Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Επιβεβαιώνει και η Εμπορική τις συζητήσεις με την Εθνική

Logo of the National Bank of Greece
L (Photo credit: Wikipedia)
Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα τις συζητήσεις με την Credit Agricole για το θέμα της Εμπορικής. Το θέμα είχε αποκαλύψει πρώτο το «Κεφάλαιο» στις 23 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή της η Εθνική σημειώνει πως: «υπήρξαν συζητήσεις, μεταξύ των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας και της Credit Agricole, αναφορικά με τις δυνατότητες μελλοντικών στρατηγικών συμμαχιών, οι οποίες όμως είναι μέχρι σήμερα σε πρώιμο στάδιο.

Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, σε περίπτωση που οι σχετικές συζητήσεις καταλήξουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, σημερινό δημοσίευμα του Reuters που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας επικαλούμενο πηγή από το Παρίσι αναφέρει ότι η διαδικασία της πώλησης βρίσκεται σε εξέλιξη και πως ήταν αρκετές οι τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. «Έχει υπάρξει ενδιαφέρον... και όχι μόνο από τρεις τράπεζες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή.

"Οι φήμες πως πολλοί υποψήφιοι ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Εμπορικής είναι "πιθανές και αξιόπιστες" σχολιάζει ο Jerome Vinerier, αναλυτής της IG Markets. "Καθησυχάζουν τις αγορές", προσθέτει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς υπάρχουν ορισμένα περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης εύρεσης αξιόπιστων εταίρων και εγγυήσεων των υποχρεώσεων της τράπεζας.

Επιβεβαιώνει και η Εμπορική

Και η Εμπορική Τράπεζα επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τραπεζικούς οργανισμούς στην Ελλάδα καθώς και με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

"Πρόκειται για διερευνητικές συζητήσεις που δε βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κατά το οποίο μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Οι συζητήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των διεργασιών που συντελούνται για τη σταθεροποίηση και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Εμπορικής.

Το Κεφάλαιο στο ρεπορτάζ του ανέφερε μεταξύ άλλων: "Η είδηση που πρώτο δημοσίευσε το Capital.gr για τις διαπραγματεύσεις Alpha Bank και Credit Agricole προκειμένου να αγοράσει τα assets της Εμπορικής Τράπεζας, φαίνεται να έχει και «ουρά» και μάλιστα ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, για την ίδια περίπτωση των assets της Εμπορικής, ενδιαφέρον και μάλιστα έμπρακτο, έδειξε και η Εθνική Τράπεζα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν, δε, ότι η ΕΤΕ, είναι «ένα βήμα μπροστά» σε σχέση με την Alpha, υπό την έννοια ότι (α) οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν νωρίτερα από αυτές της Alpha, πριν από αρκετούς μήνες, ενώ (β) έγιναν και σε επίπεδο Παρισιού, δηλαδή με τη μητρική της Εμπορικής".


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...