Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανησυχία βουλευτών ΔΗΜΑΡ για μέλλον μικρομετόχων του ΤΤ

Ερώτηση διατύπωσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οποία επισημαίνουν:

«Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δεν δόθηκε παράταση στη διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ( ΤΤ) για να εκδώσει τις οικονομικές καταστάσεις και η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να τις παρουσιάσει ως τις 31/08/12.

Λόγω της μη συμμετοχής του ΤΤ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του πρόσφατου κουρέματος των ομολόγων (PSI), πιθανολογείται ότι η καθαρή θέση του θα είναι αρνητική.

Ο Υπουργός Οικονομικών σε συνεδρίαση στην επιτροπή Οικονομικών (29/08/12) δήλωσε ότι οι εποπτικές αρχές- Τράπεζα της Ελλάδας έκριναν το ΤΤ μη βιώσιμο.

Επειδή δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα με το μεγάλο αριθμό μικρομετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της επένδυσης τους, άλλα και των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον:

ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιο τρόπο, σε κάθε περίπτωση, προτίθεται να απαντήσει στις αγωνίες των μικρομετόχων και των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;

Και ζητάμε:

να μας κατατεθεί η έκθεση βιωσιμότητας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...