Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Σε απόγνωση 90 επενδυτές φωτοβολταϊκών σταθμών, λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας klt AE

"Σε απόγνωση βρίσκονται 90 επενδυτές φωτοβολταϊκών σταθμών, λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας klt AE", αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή ο πρόεδρος της ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

"Τεράστιες και απρόβλεπτες κοινωνικές διαστάσεις τείνει να προσλάβει η οιονεί χρεοκοπία της εταιρείας «Κλιμαλεβητεχνική klt Ανώνυμη Εταιρεία», της μεγαλύτερης ίσως στον τομέα κατασκευής μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς" αναφέρουν οι κ.κ. Κουβέλης και Τσούκαλης και επισημαίνουν:

"Η διακοπή της δραστηριότητάς της έχει οδηγήσει στην απόλυτη οικονομική καταστροφή, προσωπική απόγνωση και ψυχική κατάρρευση περισσότερους από 90 ιδιώτες επενδυτές (κυρίως αγρότες), διασκορπισμένους σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, κατά την υπογραφή των ιδιωτικών συμφωνητικών, ο καθένας από τους επενδυτές, παρέδωσε στην εταιρεία επιταγές ποσού εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που αντιστοιχούσαν στο εργολαβικό τίμημα. Η ενέργεια αυτή υπαγορεύθηκε από την εταιρεία προκειμένου, έναντι των επιταγών, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για την ολοκλήρωση των έργων τραπεζικά δάνεια. Οι επιταγές θα εξοφλούντο από τους επενδυτές μέσω τραπεζικών δανείων που είχαν ήδη εγκριθεί προς τον καθένα από τους επενδυτές και θα εκταμιεύονταν αμέσως μετά την ολοκλήρωση κατασκευής των έργων.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...