Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σύγκρουση τραπεζιτών για τον διαγωνισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Αναστάτωση στους τραπεζικούς κύκλους – Ανοικτό το ενδεχόμενο οι τράπεζες που θίγονται να προσφύγουν στα δικαστήρια

Πολλαπλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ανατροπή της τελευταίας στιγμής στο διαγωνισμό πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο με βάση τα νέα δεδομένα θα καταλήξει κατά πάσα πιθανότητα στη Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιφνιδιαστική απόφαση λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προσφορών να μην ληφθούν υπόψιν προτάσεις που θα περιλαμβάνουν ως τίμημα και μετρητά, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στους λοιπούς μνηστήρες, και ιδιαίτερα στην Alpha Bank, η οποία θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι «φωτογραφική» με στόχο να την αποκλείσει από τη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με κοινή επιστολή τους προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ενημέρωσαν τη διοίκησή του ότι δεν μπορούν οι τράπεζες που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί από το κρατικό πακέτο των 50 δισ. ευρώ, να υποβάλουν πρόταση που να περιλαμβάνει και μετρητά.
Ουσιαστικά, το ΤΧΣ με την αλλαγή αυτή, θα επιλέξει το νικητή του διαγωνισμού με κριτήρια τη συστημική ευστάθεια και τις συνέργειες που δημιουργούνται μετά την εξαγορά του ΤΤ και όχι βάση του ύψους του τιμήματος.


www.newmoney.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...