Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

O Σωκράτης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (ΕΧΑΕ) και προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανέλαβε ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδη αντικαθιστώντας τον κ. Σπύρο Καπράλο. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία μετά την έκτακτη συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου.
Επίσης, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναλαμβάνει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου «Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε.». Η επικύρωση της εκλογής του νέου μέλους θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για MSc στο Queen Mary College του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Οικονομετρία. Το 1987 ιδρύει την εταιρεία EFFECT ΕΠΕ, που ειδικεύτηκε στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού για την κεφαλαιαγορά. Στον όμιλο ΕΧΑΕ προσχώρησε το 1994 καταλαμβάνοντας τη θέση του Υπευθύνου Χρηματιστηριακών Θεμάτων στο Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών (ΚΑΑ).
Το 1995 αναλαμβάνει τη δημιουργία του τεχνολογικού βραχίονα του Ομίλου, της εταιρείας Ανάπτυξη Συστημάτων & Υποστήριξη Κεφαλαιαγοράς ΑΕ (ΑΣΥΚ ΑΕ), στην οποία διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, μέχρι το Μάιο του 1998, οπότε και παραιτείται για να αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).
Από τον Δεκέμβριο του 2000 αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2007, κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης στον Όμιλο της ΕΧΑΕ.
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης έχει γεννηθεί το 1962, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...