Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έχασε τη μάχη για το θετικό πρόσημο η Wall Street



Με μικρή πτώση "χρέωσε" το αμερικανικό χρηματιστήριο η ανακοίνωση της Fed που επισκίασε τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον τομέα στέγασης των ΗΠΑ, δίνοντας έτσι συνέχεια στις χθεσινές μεγάλες απώλειες της αγοράς.

Μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να επεκτείνεται με ήπιους ρυθμούς και ψήφισε υπέρ της διατήρησης των μέτρων στήριξης που αναμένεται να βοηθήσουν την αγορά εργασίας να ανακάμψει.

Οι αξιωματούχοι της Fed διαπίστωσαν βελτίωση στις δαπάνες των νοικοκυριών αλλά και τη στεγαστική αγορά, αλλά ενημέρωσαν ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας θα συνεχιστεί ενώ εμμένει στο σχέδιό της να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως τα μέσα του 2015.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 25,10 μονάδες (-0,19%) κλείνοντας στις 13.077,30 μονάδες. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο δείκτης έχει χάσει αθροιστικά 3,5%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 8,70 μονάδων (-0,29%) και έκλεισε στις 2.981,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,30 μονάδων (-0,31%) κλείνοντας στις 1.408,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 8 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η United Technologies κλείνοντας στα $77,90 με άνοδο 0,83 δολλάρια ή σε ποσοστό 1,08%. Ακολούθησαν η Procter and Gamble με κέρδη 0,95% και κλείσιμο στα $68,08 και η JP Morgan Chase, η οποία έκλεισε στα $41,71 με άνοδο 0,92%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Chevron Corp (-3,50%), η Hewlett-Packard (-1,54%) και η Caterpillar (-1,02%. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Ο τεχνολογικός και βιομηχανικός κλάδος ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της συνεδρίασης διαιωνίζοντας μια τάση που καταγράφεται από την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Στο ταμπλό η μετοχή της Boeing σημείωσε άνοδο 1,75%. Ο κολοσσός των αέρων ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αύξησε τις εκτιμήσεις του για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, τα κέρδη της Boeing υποχώρησαν κατά 6% στα 1,03 δισ. δολάρια ή 1,35 δολάρια ανά μετοχή, από τα 1,1 δισ. δολάρια ή 1,46 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13% και ανήλθαν στα 20 δισ. δολάρια από τα 17,73 δισ. δολάρια.Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια κέρδη και πλέον αναμένει 4,80 με 4,95 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές από την πλευρά τους κάνουν λόγο για 4,73 δολάρια, σύμφωνα με την Thomson Reuters.

Η μετοχή του Facebook έκανε άλμα 19%. Η δημοφιλής ιστοσελίδα ανακοίνωσε ζημιές έναντι κερδών για το γ΄ τρίμηνο του έτους, ωστόσο κατέγραψε σημαντική αύξηση των εσόδων της. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 59 εκατ. δολ. ή δύο cents ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο από κέρδη 227 εκατ. δολ. ή 10 cents ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Χωρίς να περιλαμβάνονται αποζημιώσεις και άλλα έκτακτα στοιχεία τα κέρδη ήταν αμετάβλητα στα 12 cents ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,26 δισ. δολ. ενισχυμένα κατά 32% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κέρδη 4,7% σημείωσε η μετοχή της Dow Chemical, καθώς αυτή ανακοίνωσε ότι θα "κόψει" το 5% του εργατικού της δυναμικού, ήτοι 2.400 θέσεις εργασίας, με στόχο να μειώσει το κόστος της κατά 500 εκατ. δολάρια έως τα τέλη του 2014.

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλό άνω των δύο ετών σκαρφάλωσαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς κερδίζει έδαφος.
Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν 5,7% το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 389.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010. Σε ετήσια βάση οι πωλήσεις σημειώνουν άλμα 27,1%.

Στο μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επεκτάθηκε με ήπιο ρυθμό τον Οκτώβριο, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τριών ετών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, ο αρχικός δείκτης PMI της Markit για τον Οκτώβριο σκαρφάλωσε στις 51,3 μονάδες από 51,1 μονάδες το Σεπτέμβριο. Η Markit σημείωσε ότι η μέτρηση του Σεπτεμβρίου ήταν η χαμηλότερη σε διάστημα τριών ετών.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
.


Πηγή:www.capital.gr
Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...