Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σε πώληση της θυγατρικής της στην Τουρκία προχωρά η Εurobank

ATHENS, GREECE - FEBRUARY 16:  A sign for 'Eur...
 (Image credit: Getty Images via @daylife)
Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Burgan Βank από το Κουβέιτ για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη θυγατρική της τράπεζα στην Τουρκία, την Eurobank Tefken, βρίσκεται η Eurobank, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση-απάντηση σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Οι όροι της συναλλαγής θα ανακοινωθούν με την υπογραφή της δεσμευτικής προσφοράς, προσθέτει η Eurobank.

Η Eurobank Tekfen ιδρύθηκε το 1989. Το 2007, η Eurobank EFG εξαγόρασε το 70% της τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα μια στρατηγική συμμαχία με τον όμιλο Tekfen (διαθέτει περίπου το 30% της τράπεζας).

Το 2008 πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, που έχει σημαντικές επιπτώσεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Eurobank είχε ανακοινώσει την δυναμική περαιτέρω επέκταση της Eurobank Tefken στην Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στο διπλασιασμό σχεδόν του δικτύου της, το οποίο σήμερα αριθμεί σε 60 καταστήματα και στην ταχύτερη ανάπτυξη σε τομείς όπως της Τραπεζικής Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής Κεφαλαιαγορών κ.λπ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...