Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΝΔ: Με την όπισθεν οι αλλαγές στον τομέα της ανάπτυξης

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης από την ανοικτή συζήτηση των εξαγωγέων, άσκησε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση, δια του Πρωθυπουργού και του αρμοδίου υπουργού, υποσχέθηκε πάλι, σήμερα, πως θα κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα της ανάπτυξης και της αγοράς. Μόνο που, μέχρι στιγμής, κινείται με την όπισθεν», τονίζει ο βουλευτής.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, με τον τιμάριθμο σχεδόν στο 6%, και ότι στο ΕΣΠΑ, «όπου δήθεν θα υπήρχε επιτάχυνση, βρεθήκαμε από την 5η θέση στις απορροφήσεις πέρσι, στην 23η φέτος».

«Η κυβέρνηση εξορκίζει, με επικοινωνιακά “σύμφωνα ρευστότητας”, τη μεγάλη πίεση που δέχεται η αγορά, ενώ το Δημόσιο, την ίδια στιγμή, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του στις επιχειρήσεις», συνεχίζει ο κ. Χατζηδάκης και επικαλείται το παράδειγμα των εξαγωγέων, στους οποίους – όπως αναφέρει - οφείλονται περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά δε με το επενδυτικό νομοσχέδιο της προηγούμενης υπουργού, τονίζει ότι αφού πολυδιαφημίστηκε, αποσύρθηκε και, αναμένοντας το καινούριο νομοσχέδιο, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι στο 30% κάτω σε σχέση με πέρσι.

«Αυτές τις αρνητικές επιδόσεις πρέπει να αντιμετωπίσει, χωρίς καθυστέρηση, η κυβέρνηση», προσθέτει ο τομεάρχης της ΝΔ και προειδοποιεί ότι διαφορετικά, ο «γίγαντας στον οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, όχι απλώς δεν θα ξυπνήσει, αλλά θα πέσει σε βαθύ λήθαργο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...