Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Πτωτικά άνοιξε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

Σε χαμηλούς ρυθμούς συναλλακτικής και εταιρικής δραστηριότητας ξεκίνησε να λειτουργεί το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα Δευτέρα, επηρεασμένο και από την διολίσθηση των τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο Γενικός Δείκτη ξεκίνησε να υποχωρεί 0,63%, αλλά οι απώλειες περιορίζονται αυτή την ώρα στο 0,23%.

Ορισμένοι αποδίδουν την πτώση στο ότι κάποιοι επενδυτές σπεύδουν να πουλήσουν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας ενόψει της εισαγωγής, αύριο Τρίτη, των νέων μετοχών που προέρχονται από την αύξηση κεφαλαίου .

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 1,36% στα 7,99 ευρώ, πιέζοντας τους δείκτες των τραπεζών 0.81% και τον FTSE-20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης 0,57%.

Το παρήγορο είναι ότι οι ρευστοποιήσεις δεν έχουν ένταση και μαζικότητα. Αυτό φαίνεται και στο συνολικό τζίρο της αγοράς που δεν ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ στα πρώτα 20 λεπτά. Από την άλλη πλευρά ήπια ανοδική τάση με άνοδο 0,61% διαγράφουν οι τίτλοι των Coca Cola 0,61%, Τράπεζα Κύπρου 0,25%, Αγροτική Τράπεζα 2,20% και MIG 1,22%, αντιδρώντας, η τελευταία, στη "βουτιά" της Παρασκευής.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ΜΕΤΚΑ κινείται με μικρή άνοδο 0,21%, λόγω θετικής επενδυτικής αξιολόγησης από την Citigroup.

Ανώτερο ποσοστό 2,2% σημειώνει η μετοχή της Frigoglass. Επίσης οριακή θετική μεταβολή σημειώνει ο δείκτης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Στ0 -9% βρίσκεται η μετοχή της Ελεύθερης Τηλεόρασης (ALTER), λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...