Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ωφελεί μόνο τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες»

Τη θέση ότι η συμφωνία για την «καταστρατήγηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα ωφελεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές αλυσίδες» διατύπωσε... ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντησή του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Αντιθέτως, όπως είπε, το προωθούμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές «ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους, που τους διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την οικογενειακή, κοινωνική και προσωπική ζωή, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταπεξέλθουν σ΄ αυτό το μέτρο και οδηγούνται μαζικά σε “νέα λουκέτα” αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις στρατιές των ανέργων».

«Αυτά που λείπουν από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους για να ψωνίσουν δεν είναι οι επιπλέον ημέρες και ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά οι σφαγιασμένοι μισθοί, συντάξεις και οι καταργημένες θέσεις εργασίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης από την μνημονιακή κυβέρνηση εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής», κατέληξε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...