Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πέντε μέτρα για την ρευστότητα της αγοράς εξήγγειλε ο Χατζηδάκης

Πακέτο με πέντε μέτρα με στόχο την αύξηση της ρευστότητας ανακοίνωσε σήμερα ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την τελευτή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε καταδικασμένοι να επιτύχουμε»
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε οτι «βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμου» και έθεσε τρεις στόχους για το υπουργείο του για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε θετικό πρόσημο και ανάπτυξη. Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την αύξηση της ρευστότητας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Ειδικότερα, για την αύξηση της ρευστότητας, ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες:
  • Συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Γι' αυτό όπως είπε θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της ΕτΕΠ κ.. Σακελλάρη.
  • Δημιουργία ελληνικού επενδυτικού ταμείου με στήριξη των εταίρων.
  • Αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου ο οποίος ψηφίστηκε σε άλλες συνθήκες, βασίζεται σε φοροαπαλλαγές και σήμερα δεν έχει νόημα καθώς δεν υπάρχει κερδοφορία.
  • Αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΕΤΕΑΝ)
  • Επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ.
Για το θέμα της ακρίβειας, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα είναι μια από τις προτεραιότητες του στην οποία θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή,, λόγω της μείωσης των τιμών που έχουν υποστεί τα εισοδήματα.
Για τις αρμοδιότητες του ίδιου και των υφυπουργών του, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι ο ίδιος θα έχει αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ, ενώ κ. Σκορδάς θα έχει τον τομέα Εμπορίου, ο κ. Μηταράκης τις Επενδύσεις και ο κ. Καλογιάννης τις Υποδομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...