Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Reuters: Προσφορά για την Εμπορική από την ΕΤΕ

Προσφορά για την Εμπορική Τράπεζα θα καταθέσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με πηγές της οποίες επικαλείται το Reuters.
Η Εθνική θα υποβάλει προσφορά για την Emporiki, είπε στο πρακτορείο τραπεζικό στέλεχος προσκείμενο στη διαδικασία που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα πρόταση έχει καταθέσει μόνο η Alpha Bank, ενώ ΕΤΕ και Eurobank έχουν επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 8 του μηνός. Βασική παράμετρος για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αποτελεί κατ' αρχήν η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας από τη μητρική της, η οποία σύμφωνα με αναλυτές είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προϋπόθεση την οποία έχει κοινοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προς τους ενδιαφερόμενους αγοραστές αφορά στη διασφάλιση από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών της δέσμευσης ότι η Credit Agricole θα επανακεφαλαιοποιήσει πλήρως την ελληνική θυγατρική της, ώστε να μη χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το ΤΧΣ.

Ο δεύτερος όρος αφορά την παροχή ρευστότητας από την Credit Agricole στην Εμπορική Τράπεζα, η οποία ανέρχεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ και θα μπορούσε είτε να γίνει μέσω της διατραπεζικής αγοράς, είτε να μεταβιβαστούν στην Credit Agricole στοιχεία του ενεργητικού της Εμπορικής ή με συνδυασμό των δύο προηγούμενων.

Η τρίτη προϋπόθεση έχει να κάνει με τον έλεγχο (due diligence) της Εμπορικής, καθώς στην προσφορά θα πρέπει να αναγράφεται σαφώς ότι τα στοιχεία που θα εξεταστούν από τον ειδικό ελεγκτή του ΤΧΣ θα πρέπει να είναι επικαιροποιημένα.

Τέλος, η τέταρτη προϋπόθεση ορίζει πως το ΤΧΣ θα πρέπει να διαπιστώσει ότι η συγχώνευση της Εμπορικής με τον προκριθέντα υποψήφιο ελληνικό όμιλο δημιουργεί συνέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...