Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Με πολλαπλή υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα και ο Moody's

Μία υποβάθμιση κατά πολλές βαθμίδες, εφόσον καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το χρέος της Ελλάδας να μην είναι βιώσιμο, καθώς στην περίπτωση αυτή θα αυξανόταν σημαντικά ο κίνδυνος αναδιάρθρωσής του βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, προειδοποιεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος, προς το παρόν, έθεσε υπό εξέταση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, η οποία αντιστοιχεί στο B1. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, η απόφασή του για την αναθεώρηση του αξιόχρεου της Ελλάδας προκλήθηκε από τρεις λόγους:
  • Πρώτον, τις αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών μεγεθών, κυρίως τη σημαντική προς τα πάνω αναθεώρηση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010.
  • Δεύτερον, την αυξημένη αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στο πλαίσιο δυνητικών καθυστερήσεων στην επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής.
  • Τρίτον, τις ανησυχίες για την πιθανότητα και τις συνέπειες μίας καθυστερημένης και ασθενέστερης οικονομικής ανάκαμψης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...