Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υποβάθμισε 28 ισπανικές τράπεζες η Moody΄s

English: Another new Santander bank
(Photo credit: Wikipedia)
Στην υποβάθμιση από μια έως και τέσσερις βαθμίδες για 28 συνολικά ισπανικές τράπεζες προχώρησε ο οίκος Moody΄s. Μεταξύ των τραπεζών που υποβαθμίστηκαν είναι η Banco Santander, η Bankia, η Banco Popular Espanol και η CaixaBank.

Η κίνηση της Moody΄s έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης της Ισπανίας σε "Baa3" (μόλις μια βαθμίδα από την κλίμακα "junk") από "Α3" προηγουμένως, στις 13 Ιουνίου, οπότε και τοποθέτησε μάλιστα τις διαβαθμίσεις της υπό αναθεώρηση για πιθανή νέα υποβάθμιση. Η Moody΄s είχε αποδώσει την κίνησή της στη συμφωνία για δάνειο ύψους έως 100 δισ. ευρώ από το EFSF, στην περιορισμένη πρόσβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις αγορές αλλά και στη συνεχιζόμενη αδυναμία της οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία μόλις πριν λίγες ώρες ζήτησε και επισήμως βοήθεια σήμερα από την ΕΕ μέχρι 100 δισ. ευρώ για τις τράπεζές της. Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean-Claude Juncker ανέφερε ότι το τελικό ποσό της βοήθειας θα τεθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά θα είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τραπεζών καθώς και για να δημιουργήσει ένα επιπλέον μαξιλάρι ασφαλείας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...