Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝ: «Όχι» στη διάσπαση της ΔΕΗ

Την αντίθεσή της στην ίδρυση θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ στην οποία θα μεταβιβαστούν τα πάγια και οι εργαζόμενοι στο δίκτυο μεταφοράς εκφράζει ο ΣΥΝχαρακτηρίζοντας τη χθεσινή απόφαση του δ.σ. της επιχείρησης αρνητικότατη εξέλιξη.

«Η χώρα έχει όσο ποτέ ανάγκη από μια σύγχρονη, 100% δημόσια, ενιαία, αναβαθμισμένη, ανασυγκροτημένη και καθετοποιημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΝ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις.

«Το γεγονός ότι αρχικά η θυγατρική στη διανομή, θα είναι ελεγχόμενη κατά 100% από τη ΔΕΗ δεν εγγυάται ότι κυβέρνηση και διοίκηση ΔΕΗ δεν θα προχωρήσουν σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι δυνατό με τέτοια κυβέρνηση και με την διακυβέρνηση της Τρόϊκας να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, όταν μάλιστα υπαναχωρεί και το συνδικαλιστικό κίνημα», επισημαίνει.

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν στη διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, αλλά –όπως υποστηρίζει- να αναπτύξουν μέτωπο για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης που δεν ζημιώνει μόνο τα συμφέροντα της ΔΕΗ, αλλά ανοίγει δρόμο για να προωθηθούν τα σχέδια παραπέρα ιδιωτικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...