Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας - Eurobank


Αίσιο τέλος είχε η συμφωνία συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και της Eurobank Ergasias, με την πρώτη να αποκτά ποσοστό 84,35% της δεύτερης.

Έτσι, Εθνική Τράπεζα και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Ομιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τη δημόσια πρόταση της Εθνικής αποδέχθηκαν 64.369 μέτοχοι της Eurobank, με την ΕΤΕ να αποκτά συνολικά 466.397.790 μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Πλέον, η Eurobank είναι ήδη θυγατρική του Ομίλου Εθνικής, αλλά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως ένας αυτόνομος τραπεζικός οργανισμός μέχρι τη νομική συγχώνευση.

«Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής κίνησης, η Τράπεζα θέτει τις βάσεις προκειμένου να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή της, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και τη συγκράτηση των επισφαλειών» ανέφερε στο μήνυμά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς στους εργαζομένους του νέου Ομίλου.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο κ. Τουρκολιάς.

Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες.

Τα σημαντικά οφέλη του νέου τραπεζικού ομίλου θα προκύψουν από τη συγχώνευση και τη λειτουργική ενοποίηση των δύο οργανισμών το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω της επίτευξης συνεργειών και της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...