Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κύπρος: «Κατεπείγον» νομοσχέδιο για τη στήριξη των τραπεζών

Νομοσχέδιο για στήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του.

Το νομοσχέδιο, που απεστάλη ήδη στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα συζητηθεί στην απογευματινή συνεδρία του σώματος, αποβλέπει κατά κύριο λόγο στη στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας, που αδυνατεί να εξεύρει ιδίους πόρους πέραν των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για ανακεφαλαιοποίησή της, μετά τις απώλειες από την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σαρλής ενημέρωσε τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κομμάτων, σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Βουλής. Νωρίτερα, σε σύσκεψη εκπροσώπων των κομμάτων είχε εκφραστεί προβληματισμός για την αναγκαιότητα ψήφισης του νομοσχεδίου αμέσως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο παρέχει τη δυνατότητα στο κράτος να είναι ο ανάδοχος του συνόλου των μετοχών, που θα εκδοθούν για στήριξη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και τη δυνατότητα επιλογής επενδυτών για διάθεση των μετοχών, όταν και εφόσον το αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...