Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εορτασμός 1 έτους υλοποίησης στην Ελλάδα του Πιστοποιημένου από το GRI Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ένα χρόνο συμπληρώνει στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2011 το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη(ΕΚΕ) και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI).

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2010. Ένα χρόνο μετά, το GRI Training Program έχει κατορθώσει να εκπαιδεύσει και στην Ελλάδα δεκάδες στελέχη οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σχετικά με την έκδοση των Απολογισμών ΕΚΕ.

Με αφορμή την πρώτη επέτειο του προγράμματος αυτού, η Sustainable Development, certified training partner του GRI, διοργανώνει Εορταστική Εσπερίδα αφιερωμένη στην Εκπαίδευση για την ΕΚΕ και την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθεί η κα Shivani Rajpal, training coordinator του διεθνούς οργανισμού GRI, η οποία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα συζητηθούν και οι δυνατότητες ενσωμάτωσης των θεμάτων ΕΚΕ και Αειφορίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε τα μελλοντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς, να υιοθετούν εκ των σπουδών τους μια πιο υπεύθυνη, περιβαλλοντική και κοινωνική συμπεριφορά.

Η Sustainable Development, διοργανώτρια της εκδήλωσης, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 50 στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών σε θέματα ΕΚΕ κατά το τελευταίο έτος. Επιπρόσθετα, από το 2006 έχει εκπονήσει 24 Απολογισμούς ΕΚΕ σε μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο GRI-G3.

Σημειώνεται ότι η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το επόμενο πιστοποιημένο σεμινάριο που διοργανώνει η Sustainable Development στην Αθήνα στις 6 και 7 Ιουλίου 2011.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...