Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΣΕΕ: Προτάσεις για τη διάσωση του ΟΑΕΕ

Εναλλακτικές λύσεις, αντί της επιβολής εισφοράς 0,2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων από το 2014, προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τη διάσωση του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, «ισοδύναμα μέτρα» μπορούν να αποτελέσουν η ενεργοποίηση των ασφαλισμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές, η κατάργηση των εξαιρέσεων και η διεύρυνση της βάσης ασφάλισης στον ΟΑΕΕ στις περιοχές της χώρας, που καταβάλλουν εισφορές στον ΟΓΑ.

Οι βασικές προτάσεις της Συνομοσπονδίας για τους «χιλιάδες κατ´ ανάγκη οφειλέτες του ΟΑΕΕ» είναι η αποποινικοποίηση, η αποσύνδεση της θεώρησης οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας, η ενεργοποίηση του λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη καθώς, και η επανέναρξη καταβολής τρεχουσών εισφορών με ελεύθερη επιλογή κλάσης.

Επιπλέον, η ΕΣΕΕ επιμένει στην λύση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, με ανελλιπή καταβολή μειωμένων εισφορών και με τελική επιλογή εξαγοράς ή μειωμένης σύνταξης, η οποία δεν θα δημιουργεί έλλειμμα και λογιστικές απώλειες, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει και θα σταθεροποιήσει την ετήσια ροή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

«Οι έλληνες έμποροι προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουμε να καταρρεύσει η ασφαλιστική συνείδηση της υποχρεωτικής ασφάλισής μας σεβόμενοι πάντα την υποχρέωση της διαδοχής των γενεών. Οφείλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας, να μην αφήσουμε κανέναν επαγγελματία που έχει δουλέψει μια ζωή χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και χωρίς σύνταξη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον ΟΑΕΕ αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις και οφείλουμε να τις βρούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...