Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τα ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές


Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η κυβέρνηση για το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές, τονίζοντας στη Βουλή ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι μια φοβική χώρα».

Στη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η πρέπει να περάσει η ρύθμιση για το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.

Ειδικότερα το πλάνο της κυβέρνησης είναι τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα μαγαζιά να ανοίγουν επτά Κυριακές το χρόνο και τα μικρότερα, κάτω των 250 τετραγωνικών, να ανοίγουν προαιρετικά ακόμη και κάθε Κυριακή.

Κατά την επιχειρηματολογία του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «Πρέπει να σταματήσει πλέον η Ελλάδα να είναι μια φοβική χώρα και να αντιμετωπίζει με φόβο το τοπίο που αλλάζει» ενώ συμπλήρωσε ότι «η περιοριστική λογική αποτελεί αυτοκτονική προσέγγιση».

Το ζήτημα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει προξενήσει πολλές αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους ίδιους τους εμπόρους και εμπορικούς συλλόγους, ωστόσο, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη ρύθμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...