Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Alpha και Εurobank

Αίρεται η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των Alpha και Eurobank σύμφωνα με βραδινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank, στο Χρηματιστήριο, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς μετά από μια σειρά ανακοινώσεων των δυο ομίλων και δημοσιευμάτων στο Τύπο, έκρινε ότι δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού .
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Alpha Bank προς το Χ.Α στην οποία γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank λόγω του PSI και τοποθετούσε τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης με Eurobank, μετά την ολοκλήρωση του PSI.
Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η ανακοίνωση της Eurobank και σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της.
Σημειώνεται ότι με βάση πληροφορίες που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι δύο τράπεζες στα τέλη Οκτωβρίου, οι διαδικασίες της συγχώνευσης προχωρούσαν με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, χωρίς καθυστερήσεις και ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν παράλληλα ομάδες εργασίας που βασικό στόχο έχουν να προετοιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία της νέας τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών που ενέκριναν την πρόταση συγχώνευσης, η οποία εγκρίθηκε και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.
Οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών γνώριζαν τις παραμέτρους του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων όταν αποφάσιζαν υπέρ της συγχώνευση τον περασμένο Νοέμβριο, επεσήμανε, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών
«Η κυβέρνηση χαιρέτησε με ιδιαίτερα θερμό τρόπο την απόφαση της Alpha και της Eurobank να συγχωνευτούν θεωρώντας την ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Οι εκπρόσωποι του δημοσίου στα ΔΣ και οι γενικές συνελεύσεις των προνομιούχων μετόχων των δυο τραπεζών που συγκροτούνται από το ελληνικό δημόσιο στήριξαν τις σχετικές αποφάσεις. Οι γενικές συνελεύσεις των δυο τραπεζών αποφάσισαν υπέρ της συγχώνευσης στις 15.11.2011, μετά δηλαδή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.2011 που διαμόρφωσε, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τις παραμέτρους του PSI.
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα οι διοικήσεις των δυο τραπεζών παρακολουθούν από πολύ κοντά τις συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας - με τη στήριξη των θεσμικών της εταίρων - και των ιδιωτών πιστωτών μέσω του IIF/SC. Γνωρίζουν συνεπώς εδώ και πολύ καιρό το πλαίσιο του PSI ως προς το οποίο δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έχουν λάβει υπόψιν τους και έχουν συνυπολογίσει οι δυο τράπεζες. Άλλωστε, μια από τις βασικές συνιστώσες της απόφασης της 26.10 και του νέου προγράμματος είναι η απόλυτη διασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών που εισέρχονται έτσι ενισχυμένες στη νέα περίοδo».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...