Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Μέτρα ζητάει το ΒΕΑ για την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών απο χιλιάδες βιοτέχνες

Μέτρα για να αντιμετωπίσουν χιλιάδες βιοτέχνες και επαγγελματίες τα προβλήματα πoυ αντιμετωπίζουν στον καθημερινό αγώνα τους για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα ζητάει από την κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας ζητά:

1. Πάγωμα των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών χωρίς προσαυξήσεις και δικαίωμα πληρωμής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών με δυνατότητα επιλογής μέχρι δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες. Στην περίπτωση συνταξιοδότησης η εξαγορά να γίνεται με τρέχουσες εισφορές. Σημειώνεται ότι από την συγκεκριμένη εφαρμογή καμία ζημιά δεν προκύπτει για τον ΟΑΕΕ διότι ο υπολογισμός της σύνταξης γίνεται επί του πραγματικού χρόνου που έχουν πληρωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.

2. Δυνατότητα πληρωμής δυο διμήνων (120 εργάσιμες ημέρες) για να υπάρχει ετήσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (για την εφαρμογή ίσων δικαιωμάτων προς όλους τους ασφαλισμένους της χώρας).

3. Διακανονισμός σε δόσεις των οφειλών υπολογιζόμενες στο ποσό που αντιστοιχεί σε δυο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες.

Η δόση για τις παρελθούσες οφειλές να είναι ανάλογη της χρηματοδοτικής ικανότητας των ασφαλισμένων.

4.Διαχωρισμός του ασφαλίστρου υγείας από αυτό της σύνταξης, ώστε ο ασφαλισμένος αν δεν μπορεί να καταβάλλει το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς, να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί για την υγεία.

5.Μείωση κατά 20% τουλάχιστον των εισφορών για μια 5ετία, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική οικονομία και πλήττουν κυρίως τις ΜΜΕ.

6.Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ διότι πρόκειται για αυτασφάλιση και το σημαντικότερο αυτό ισχύει στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. Νομικών, Μηχανικών κλπ).

7. Άμεση ενεργοποίηση του μέτρου που προβλέπεται στο άρθρο 44 του Ν.3986/2011 για την επιβολή επιδόματος ανεργίας σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με την προσθήκη να τεθεί χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ώστε να καλυφθούν οι έχοντες πράγματι ανάγκη, να αποδεσμευτεί η καταβολή του επιδόματος από την ύπαρξη ή μη οφειλής και η καταβολή να γίνεται εφόσον ο επαγγελματίας μένει άνεργος 2 και όχι 3 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...