Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκυλακάκης: Να βρεθούν οι υπεύθυνοι για τον έλεγχο των εταιριών που φοροδιαφεύγουν

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«H ανακοίνωση των εταιριών που οφείλουν και δεν πληρώνουν, μάλλον ενθαρρύνει παρά αποθαρρύνει τη φοροδιαφυγή, καθώς διαφημίζει με τον πειστικότερο τρόπο την έλλειψη βούλησης του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα, να εισπράξει με τρόπο στοιχειωδώς δίκαιο και αποτελεσματικό, τη φορολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

 *   Από τους 119 φορείς και εταιρείες που οφείλουν πάνω από 40 εκ. ευρώ, 32 είναι προσωπικές εταιρείες και ΕΠΕ, εταιρίες συνήθως με κεφάλαιο μερικών χιλιάδων ευρώ που δεν θα έπρεπε ποτέ να αφεθούν να χρωστούν ούτε το ένα δέκατο αυτών των ποσών.

 *   Πρώτος μεγαλο-οφειλέτης είναι κρατικός οργανισμός (ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. Ευρώ), ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται πολλοί ακόμη κρατικοί οργανισμοί και εταιρίες, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διοικήσεις τους, που ήταν ενεργούμενα των δύο κυβερνητικών κομμάτων, δεν σεβάστηκαν  ούτε την στοιχειώδη θεσμική υποχρέωση της πληρωμής των φόρων.

Υπάρχει όμως και μια καλή υπηρεσία που θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η ανακοίνωση. Δίνει την αφορμή να εξεταστούν οι ευθύνες εκείνων που διαχειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις. Αναζητώντας π.χ. κατ' αρχήν τι ενέργειες έγιναν σε υποθέσεις άνω των  40 εκ. που ήταν ενεργές την τελευταία δεκαετία και περιλαμβάνοντας στη σχετική έρευνα και εξαντλητική εξέταση του πόθεν έσχες των υπευθύνων, για τη δημιουργία των τεράστιων αυτών οφειλών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...