή χρονιά η Sustainable Development ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του σύγχρονου επιχειρείν συνεργάστηκε και υποστήριξε τη διαδικασία ανάπτυξης των Απολογισμών ΕΚΕ μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, όπως Εθνική Τράπεζα, ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελληνικά Καλώδια και Interamerican.

Οι σύγχρονες τάσεις, ευρωπαϊκές και διεθνείς, καθορίζουν πλέον ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς των εταιρικών δράσεων στον τομέα της ΕΚΕ που διέπεται από διεθνή πρότυπα, όπως το GRI-G3 και το ΑΑ1000. Η Sustainable Development από το 2006 υποστηρίζει ενεργά την πολύ απαιτητική ανάπτυξη Απολογισμών ΕΚΕ μεγάλων εταιρειών της χώρας, οι οποίες συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές των διεθνών προτύπων.

Οι Απολογισμοί αυτοί περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε οργανισμός ενσωματώνει στο σύνολο των δραστηριοτήτων του αειφόρες πρακτικές. Ειδικότερα παρουσιάζονται:
το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης του οργανισμού και πως διαχειρίζεται τα θέματα ΕΚΕ,
οι δράσεις και δεσμεύσεις προς τους ανθρώπους που απασχολεί,
η υπεύθυνη συμπεριφορά στη αγορά την οποία δραστηριοποιείται,
οι ενέργειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και
οι δράσεις υποστήριξης της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.

Η ανάπτυξη ενός Απολογισμού ΕΚΕ σύμφωνα με διεθνή πρότυπα αποτελεί εγχείρημα για κάθε μεγάλο οργανισμό, καθότι εμπλέκει την πλειοψηφία των τμημάτων-διευθύνσεών του. Η εποικοδομητική συνεργασία των εξειδικευμένων συμβούλων με τις εκάστοτε ομάδες ΕΚΕ αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου.


Το επιτυχές αποτέλεσμα επικυρώνεται μέσω των διακρίσεων που λαμβάνουν οι απολογισμοί αυτοί στις αξιολογήσεις που διενεργούνται σε ετήσια βάση από ανεξάρτητους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που διεξάγει σε ετήσια βάση αξιολόγηση των ελληνικών Απολογισμών ΕΚΕ, αναφορικά με την κάλυψη των απαιτήσεων του διεθνούς προτύπου GRI-G3.

Η Sustainable Development επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας προκειμένου η κάθε έκδοση Απολογισμού ΕΚΕ να προσδίδει υψηλή αξία στην εταιρεία και να αποτελεί πραγματικό εργαλείο όχι μόνο επικοινωνίας, αλλά στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα της ΕΚΕ και της Αειφόρου ανάπτυξης. Η Sustainable Development από το 2006, έχει αναπτύξει 23 απολογισμούς ΕΚΕ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αποτελεί:
  • Training Partner του GRI Certified Training Program
  • Organizational Stakeholder του GRI
  • Data Partner του GRI
  • Network Partner των GRI Readers’ Choice Awards

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοπρασία Εντόκων γραμματίων την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου (1,25 δις ευρώ)

Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου σε άϋλη μορφή, ποσού 1.250 ε­κατομ­μυρίων Ευρώ, λήξεως 23 Δεκεμβρίου 2011. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα εί­ναι η Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 (Τ+3). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.

Η δη­μο­πρα­σία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη δια­δικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής, και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. της δεύτερης εργάσιμης ημέρας.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού για κάθε μία από τις παραπάνω δύο περιπτώσεις.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
www.greekfinanceforum.com
Enhanced by Zemanta

Ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών με Salmonella spp

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσαν τη διακίνηση κατεψυγμένων μπιφτεκιών, στα... οποία ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για κατεψυγμένα μπιφτέκια με την εμπορική επωνυμία «ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ-ΜΠΙΦΤΕΚΙ 100γρ. ΚΤΨ», σε πλαστικές συσκευασίες υπό κενό των 1.200g (12 τεμάχια των 100g), με ημερομηνία παραγωγής 13-06-2011 και ημερομηνία λήξης 09-02-2012, τα οποία παράγονται από την εταιρεία «ΤΑ ΒΛΑΧΑΚΙΑ-Δ & Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΟΒΕΕ», έναντι ΒΙ.ΠΑ. Προσοτσάνης, ΤΚ 66200.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: Να αποσυρθεί ο έκτακτος φόρος στα ακίνητα

Ο διετής έκτακτος φόρος στα ακίνητα αποτελεί απαράδεκτη επιβολή μέτρου που επιβαρύνει ανυπόφορα τα νοικοκυριά, ακόμα και τους ανέργους, ενώ εξαιρείται από τη ρύθμιση η εκκλησία. Αποτελεί επιδρομή στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μαστίζονται και απειλούνται με συνεχή λουκέτα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει το μέτρο.

Η Τράπεζα Κύπρου εμπιστεύεται την GeoBanking

Η Τράπεζα Κύπρου εκδηλώνει την προτίμησή της στις ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής της GeoBanking, αγοράζοντας το Σύστημα Διαχείρισης Ακινήτων (ΣΔΑ) και επεκτείνοντας τις λειτουργίες του Συστήματος Διαχείρισης Εκτιμήσεων (ΣΔΕ).

Το ΣΔΑ έχει αναπτυχθεί ειδικά για τις Τράπεζες. Σκοπός του είναι να συγκεντρώνει σε ένα σημείο όλα τα στοιχεία και τις πράξεις που αφορούν στη διαχείριση πωλήσεων, μισθώσεων και εκμισθώσεων ακινήτων. Το ΣΔΑ διαπερνά οριζοντίως όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην αγοραπωλησία ακινήτων, αναφορικά με τα νομικά και με τα ασφαλιστικά ζητήματα, ενώ παρακολουθεί και τις διαδικασίες ενοικίασης ή παραχώρησης.

Το ΣΔΕ αποτελεί τη σταθερή επιλογή για τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, έχοντας οδηγήσει στη βέλτιστη οργάνωση και τυποποίηση των διαδικασιών, σε μείωση κόστους και στην αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι μακράν το πιο δημοφιλές προϊόν στην ελληνική Αγορά Εκτιμήσεων, αποδεικνύοντας τη δυναμική του και στις αγορές του εξωτερικού, κυρίως στην Ευρώπη. Με την επέκταση της λειτουργικότητας του ΣΔΕ και την απόφαση εκμετάλλευσης όλων των πλεονεκτημάτων του ΣΔΑ, η Τράπεζα Κύπρου δείχνει την εμπιστοσύνη της στην ολοκληρωμένη υποστήριξη που είναι ικανή να παρέχει η GeoBanking στα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, σε μία εποχή όπου η οικονομική αστάθεια δίδει επιπρόσθετη αξία στην έννοια της διασφάλισης ποιότητας.

Μυστική συμφωνία με το Ισραήλ για τα φαρμακεία.

Μυστική συμφωνία και συζητήσεις για την ίδρυση αλυσίδας πολύ-φαρμακείων στην Αθήνα από ισραηλινή εταιρία, αποκαλύπτει αύριο Παρασκευή η DEALNEWS Pου κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα έγγραφα του υπουργείου εξωτερικών και τις αποκαλύψεις των wikileaks που μιλούν για τα βρώμικα παιχνίδια των πολυεθνικών που θησαυρίζουν λαδώνοντας πολιτικούς.

Διαβάστε ακόμη στην DEALNEWS:

Οι αποφάσεις Παπανδρέου μετά τις εξελίξεις.


Η ατζέντα Παπανδρέου και οι δύο σημαντικές αποφάσεις που έλαβε. «Θα πάρουμε με συνοπτικές διαδικασίες όποιο μέτρο μας ζητήσει η τρόικα». Δεν πρόκειται να πάμε σε πρόωρες εκλογές. ακόμα ποιους ισχυρούς του χρήματος καλεί άμεσα σε συνάντηση. Τι θα ζητήσει από τους επιχειρηματίες.

Αγωγές κατά του Δημοσίου.

Με αγωγές κατά του Δημοσίου απειλούν εταιρίες που περιλαμβάνονται στη λίστα των οφειλετών. Τι δηλώνουν στην deal οι εκπρόσωποι τους.

Η ΕΚΤ «κόβει» την ρευστότητα

Δραματική εξέλιξη για τις ελληνικές Τράπεζες. Η ΕΚΤ «έκοψε» ξαφνικά την ρευστότητα «κούρεψε» και απέρριψε ομόλογα. Ζητάει διασφαλίσεις. Οι τράπεζες οδεύουν πλέον προς το μηχανισμό ρευστότητας. Πέρα από την Πειραιώς άλλη μια ζήτησε βοήθεια.

Ο Κοντομηνάς δεν δέχεται τα ομόλογα

Ο Κοντομηνάς δεν πουλάει
Οι προτάσεις που δέχεται για τα Village Cinema και η στρατηγική του.
Τι θα ανακοινώσει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο
Η πολύπλευρη επιχειρηματική του δραστηριότητα και οι στόχοι του

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

111 περιπτώσεις για μελέτη Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών (111 case studies in Management)  του Νίκου Β. Βιταντζάκη

Το βιβλίο του Νίκου Β. Βιταντζάκη που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Έλλην, του Εκδοτικού Ομίλου Ίων, στόχο έχει να αναλύσει και να διερευνήσει πρακτικά και διαθεματικά, σύγχρονες έννοιες που αφορούν στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, πέρα από την κλασσική θεματολογία του παραδοσιακού Μά-νατζμεντ που διδάσκεται σήμερα, δηλαδή, του Σχεδιασμού, του Προγραμμα-τισμού, της Οργάνωσης, της Διεύθυνσης, του Ελέγχου κ.τ.λ.

Έννοιες και θέματα που αποτελούν πλέον σημαντικό μέρος του καθημερινού λεξιλογίου των στελεχών των σύγχρονων επιχειρήσεων -και όχι μόνο- όπως, η Επιχειρησιακή Ηθική, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Προσωπική Ποιότητα και η Βελτίωσή της, η Ανάρμοστη συμπεριφορά, η Ενοικίαση εργαζομένων, η Τηλεργασία, το σύνδρομο επαγγελματικής εξάντλησης, παρενόχλησης και εξουθένωσης (Burnout - Mobbing), η Προστασία του περιβάλλοντος, η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Πράσινη Επιχειρηματικότητα, η Εταιρική Διακυβέρνηση, η Διαφάνεια διαχείρισης, η καταπο-λέμηση της Διαπλοκής και Διαφθοράς, που σπάνια περιλαμβάνονται στην ύλη αντίστοιχων συγγραμμάτων, συνιστούν βασικό αντικείμενο παρουσίασης από τον συγγραφέα του βιβλίου.

Ειδικότερα, το βιβλίο περιέχει 111 περιπτώσεις (case studies), διαφορετικού βαθμού πολυπλοκότητας, που παρουσιάζουν συγκεκριμένα γεγονότα, κατα-στάσεις και προβληματισμούς από τον ελληνικό και διεθνή χώρο της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Οργανισμών, για μελέτη από μεμονωμένα άτομα ή και ομάδες εργασίας. Είναι ένα χρήσιμο, πρακτικό βοήθημα για όσους επιθυμούν να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη, να καλλιεργήσουν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ορθολογικής λήψης αποφάσεων και να επιλύουν προβλήματα και καταστάσεις με σύγχρονο πνεύμα διοικητικής ανάλυσης και διοικητικής κριτικής.

1/2

Τα στελέχη των Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, οποιασδήποτε ιεραρχικής βαθμίδας, οι καθηγητές, οι φοιτητές, αλλά και οι απλοί αναγνώστες οι μη εξοικειωμένοι με τη Διοικητική Επιστήμη, θα βρουν στο βιβλίο αυτό ένα σύνολο από ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, γεγονότα και καταστάσεις, ευχάριστες στο διάβασμα, για οποιαδήποτε ώρα, για να εμπλουτίσουν τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς τους.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά, παρουσιάζεται επίσημα σε βιβλίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, ειδική ενότητα με τίτλο Διαφάνεια Διαχείρισης και καταπολέμηση της Διαπλοκής και της Διαφθοράς.

O συγγραφέας, με περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στις Επιχειρήσεις και στους Οργανισμούς αλλά και διδασκαλίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τοποθετεί τον αναγνώστη -με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο- μέσα στα γεγονότα, του δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο, τον κάνει να προβληματιστεί με εναλλακτικές για να δώσει λύσεις παίρνοντας αποφάσεις και επισημαίνει: «...Η ζωή μας είναι μια σύνθεση από πολλά περιστατικά. Μικρές και μεγάλες περιπτώσεις που σε δεδομένες στιγμές αναζητούν λύσεις, τις οποίες δίνουμε άλλοτε με τη λογική και άλλοτε με το συναίσθημα, ανάλογα με το χώρο, το χρόνο, τις συνήθειες, τις αρχές και τις αξίες που έχει ο καθένας μας. Αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά, μέσα στην επαγγελματική μας καθημερινότητα, οι ενέργειές μας και οι αποφάσεις μας, είναι αυθόρμητες και σπάνια ελεγχόμενες από τους κανόνες που επιβάλλουν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και το Μάνατζμεντ γενικότερα. Σε περιόδους όμως αυτοκριτικής των πράξεών μας, διαπιστώ-νουμε ότι οι αυθόρμητες αυτές αποφάσεις μας και ενέργειές μας, υποστηρίχθηκαν ουσια-στικά από τις αρχές και τις αξίες που έχουν καλλιεργηθεί σταδιακά μέσα μας, από τα βιώματα της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής μας, που διαμόρφωσαν διαχρονικά τη νοοτροπία μας και τη συμπεριφορά μας....».

Οι 111 περιπτώσεις του βιβλίου, καλύπτουν διαθεματικά τις ενότητες:

• Εισαγωγή στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, Ανάλυση επιχειρησιακού περιβάλλοντος, Επιλογή τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων • Ανάπτυξη επιχειρήσεων • Σχεδιασμός, Προγραμματισμός, Στρατηγική • Οργάνωση, Αναδιοργάνωση, Εκσυγχρονισμός • Λει-τουργία Επιχειρήσεων, Λειτουργικές διαδικασίες • Στοχοθεσία, Επικοινωνία • Λήψη αποφάσεων • Έλεγχος, Συστήματα Ελέγχου • Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων • Ποιότη-τα και Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων • Αποτελεσματικότητα Επιχειρήσεων και Οργανισμών • Διοίκηση Μονάδων Υγείας • Διοίκηση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων • Εκπαίδευση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση • Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτο-διοίκηση • Αθλητισμός και Μάνατζμεντ • Ειδικά θέματα • Θέματα Μάρκετινγκ • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη • Εταιρική Διακυβέρνηση • Επιχειρησιακή Ηθική • Διαφάνεια διαχείρισης, Διαπλοκή-Διαφθορά και καταπολέμησή τους • Κλιματικές αλλαγές, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

Το βιβλίο διατίθεται στο www.iwn.gr  και στο βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού Ομίλου Ίων, Σόλωνος 85, Αθήνα.

Εκδόσεις Έλλην, ISBN : 978-960-697-017-7

Σελίδες 702 Τιμή 60,57 ευρώ

Έκαναν ΚΟΥ ΚΟΥ στο άρθρο 99

Σε συμφωνία σχεδόν για το 80% των απαιτήσεων προχώρησε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα παιχνιδιών ΚΟΥ - ΚΟΥ, η οποία, ως γνωστόν, έχει ενταχθεί στο άρθρο 99.

Μάλιστα, η εταιρεία επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκδίκαση της επικύρωσης της συμφωνίας, καταθέτοντας και σχετικό αίτημα προς το Δικαστήριο προκειμένου να προλάβει την έγκαιρη προμήθεια προϊόντων ώστε να είναι γεμάτα τα καταστήματά της κατά την περίοδο των Χριστουγέννων κατά την οποία πραγματοποιείται και ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεων στα παιχνίδια.

Στόχος είναι η επικύρωση της συμφωνίας να συζητηθεί ακόμη και εντός του Οκτωβρίου (έναντι του Νοεμβρίου). Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας περιλαμβάνεται μεταξύ η άλλων η αξιολόγηση των επιδόσεων κάθε καταστήματος- από τα 34 συνολικά- ανά εξάμηνο, ενώ ήδη έχουν κλείσει καταστήματα τα οποία δεν θεωρήθηκαν αρκούντως αποδοτικά.

Η εταιρεία που έχει μεγαλύτερη παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα έχει υποστεί σημαντική πτώση του τζίρου της λόγω της κρίσης, αν και σε χαμηλότερους ρυθμούς το 2011 σε σχέση με το 2012. Ο Σεπτέμβριος πάντως θεωρείται από τους καλύτερους μήνες του έτους, αφού πραγματοποιείται ποσοστό κοντά στο 15% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου, λόγω των αυξημένων πωλήσεων σε σχολικά.

Επισημαίνεται εδώ ότι για τη χρήση του 2010, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,7 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα καταστήματα της Β. Ελλάδος), από 35,5 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ οι ζημιές μετά φόρων ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ. Το 2010, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας έφθαναν τα 43,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις αντιστοιχούσαν σε 12,7 εκατ. ευρώ και οι λοιπές βραχυπρόθεσμες σε 23,1 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα νέα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης


«Το νέο χαράτσι προς τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που αποφάσισε... η κυβέρνηση εν μία νυκτί υπό την πίεση της Τρόικας, αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, την αδυναμία της να περικόψει ουσιαστικά τα 100 δις Ευρώ που συνεχίζει να ξοδεύει το δημόσιο.

Με κινήσεις πανικού επιδίδεται σε νέα, παράλογη και άδικη επιδρομή εισπρακτικών μέτρων, έκτακτων φόρων και τελών, λαμβάνει αποφάσεις για νέες οριζόντιες επιβαρύνσεις, παρόλο που οι πολίτες αδυνατούν πλέον να επωμιστούν και νέα οικονομικά βάρη. Αντί να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική μείωση των δαπανών και του μεγέθους του δημοσίου τομέα, αντί να συγκρουστεί με το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνει ξανά τα ήδη εξαντλημένα Ελληνικά νοικοκυριά, εμμένοντας σε μια αποδεδειγμένα λανθασμένη «συνταγή».

Ένα είναι βέβαιο: ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου είναι ικανοί στο περιγράφουν και να διαπιστώνουν τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες και να φέρνουν νέους φόρους, αλλά εντελώς ανίκανοι πλέον αποδεδειγμένα να κυβερνήσουν».

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ενιαία «ομπρέλα» για τις θυγατρικές στη ΝΑ Ευρώπη δημιουργεί η Εθνική

National Bank of GreeceImage via WikipediaΣτη δημιουργία μίας εταιρείας συμμετοχών στη ΝΑ Ευρώπη, η οποία θα λειτουργεί ως ενιαία «ομπρέλα» για τις θυγατρικές του ομίλου στην περιοχή, προχωρά η Εθνική Τράπεζα.

Την απόφαση έλαβε την περασμένη Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, σε συνέχεια της σχετικής εξαγγελίας του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Απ. Ταμβακάκη στην τελευταία τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τον περασμένο Ιούνιο. 
 
Στόχος της Εθνικής αποτελεί η δημιουργία ενός σχήματος αυτόνομου χρηματοδοτικά, που θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί εύρυθμα ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά. 
 
Το μέγεθος του νέου σχήματος
 
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εγκρίθηκε περιλαμβάνει το σύνολο των θυγατρικών του Ομίλου, τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιρειών, στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, εξαιρουμένης της Finansbank.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

O Κοκκαλης θα χαλάσει τη συγχώνευση μεταξύ Vodafone και Wind

Ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο άνθρωπος που δεν θέλει με τίποτα να γίνει το deal ανάμεσα στη Vodafone  και την Wind.

O μεγαλοπιχειρηματίας, που ελέγχει τη Vodafone, μέσω της
Hellas On Line,  ξέρει ότι αν πραγματοποιηθεί η συγχώνευση θα χάσει τη δύναμή του.

Γεγονός παραμένει ότι το deal που πολυδιαφημίστηκε ΔΕΝ προχωρά λόγω και της Επιτροπής τηλεπικοινωνιών , αλλά και της Επιτροπής ΑΝταγωνισμού όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκης Ένωσης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκυλακάκης: Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των εταιριών που φοροδιαφεύγουν

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«H ανακοίνωση των εταιριών που οφείλουν και δεν πληρώνουν, μάλλον ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τη φοροδιαφυγή, καθώς διαφημίζει με τον πειστικότερο τρόπο την έλλειψη βούλησης του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα, να εισπράξει με τρόπο στοιχειωδώς δίκαιο και αποτελεσματικό, τη φορολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

 *   Από τους 119 φορείς και εταιρείες που οφείλουν πάνω από 40 εκ. ευρώ, 32 είναι προσωπικές εταιρείες και ΕΠΕ, εταιρίες συνήθως με κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ που δεν θα έπρεπε ποτέ να αφεθούν να χρωστούν ούτε το ένα δέκατο αυτών των ποσών.

 *   Πρώτος μεγαλο-οφειλέτης είναι κρατικός οργανισμός (ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. Ευρώ), ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται πολλοί ακόμη κρατικοί οργανισμοί και εταιρίες, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διοικήσεις τους, που ήταν ενεργούμενα των δύο κυβερνητικών κομμάτων, δεν σεβάστηκαν  ούτε την στοιχειώδη θεσμική υποχρέωση της πληρωμής των φόρων.

Υπάρχει όμως και μια καλή υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η ανακοίνωση. Δίνει την αφορμή να εξεταστούν οι ευθύνες εκείνων που διαχειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις. Αναζητώντας π.χ. κατ' αρχήν τι ενέργειες έγιναν σε υποθέσεις άνω των  40 εκ. που ήταν ενεργές την τελευταία δεκαετία και περιλαμβάνοντας στη σχετική έρευνα και εξαντλητική εξέταση του πόθεν έσχες των υπευθύνων, για τη δημιουργία των τεράστιων αυτών οφειλών».

Κύπρος: Διαπραγματεύσεις για δάνειο €2,5 δισ. από τη Ρωσία

Σε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για τη χορήγηση δανείου με ευνοικούς όρους βρίσκεται η Κύπρος, δηλώνει στο Stockwatch, o Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμία.

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε πως η Κύπρος στοχεύει να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο δάνειο να συνεισφέρουν και άλλες χώρες με τις οποίες διαπραγματεύεται η Κύπρος.

«Ναι, η κυπριακή κυβέρνηση εδώ και λίγες βδομάδες άνοιξε κανάλι επικοινωνίας με τη ρωσική κυβέρνηση για σύναψη μεγάλου και με ευνοϊκούς όρους δανείου», σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ, για να διευκρινίσει ότι δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι σήμερα το ύψος του δανείου...

'Μόνο η δραχμή μπορεί να σώσει την Ελλάδα και το ευρώ''

Αυτός είναι ο τίτλος κύριου άρθρου στο Reuters, όπου γράφεται επίσης πως οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει να μειωθούν κατά τουλάχιστον 40% για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Martin Hutchinson ''το ελληνικό βιοτικό επίπεδο αυξήθηκε με τόσο μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την παραγωγικότητα, από τότε που η χώρα εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε τα μέτρα λιτότητας δεν επαρκούν για την εξισορρόπηση της οικονομίας.Έτσι, η επιστροφή στη δραχμή, είναι μια λύση που θα επιτρέψει στις δυνάμεις της αγοράς να διαμορφώσουν τα ορθά μισθολογικά επίπεδα στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα χρεωμένα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις χωρίς τη βοήθεια της Ε.Ε., και άρα θα ισχυροποιήσει το ευρώ".
  
Στη στήλη Breakingviews ο Martin Hutchinson γράφει :''η δραματική αύξηση στο ελληνικό βιοτικό επίπεδο στο επίπεδο των 30.400 δολ. για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που είναι σχεδόν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, προκλήθηκε όχι από μια θεαματική βελτίωση στην παραγωγικότητα, αλλά κυρίως από μαζικές επιδοτήσεις και δανεισμό".

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ.: Κόλαφος για την κυβέρνηση η Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας

Σχόλιο  του υπεύθυνου  για θέματα οικονομικής  πολιτικής της  Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη, για την Παγκόσμια  Έκθεση Ανταγωνιστικότητας: 

Έναν επιπλέον κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί η Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας 2011 - 2012 που δημοσιοποιήθηκε χθες. Από την 83η θέση πέρυσι και την 71η το 2009, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος την 90ή θέση μεταξύ 142 χωρών.

Φοβούμαστε, όμως, πως ο μιθριδατισμός που έχει καταλάβει πλέον τα κυβερνητικά κλιμάκια δεν επιτρέπει ευαισθητοποίηση και δράσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...