Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Θετικές οι επιδόσεις της INTERAMERICAN κατά το α’ εξάμηνo.


Κέρδη 27,9 εκατ. ευρώ  και παραγωγή ασφαλίστρων 239,9 εκατ. ευρώ.

Σε μια περίοδο δοκιμασίας και για την ασφαλιστική αγορά εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, η INTERAMERICAN υπερκάλυψε τους στόχους της κατά το α´ εξάμηνο, επιτυγχάνοντας κέρδη προ φόρων 27,9 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα εξαμήνου της εταιρείας ανήλθαν σε 239,9 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 2,2% τον στόχο εξαμήνου, έναντι 253 εκατ. κατά το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Η INTERAMERICAN ακολούθησε με συνέπεια το επιχειρηματικό σχέδιο της συνετής διαχείρισης των κινδύνων, της πολυκαναλικής διανομής και του ελέγχου του κόστους, με τις λειτουργικές δαπάνες (εξαιρουμένου του κόστους προμηθειών) να περιορίζονται με την εφαρμογή του σχεδίου κερδοφορίας σε 46 εκατ. κατά το φετινό α´ εξάμηνο, έναντι 53,1 εκατ. πέρυσι.

Ως προς τα παραγωγικά αποτελέσματα, η εταιρεία έγραψε σε ασφάλιστρα ζωής, συμπεριλαμβανομένων των συμβολαίων επενδυτικού χαρακτήρα, 67,9 εκατ. ευρώ έναντι 83,1 εκατ. πέρυσι. Τα επενδυτικά συμβόλαια -με αιχμή το «Capital»- απέδωσαν 21,6 εκατ., κατά 25% πάνω από τις προβλέψεις εξαμήνου. Τον Μάιο ξεκίνησε την εφαρμογή μιας στρατηγικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στον κλάδο ζωής, με εμπορικές και λειτουργικές ενέργειες.

Στον κλάδο υγείας τα ασφάλιστρα έφθασαν τα 55,8 εκατ. έναντι 57,8 εκατ. το α´ εξάμηνο του 2010. Η INTERAMERICAN διατήρησε την ισχυρή θέση της στην αγορά ασφαλίσεων υγείας, παρά τις επιπτώσεις της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που ανέκοψε γενικά την ανανέωση συμβολαίων. Ο συνδυασμένος δείκτης ζημιών (combined ratio) της εταιρείας στην υγεία είναι σημαντικά βελτιωμένος, έχοντας περιοριστεί στα 71,1% έναντι 106,9% πέρυσι, κυρίως λόγω απελευθέρωσης αποθεμάτων η οποία προέκυψε από ενέργειες διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Στις γενικές ασφάλειες σημειώθηκαν μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 116,1 εκατ., αυξημένα κατά 3,6% έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου 2010 (112,1 εκατ.). Το αποτέλεσμα οφείλεται στις εξαιρετικές επιδόσεις όλων των δικτύων διανομής και ιδίως των απευθείας πωλήσεων στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, στον οποίο επίσης περιορίστηκε το combined ratio σε 95% (98,1% πέρυσι).

Η ΙΝTERAMERICAN προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων και θα καταγράψει τις όποιες απομειώσεις προκύψουν κατά τη χρονική στιγμή της ανταλλαγής. Ο μητρικός όμιλος EUREKO, ήδη, συμπεριέλαβε στα αποτελέσματα εξαμήνου απομειώσεις ύψους 48 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, ακολουθώντας την ολλανδική πολιτική στήριξης της Ελλάδος.

Το επιχειρηματικό σχέδιο

Η εταιρεία συνεχίζει την εφαρμογή του σχεδίου της για την εδραίωσή της στην ηγετική θέση της direct ασφαλιστικής αγοράς και τη βέλτιστη απόδοση του νέου λειτουργικού μοντέλου του δικτύου πωλήσεων Agency. Προϊοντικά, προχωρεί σε τυποποίηση των ασφαλιστικών προγραμμάτων και σε βελτίωση του συστήματος τιμολόγησης, ειδικά στους κλάδους ζημιών, καθώς
και στη βελτίωση της ενεργούς διαχείρισης χαρτοφυλακίου και των αποζημιώσεων. Η εφαρμογή της στρατηγικής back to front, με βασικό στόχο την έκδοση όλων των συμβολαίων στα γραφεία πωλήσεων, θα ολοκληρωθεί πρίν το τέλος του έτους. Στις διαδικασίες, συνεχίζεται η διεύρυνση της χρήσης συγχρόνων τεχνολογιών και η e-service πλατφόρμα εμπλουτίζεται εντυπωσιακά. Υπογραμμίζεται η ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Η εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ για την προώθηση ασφαλίσεων αυτοκινήτου, κατοικίας και βοήθειας, ενώ θα συνεργαστεί και με την Τράπεζα Πειραιώς με πρόγραμμα υγείας.

Η INTERAMERICAN είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς που έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε όλες τις ασκήσεις Solvency II, για το οποίο βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό σημείο ετοιμότητας ως προς τα ποσοτικά και ποιοτικά ζητούμενα, εστιάζοντας σε έναν ισχυρό ισολογισμό και στη βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο Γ. Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, τονίζει ότι η εταιρεία, παρά την επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος, βρίσκεται σε καλό δρόμο. «Υλοποιούμε με επιτυχία τις στρατηγικές προτεραιότητές μας. Μια από αυτές είναι και η πολιτική μείωσης του επενδυτικού κινδύνου, που επηρεάζει τα αποτελέσματά μας αλλά θωρακίζει την εταιρεία. Ο καταναλωτής παραμένει στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας και η ικανοποίηση των αναγκών μέσα από μια συνεχώς ενισχυόμενη σχέση εμπιστοσύνης, το σταθερό σημείο αναφοράς μας. Στόχος μας είναι η INTERAMERICAN να αποτελεί μέσα στην επόμενη πενταετία ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλιστικών πρακτικών» υπογραμμίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Ο Μέτοχος

Τακτικά κέρδη προ φόρων 201 εκατ. ευρώ κατά το α´ εξάμηνο ανακοίνωσε ο όμιλος EUREKO, μητρικός της INTERAMERICAN, που ενίσχυσε περαιτέρω το περιθώριο φερεγγυότητάς του στο 224%. Η EUREKO έγραψε 11 δισ. ευρώ ασφάλιστρα, με σαφώς βελτιωμένα τα αποτελέσματά της στον κλάδο ζωής. Στις εκτός έδρας ευρωπαϊκές δραστηριότητές της, η EUREKO περιλαμβάνει την INTERAMERICAN στις εταιρείες πρώτης γραμμής του Ομίλου, μαζί με την EUREKO SIGORTA (Τουρκία) και την ORANTA (Ρωσία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...