Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Βουλιάζουν τα δάνεια και οι λιανικές πωλήσεις - Σε νέο ρεκόρ η ανεργία


Την ώρα που Μπαρόζο και Παπαδήμος αντάλλασσαν ευχές και υποσχέσεις για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και για ενίσχυση της ροής κονδυλίων έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να ξεκολλήσει από το τέλμα της ύφεση, νέα στοιχεία έρχονταν στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι μόνο με ευχές δεν επιστρέφει η ανάπτυξη.
Το πρώτο σοκ ήρθε από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τις χορηγήσεις νέων δανείων, αφού τον Ιανουάριο ενισχύθηκε η αρνητική τάση των προηγούμενων μηνών, θέτοντας σοβαρά ερωτήματα για την επόμενη ημέρα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι χορηγήσεις νέων δανείων στο σύνολο της οικονομίας μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3,3% μέσα σε έναν μήνα και αναμφίβολα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι η μείωση στο κλάδο του εμπορίου έφτασε στο 6,6%, στις κατασκευές στο 7,6%, σε ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις στο 7,3%, στα νοικοκυριά στο 4,1%.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...