Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Τα πολιτικά θρίλερ σε Ελλάδα-Ιταλία κόστισαν €420 εκατ. στις κυπριακές τράπεζες

Κεφαλαιοποίηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απώλεσαν οι μέτοχοι των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών (Κύπρου και Marfin Λαϊκή) στο διάστημα του θρίλερ του δημοψηφίσματος ή μη στην Ελλάδα για τις αποφάσεις της... Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και του επόμενου θρίλερ μέχρι την κατάληξη σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης υπό τον κ. Παπαδήμο. Οι χρηματαγορές αρχικά επηρεάστηκαν από την εξαγγελία του αποχωρούντος πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και βέβαια εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ιταλία.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία, στις 27 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που έγιναν γνωστές οι αποφάσεις της ΕΕ για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, λόγω του θετικού κλίματος σε ΧΑ και ΧΑΚ η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου από 926 εκατ. ευρώ την προηγούμενη μέρα ανήλθε στα 989 εκατ. ευρώ που αποτελεί και το μεγαλύτερο ποσό του 15νθημέρου 23 Οκτωβρίου - 11 Νοεμβρίου. Κατά σχεδόν παρόμοιο τρόπο κινήθηκε και η κεφαλαιοποίηση της Marfin Λαϊκή. Η Τράπεζα κατέγραφε μετοχικό κεφάλαιο αξίας 446 εκατ. ευρώ στις 27 Οκτωβρίου έναντι 423 εκατ. ευρώ μια μέρα πριν.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...