Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, μικρή άνοδος στη Γουόλ Στριτ

Με υποχώρηση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, τους δείκτες των οποίων πίεσαν οι μετοχές των εταιρειών μετάλλων και τραπεζών. Μικρές οι μεταβολές των δεικτών στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στις επόμενες κινήσεις της Fed.

Στην Ευρώπη, η μετοχή της χρηματοπιστωτικής UBS βρέθηκε ανάμεσα σε εκείνες με τις μεγαλύτερες απώλειες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με τα οποία οι επενδυτικές της δραστηριότητες ήταν ζημιογόνες το τρίτο τρίμηνο. Χαμηλότερα ακολούθησαν και οι μετοχές των Deutsche Bank, HSBC, Lloyds.

Τα φθηνότερα μέταλλα έριξαν και τις μετοχών των ArcelorMittal, Anglo American, Rio Tinto, BHP Billiton, ΤhyssenKrupp, Salzgitter.

Στη Νέα Υόρκη, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις επόμενες κινήσεις της Fed και τα ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα στήριξης που μπορεί να πάρει. Με μικρές μεταβολές σταμάτησαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών.

Ενισχυμένη η μετοχή της Ford μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, όπως και εκείνη της DuPont (η υποχώρηση των εσόδων της οποίας ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων). Χαμηλότερα η μετοχή της Amgen, που κατέγραψε σημαντική μείωση κερδοφορίας το περασμένο τρίμηνο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με πτώση 0,4% και ο CAC40 στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,45%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με υποχώρηση 0,8%.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.169,46 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05% ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,26%. Αμετάβλητος στις 1.185,64 μονάδες ο S&P500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...