Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η κατασκευή της Νέας Λυρικής Σκηνής

Στην ελληνοιταλική κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ιταλικής Impregiolo αναμένεται, εκτός απροόπτου, να καταλήξει το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο της χώρας, η κατασκευή της νέας Λυρικής Σκηνής στο Δέλτα του Φαλήρου (πρώην εγκαταστάσεις Ιπποδρόμου) με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η Καθημερινή, η κοινοπραξία αναδείχτηκε σε προσωρινό ανάδοχο και αναμένεται να κληθεί τις προσεχείς ημέρες από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος που χρηματοδοτεί το έργο, συνολικού προυπολογισμού 566 εκατομμυρίων ευρώ. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται μέχρι τέλους του έτους 2012 και η ολοκλήρωσή του το 2016.

Το έργο αποτελούσε μήλον της έριδος για τους κατασκευαστικούς ομίλους λόγω της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης που εξασφαλίζει μεγάλο κατασκευαστικό αντικείμενο για την προσεχή τριετία.

Από τη συνολική έκταση του οικοπέδου (240.000 στρέμματα), 210.000 τ.μ αφορούν το Κέντρο Πολιτισμού και την Εσπλανάδα (Πάρκο Σταύρος Νιάρχος) και τα υπόλοιπα 30.000 τ.μ τη δημιουργία δημοτικού αθλητικού πάρκου, μια προσφορά προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Το 85% της έκτασης θα αποτελεί πράσινο και κοινόχρηστους χώρους ενώ η δόμηση περιορίζεται στο 15% και θα αφορά τα υπερσύγχρονα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής, με «πράσινη οροφή». Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων δεν θα ξεπεράσει τα 60.00 τ.μ.

Η κατασκευή αναμένεται να προσφέρει απασχόληση σε 1.500-2.400 άτομα ετησίως και 250 μόνιμες θέσεις εργασίας. Με την ολοκλήρωσή του το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδοθεί στο Δημόσιο, το οποίο θα αναλάβει τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο για τη διαχείρισή του.

Αρχιτέκτονας του έργου θα είναι ο διάσημος ιταλός Ρένζο Πιάνο ο οποίος έγινε γνωστός για το κέντρο Μπομπούρ του Παρισιού, το κτίριο των New York Times και την αναμόρφωση του λιμανιού της Γένοβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...