Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Σκιές στη συγχώνευση Aegean-Olympic Air βλέπει η Κομισιόν

SX-OAI of Olympic Airways seen here landing at...Image via WikipediaΠαρατείνεται ως τον Ιανουάριο η έρευνα της Κομισιόν επί της προταθείσας συγχώνευσης μεταξύ των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Ελλάδας, με τον αρμόδιο επίτροπο να επισημαίνει πως Aegean και Olympic Air έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την αγορά εσωτερικού.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη συγχώνευση ο Χοακίν Αλμούνια, επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, επισήμανε πως "η μεγάλη δυσκολία είναι ότι οι δύο εταιρείες κρατούν σχεδόν όλη την αγορά εσωτερικού στην Ελλάδα".

"Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία από τις μόλις δύο συνολικά συγχωνεύσεις που η Κομισιόν δεν επέτρεψε να γίνουν υπό την Νέλι Κρόους [προκατόχου του στη θέση] ήταν η περίπτωση Air Lingus-Ryanair, η οποία έχει κάποιες ομοιότητες με αυτή εδώ [των Aegean-OA]" πρόσθεσε ο επίτροπος.

"Οπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις αερομεταφορέων πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συγκέντρωση δυνάμεων στον κλάδο δεν γίνεται σε βάρος των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη" σχολίασε.

Σημειώνεται πως αρχικά η έκδοση της απόφασης της Κομισιόν για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών αναμένονταν για τις 7 Δεκεμβρίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...