Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Marfin Popular Bank: Ετοιμο στις αρχές του έτους το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης

English: Marfin Laiki Bank A Cypriot bank (sec...
Image via Wikipedia
H σιγουριά ότι ο Όμιλος της Marfin Popular Bank θα εξέλθει ισχυρότερος από τις σημερινές δυσκολίες, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πελατών, των μετόχων, του προσωπικού του, αλλά και της κοινής γνώμης ευρύτερα, ήταν το μήνυμα που απηύθυναν ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Χρίστος Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Κουννής.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λευκωσία, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι το ακριβές πλάνο για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου στα πλαίσια της προθεσμίας που έθεσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών, υποδεικνύοντας ότι ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από συγκεκριμένα επενδυτικά κέντρα του εξωτερικού, καθώς και υφιστάμενους μετόχους.

Για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας είπε ότι με τη λήψη ορθών μέτρων, θα επανέλθουμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και ευημερίας.

Σημείωσε ότι οι προοπτικές είναι θετικές, ιδιαίτερα και σε συνάρτηση με την ανεύρεση υδρογονανθράκων.

Ο κ. Στυλιανίδης χαιρέτησε τη λήψη μέτρων με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και το σημαντικό έργο του υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, παρά το σύντομο της θητείας του.

Παράλληλα, εξήρε τη συνεισφορά της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου στη διαχείριση της κρίσης και στο ρόλο της στη διατήρηση ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος.

Η συντηρητική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας θωράκισε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα τόνισε. Η καθιέρωση ανώτατου ορίου στη χρηματοδότηση ακινήτων στο 60% και ο καθορισμός ψηλού δείκτη ρευστότητας για τις ξένες καταθέσεις στο 70%, πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, τόνισε, προστάτευσαν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα το οποίο ακόμα και σήμερα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο κ. Κουννής ανέφερε ότι οι υγιείς βάσεις του Ομίλου, το εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό μας και η συνετή διαχείριση της κρίσης θα επιταχύνουν την έξοδο από τη σημερινή στασιμότητα.

Οι κύριοι Στυλιανίδης και Κουννής εξέφρασαν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καταδικασμένη να βρει διέξοδο από τη σημερινή κρίση, καθώς και ότι η επάνοδος στην ανάπτυξη προϋποθέτει χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Τέλος, οι δύο αξιωματούχοι της Marfin Popular Bank υπογράμμισαν ότι μετά και την ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, «εισερχόμαστε στο 2012, με αισιοδοξία και ξεκάθαρους στρατηγικούς στόχους που είμαστε βέβαιοι ότι θα υλοποιηθούν για να επανέλθουμε σε δυνατούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...