Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νέα «καθίζηση» στις τιμές ακινήτων

Περαιτέρω πτώση σημείωσαν το 2011, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές των ακινήτων σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της RE/MAX. Συνοπτικά, οι μέσες τιμές των μεταχειρισμένων / παλαιών ακινήτων ήταν κατά 18% χαμηλότερες σε σχέση με το 2010, ενώ των νέων / νεόδμητων κατά 10%. Το 2011 αποτέλεσε μία από τις πιο δύσκολες, αν όχι τη δυσκολότερη χρονιά για την ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα επηρεάστηκε σημαντικά και ο κλάδος της διαμεσολάβησης ακινήτων.

Σημαντικοί παράγοντες που επηρέασαν αρνητικά την κτηματαγορά ήταν το πάγωμα των στεγαστικών δανείων από πλευράς τραπεζών, καθώς και η πορεία της οικονομίας με την οποία σχετίζεται τόσο η ψυχολογία των αγοραστών όσο και η αγοραστική τους δύναμη. Η επιβολή έκτακτων φόρων και το κλίμα ανασφάλειας για την περαιτέρω πορεία της οικονομίας ενίσχυσαν την αναβλητικότητα εκ μέρους των αγοραστών και δημιούργησαν υπερπροσφορά ακινήτων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...