Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με στελέχη του ΣΔΟΕ

Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νίκο Τσούκαλη, το βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον Σάκη Παπαθανασίου, μέλος της Ε.Ε συναντήθηκε σήμερα με το νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο και τα διευθυντικά στελέχη Ν. Λέκκα και Θ. Φλωράτο.

Κατά της διάρκεια της δίωρης συνάντησης συζητήθηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι που διαχρονικά εξέθρεψαν τη γάγγραινα της φοροδιαφυγής και την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου από ιδιωτικά και όχι μόνο συμφέροντα που εξέθρεψε το πελατειακό σύστημα.

Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του CD που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ με τα ονόματα των προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, καθώς και για τη διαδικασία ελέγχου και διασταυρώσεων όλων των συναλλαγών. Σύμφωνα με την ενημέρωση το CD περιέχει 54.000 ονόματα με εμβάσματα συνολικά άνω των 20 δις ευρώ.

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την απροθυμία της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών να ανταποκριθούν έγκαιρα στα αιτήματα του ΣΔΟΕ, προβάλλοντας, όπως είπαν, αδικαιολόγητα προσκόμματα.

Υπήρξε, επίσης, εκτενής ενημέρωση για σοβαρότατα ζητήματα φοροδιαφυγής, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και άλλων προϊόντων, εξωχώριων εταιριών (Off shore), σκαφών αναψυχής, επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες.

Αναλυτική ενημέρωση έγινε για τον έλεγχο πολιτικών προσώπων, αλλά και για την τεράστια έλλειψη προσωπικού και υποδομών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να εκπληρώσει τις άμεσες αρμοδιότητές τους.

Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματικό το έργο του ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...