Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Βιανέξ και Lilly: Άνοιγμα στην κινεζική αγορά για δύο ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

Η υλοποίηση της συμφωνίας προβλέπει την άμεση επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από τη Βιανέξ, που θα δημιουργήσει 135 νέες θέσεις εργασίας.

Την υπογραφή συμφωνίας για την παραγωγή 10 εκατ. συσκευασιών ενός ενέσιμου αντιβιοτικού στη χώρα μας ανακοίνωσαν την Πέμπτη δύο σημαντικές φαρμακοβιομηχανίες, η ελληνική Βιανέξ και η πολυεθνική Lilly.

Η αρχική παραγωγή των 10 εκ. φιαλιδίων βανκομυκίνης προορίζεται για την κινεζική αγορά., ωστόσο σε ορίζοντα τετραετίας προβλέπεται ενίσχυση του τζίρου της Βιανέξ κατά 3-4%, άλλως κατά 10-12 εκ. ευρώ.

«Αυτή πρέπει να είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Να φύγουμε από τα τετριμμένα, τα μνημόνια και την τρόικα, να φύγουμε από τη μιζέρια και να κατακτήσουμε τον κόσμο» δήλωσε χαιρετίζοντας τη συνεργασία των δύο εταιριών ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Η υλοποίηση της συμφωνίας προβλέπει την άμεση επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από τη Βιανέξ, που θα δημιουργήσει 135 νέες θέσεις εργασίας. Μέχρι τώρα η παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού ανερχόταν σε περίπου 10.000 φιαλίδια ετησίως.

«Τα μακροπρόθεσμα άυλα  οφέλη της συμφωνίας αυτής ξεπερνούν κατά πολύ την προστιθέμενη αξία που παρέχει ο μεγαλύτερος τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ στην αύξηση του ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας. Η τεχνογνωσία που θα έρθει στη χώρα μας, η σημειολογία της επένδυσης που θα αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αριθμούς που μπορεί να βάλει οποιοσδήποτε δίπλα στην ίδια την επένδυση. Η συμφωνία αυτή είναι μια ακόμη επιτυχία του EPhForT στην προσπάθεια για υγιή ανάπτυξη στην Ελλάδα και θα ακολουθήσουν και άλλες» ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT), κ. Διονύσης Φιλιώτης.

Ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, χαρακτήρισε την συμφωνία «ως ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αλλά για την Ελλάδα και τον ελληνισμό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...