Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κ. Μίχαλος: «Αποτυχημένος επιχειρηματίας το κράτος»

«To κράτος έχει αποτύχει στο ρόλο του επιχειρηματία», δήλωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

"Η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων των ΔΕΚΟ επιβεβαιώνει τη θέση του ΕΒΕΑ ότι το κράτος έχει αποτύχει στον ρόλο του επιχειρηματία. Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να γίνει με κάθετες και οριζόντιες μειώσεις μισθών. Μπορεί να γίνει με προσαρμογή του αριθμού εργαζομένων στις πραγματικές ανάγκες των ΔΕΚΟ. Μπορεί να γίνει με ριζική αναδιάρθρωση. Μπορεί να γίνει με μάνατζμεντ ικανό να εγγυηθεί την ορθολογική και όχι πελατειακή λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων. Μπορεί να γίνει με τη μεταβίβαση ενός μέρους αυτών των επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα" σημείωσε ο Κων. Μίχαλος.

"Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη των Ιπποδρομιών; Για ποιο λόγο; Για να διορίζει και να κάνει ρουσφέτια; Καλή είναι λοιπόν η δημοσιοποίηση των ελλειμμάτων και των χρεών των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση, καλύτερη όμως θα ήταν η παρουσίαση ενός σαφούς και συγκεκριμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ. Με σαφείς επιχειρηματικούς στόχους, που θα λύνουν και δεν θα μετακυλύουν το πρόβλημα, από τις ΔΕΚΟ στο στενό Δημόσιο Τομέα" πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...