Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ανοδος του χρυσού

Gold Key, weighing one kilogram is used to acc...Image via Wikipedia Στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων εβδομάδων αναρριχήθηκε την Τρίτη ο χρυσός καθώς οι φόβοι για το ελληνικό χρέος επισκίασαν την ανάκαμψη του ευρώ, ενώ το ασήμι όδευε να σημειώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2008.
Δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα στηρίζοντας το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν, ότι, οι επενδυτές απέχουν από τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλό ρίσκο εξ αιτίας του ελληνικού χρέους.
Η τιμή σποτ του χρυσού σημείωσε άνοδο 89 σεντς φθάνοντας στα 1.538,84 δολ. η ουγγιά στις 0210 ώρα Γκρίνουϊτς αγγίζοντας τα ημερήσια υψηλά επίπεδα των 1.540 δολ. στα οποία είχε αναρριχηθεί στις 4 Μαΐου. Μέσα στον μήνα που διανύουμε οι ράβδοι χρυσού έχουν υποχωρήσει 1,6% παραμένοντας κάτω από τα ιστορικά επίπεδα ρεκόρ των 1.575 δολ. η ουγγιά τα οποία άγγιξαν στις αρχές του μήνα.
Ανοδο 22 σεντς φθάνοντας στα 38,27 δολ. η ουγγιά σημείωσε το ασήμι, αλλά το πολύτιμο μέταλλο έχει υποχωρήσει 20% τον Μάϊο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2008. Τον Απρίλιο το ασήμι άγγιξε επίπεδα ρεκόρ φθάνοντας τα 49,51 δολ. η ουγγιά.
Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στο 1,4354 ανά δολάριο φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε τρεις εβδομάδες. Η φυσική αγορά χρυσού υστέρησε δραστηριότητας, ωστόσο εικάζεται ότι κάποιοι κερδοσκόποι θα προχωρήσουν σε πωλήσεις συμβολαίων για να πάρουν τα κέρδη τους.
Τέλος σημειώνεται ότι η ζήτηση από τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χρυσού στον κόσμο, την Ινδία, πιθανόν να μειωθεί, καθώς η περίοδος των γάμων στη χώρα φτάνει στο τέλος της.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...