Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Eurobank EFG: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την πώληση της Polbank EFG

Η Eurobank EFG μεταβίβασε το 70% της Polbank EFG (πολωνική θυγατρική της εταιρεία) στην Raiffeisen Bank International (RBI), αφού έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Πολωνική Ρυθμιστική Αρχή για τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (KNF). Από σήμερα, η Polbank EFG και η RBI Poland (Πολωνική θυγατρική τράπεζα της RBI) ενοποιούνται λειτουργικά και όταν συγχωνευτούν θα συγκροτούν μία ενιαία τράπεζα με την επωνυμία Raiffeisen Polbank.

Η πώληση του μεριδίου της Eurobank στην Polbank έχει ήδη ενισχύσει τα Κύρια Βασικά Ίδια Κεφάλαιά της κατά ποσό που ισοδυναμεί με κεφάλαια €450 εκ. ή κατά 100 μονάδες βάσης, ενώ θα βελτιώσει αμέσως τη ρευστότητά της Eurobank κατά €1,5 δισ.

Επιπλέον η Eurobank EFG εξασκεί σήμερα το δικαίωμα πώλησης που διατηρεί στο μερίδιο 13% στη νέα, ενιαία Τράπεζα Raiffeisen Polbank. Η άσκηση του δικαιώματος συνεπάγεται την πρόσθετη καταβολή τουλάχιστον €1,3 δισ. σε μετρητά από την RBI στην Eurobank EFG μέσα στους προσεχείς μήνες για το εναπομένον μερίδιό της και για το υπόλοιπο της ρευστότητας που έχει παράσχει στην ενιαία τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...