Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ενεργειακοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Οκτώ προσφορές από έντεκα επιχειρήσεις, οι δυο μεμονωμένα και  οι υπόλοιπες  εννέα συγκροτώντας τέσσερις κοινοπραξίες, έλαβε η Ελλάδα για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές Πατραϊκός κόλπος (δυτικά), Κατάκολο, αλλά και σε χερσαία περιοχή στα Ιωάννινα, ανέφερε σήμερα μέσω ανακοίνωσής του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
«Η συμμετοχή των αιτήσεων συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό κρίνεται εξαιρετικά επιτυχής παρά το δυσμενές επενδυτικό περιβάλλον και την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν:

Για την περιοχή Ιωάννινα

1. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc
2. Energean Oil and Gas, Petra Petroleum, Schlumberger (strategic technical partner)
3. Arctic Hunter Energy Inc., K.O. Enterprises Inc.
4. Chariot Oil and Gas Limited

Για την περιοχή Πατραϊκός Κόλπος (Δυτικά)

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2. Ελληνικά Πετρέλαια A.E, Edison International SPA, Melrose Resources Plc

Για την περιοχή Κατάκολο

1. Energean Oil and Gas, Trajan Oil and Gas Limited, Schlumberger (strategic technical partner)
2. GrekoilEnergyVenturesLTD
Σημειώνεται από το υπουργείο «ότι για τις ίδιες περιοχές, στον επίσημο γύρο παραχωρήσεων το 1996 συμμετείχαν μόλις δύο εταιρίες για την περιοχή των Ιωαννίνων, δύο για τον Πατραϊκό και καμία για την περιοχή του Κατάκολου».
Ο υπουργός ΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος δήλωσε ότι "η κατάθεση των οκτώ προσφορών για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές στη Δυτική Ελλάδα δείχνει ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη χώρα μας είναι μεγάλο. Είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον ενεργειακό χάρτη, σε μια περίοδο που ο τομέας της ενέργειας αποτελεί μια σπουδαία ελπίδα για την εθνική οικονομία. Την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον από ολόκληρο τον πλανήτη στη διαδικασία δείχνει ότι η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται και η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...