Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθει κανέναν το υπ. Ανάπτυξης με τα επιχειρήματα για το γάλα

Για «διάτρητα επιχειρήματα» και «κροκοδείλια δάκρυα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με την περίοδο κατανάλωσης του γάλακτος.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τομέας αγροτικής πολιτικής του κόμματος, το ΥΠΑΑΝ, «δεν πείθει κανέναν και πολύ περισσότερο τους κτηνοτρόφους που καταστρέφει».


Η καθιέρωση του γάλακτος ημέρας, «είναι το απόλυτο τέχνασμα για να βγουν από τη μέση οι μικρές και απομακρυσμένες από τα δίκτυα συλλογής κτηνοτροφικές μονάδες» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτοντας και το «φρέσκο» γάλα των, άγνωστο ακόμα, πόσων ημερών το μόνο που θα συμβεί είναι «να πλημμυρίσει η ελληνική αγορά από εισαγόμενο γάλα» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως «τελειωτικό χτύπημα από τους ίδιους ακριβώς που κατάργησαν την αναγραφή της χώρας προέλευσης», χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, το ελληνικό σήμα «που από τον ίδιο τον σχεδιασμό του, το μόνο που θα επιφέρει είναι να γίνουν νομότυπες οι παράνομες ελληνοποιήσεις».

Πλέον, δεν έχει μείνει η παραμικρή αμφιβολία και στον τελευταίο κτηνοτρόφο, καταλήγει η ανακοίνωση «ότι τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του καρτέλ του γάλακτος είναι τα μόνα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια».

Είχε προηγηθεί η διαπίστωση του υπουργείου Ανάπτυξης ότι «η λύση που προωθείται για το γάλα, αναμένεται να μειώσει το κόστος επιστροφών, να αλλάξει τις ώρες και τον τρόπο μεταφοράς, να συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διανομής και να οδηγήσει γρήγορα σε ουσιαστική μείωση της τιμής του γάλακτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...