Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εμφύλιος πόλεμος στην PUMA και στη μέση οι αδελφοί Γλού.

Σοκ προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters ότι η Puma σκοπεύει να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των συνεταίρων της στην ελληνική κοινοπραξία της, καθώς διαπίστωσε ατασθαλίες που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών θα της κοστίσουν έως και 130 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jochen Zeitz δήλωσε ότι η ξένη εταιρεία θα ασκήσει το δικαίωμα για εξαγορά του υπόλοιπου 30% που δεν κατέχει στην ελληνική κοινοπραξία.

Επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα ελέγχου που διεξήγαγε στην Puma Hellas, η γερμανική εταιρεία υποψιάζεται ότι «ο συνεταίρος της ελληνικής κοινοπραξίας, μαζί με στελέχη του management στην Ελλάδα, διέπραξαν σωρεία ποινικών αδικημάτων». Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο προέκυψαν μη ταμειακές διαγραφές ύψους έως 115 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορά το 2009 και οδηγεί τη μητρική εταιρεία της Γερμανίας να αναθεωρήσει τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.

«Η διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο της Puma AG είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους κατά του μειοψηφικού συνεταίρου στην ελληνική κοινοπραξία και κατά στελεχών του ελληνικού management, σύμφωνα με το αστικό και ποινικό δίκαιο», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Η Puma, που ελέγχεται από τη γαλλική PPR, διόρισε ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές για τη διενέργεια ελέγχων και αντικατέστησε τη διοίκηση της Puma Hellas. Στην τελευταία η γερμανική εταιρεία κατέχει το 70% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει εξ ημισείας στους αδελφούς Αντώνιο και Γεώργιο Γλου, εκπρόσωπος των οποίων αρνήθηκε να προβεί στο Reuters σε οποιοδήποτε σχόλιο για τους ισχυρισμούς της μητρικής Puma.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εξαιτίας των παρατυπιών που διαπιστώθηκαν και της εν γένει κατάστασης στην ελληνική αγορά, η Puma θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό θα εγγράψει στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου μη επαναλαμβανόμενη εφάπαξ δαπάνη ύψους 15 εκατ. ευρώ. STAR.GR
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...