Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ζημίες εμφάνισε ο όμιλος MIG το πρώτο τρίμηνο

Τα 42,3 εκατ. ευρώ έφτασαν οι ζημίες από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου της ΜΙG το πρώτο τρίμηνο του 2010, ενώ οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 25% σε 457,7 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Σε εταιρικό επίπεδο η ζημία μετά από φόρους ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεδομένης της ισχυρής ρευστότητας και του ισολογισμού με καθαρή θέση 3,3 δισ. ευρώ, η οποία ενισχύθηκε με την πρόσφατη έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, φέρνοντας μετρητά της εταιρείας στο επίπεδο των 634 εκατ. ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε στη Γενική Συνέλευση μετόχων την καταβολή τεκμαρτού μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Η Dubai Group επιβεβαίωσε την δέσμευσή της ως μακροπρόθεσμου μετόχου της εταιρείας με πλήρη υποστήριξη της Διοίκησης, τονίζεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο όμιλος αποδίδει τα αποτελέσματα στην εποχικότητα σε πολλές εταιρείες του Ομίλου όπως η Attica, Vivartia, και την Olympic Air οι οποίες συνήθως εμφανίζουν αδύναμη απόδοση κατά την δραστηριότητά τους το πρώτο τρίμηνο. Ο όμιλος θεωρεί τις ζημίες που προέκυψαν από επενδύσεις που σχετίζονται με την έναρξη δραστηριότητας της Olympic Air πλήρως ανακτήσιμες για την MIG, ως μέρος της συμφωνίας που έχει ανακοινωθεί για την συγχώνευση με την Aegean.

Αλλα μέρη του ομίλου, όπως ο όμιλος Υγεία, η FAI, MIG Real Estate και η Hilton Cyprus συνέχισαν την κερδοφορία και εμφάνισαν ισχυρή λειτουργική απόδοση και ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο, σημειώνεται στην ανακοίνωση. Στόχος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜIG Διονύση Μαλαματίνα, είναι όλες οι εταιρείες του ομίλου να έχουν κερδοφορία το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...