Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αγρότης από το Ρέθυμνο «έκοψε» το 2009 εικονικά τιμολόγια ύψους 4,8 εκατ. ευρώ!

Στα χέρια της Αστυνομίας «έπεσε» αγρότης από το Πέραμα Ρεθύμνου με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια του 2009 εξέδωσε 181 εικονικά τιμολόγια προς τρίτους που ανέρχονται συνολικά στο ασύλληπτο ποσό των 4,8 εκατ. ευρώ.

Ο 44χρονος αγρότης, σύμφωνα με το goodnews.gr, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Υπάλληλοι της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου και συγκεκριμένα του τμήματος Κώδικα βιβλίων και στοιχείων, οι οποίοι προχώρησαν σε έλεγχο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2011 στα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία του 2009, δεν βρήκαν παραστατικά και δελτία αποστολής και έκριναν πως τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, αλλά ότι ήταν εικονικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Ρεθύμνου, έκανε μήνυση σε βάρος του 44χρονου, ο οποίος και συνελήφθη.

Η κατηγορία που τον βαρύνει είναι η έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων, που υπερβαίνουν το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ και από το απόγευμα της Δευτέρας κρατείται για να οδηγηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου, όπου και θα απολογηθεί.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 44χρονος εξέδωσε από την 1η Ιανουαρίου ως την 31 Δεκεμβρίου 2009 181 εικονικά τιμολόγια σε τρίτους αγρότες, οι οποίοι κατά κύριο λόγο είναι φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στη Θήβα.

Το ύψος των τιμολογίων ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.807.428,42 ευρώ, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχει προκύψει εάν οι ιδιώτες στο όνομα των οποίων εκδίδονταν τα τιμολόγια ήταν ενήμερα για την όλη διαδικασία. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να αρνείται ότι πρόκειται για εικονικά τιμολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...