Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: "Καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή".

"Αντί για συντηρητική αναδίπλωση - που δυστυχώς εκπέμπεται και από φορείς της αριστεράς - είναι η ώρα για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα προωθούν μαζί με τη δημοσιονομική και την κοινή οικονομική και πολιτική διακυβέρνηση για την Ευρώπη και τον αναγκαίο εξορθολογισμό με τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές για τη χώρα μας, για να αποκλειστεί η καταστροφική επιστροφή στη δραχμή".

Αυτό τονίζεται σε δήλωση του υπεύθυνου ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεράσιμου Γεωργάτου, για τα 10 χρόνια του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και επισημαίνεται:

"Το ευρώ συμπλήρωσε πλέον 10 χρόνια ζωής. Μια περίοδος σαφούς βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης, με ένα ισχυρό σταθερό νόμισμα και χαμηλό πληθωρισμό για τους πολίτες στις χώρες-μέλη της ευρωζώνης και φυσικά για τους Έλληνες. Με αφορμή τη σφοδρή και πολυεπίπεδη κρίση, πυκνώνουν ανησυχητικά οι φωνές που ζητούν επιστροφή στα εθνικά νομίσματα και στη χώρα μας στη δραχμή. Θα ήταν μια πρωτοφανής ιστορική οπισθοδρόμηση της Ευρώπης, με επιστροφή σε νομισματικές και γιατί όχι σε θερμές συγκρούσεις που το κοινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα τις έχει αποκλείσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...