Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Έκαναν ΚΟΥ ΚΟΥ στο άρθρο 99

Σε συμφωνία σχεδόν για το 80% των απαιτήσεων προχώρησε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα παιχνιδιών ΚΟΥ - ΚΟΥ, η οποία, ως γνωστόν, έχει ενταχθεί στο άρθρο 99.

Μάλιστα, η εταιρεία επιταχύνει τις διαδικασίες για την εκδίκαση της επικύρωσης της συμφωνίας, καταθέτοντας και σχετικό αίτημα προς το Δικαστήριο προκειμένου να προλάβει την έγκαιρη προμήθεια προϊόντων ώστε να είναι γεμάτα τα καταστήματά της κατά την περίοδο των Χριστουγέννων κατά την οποία πραγματοποιείται και ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεων στα παιχνίδια.

Στόχος είναι η επικύρωση της συμφωνίας να συζητηθεί ακόμη και εντός του Οκτωβρίου (έναντι του Νοεμβρίου). Στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας περιλαμβάνεται μεταξύ η άλλων η αξιολόγηση των επιδόσεων κάθε καταστήματος- από τα 34 συνολικά- ανά εξάμηνο, ενώ ήδη έχουν κλείσει καταστήματα τα οποία δεν θεωρήθηκαν αρκούντως αποδοτικά.

Η εταιρεία που έχει μεγαλύτερη παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα έχει υποστεί σημαντική πτώση του τζίρου της λόγω της κρίσης, αν και σε χαμηλότερους ρυθμούς το 2011 σε σχέση με το 2012. Ο Σεπτέμβριος πάντως θεωρείται από τους καλύτερους μήνες του έτους, αφού πραγματοποιείται ποσοστό κοντά στο 15% επί του συνολικού ετήσιου τζίρου, λόγω των αυξημένων πωλήσεων σε σχολικά.

Επισημαίνεται εδώ ότι για τη χρήση του 2010, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 28,7 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα καταστήματα της Β. Ελλάδος), από 35,5 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ οι ζημιές μετά φόρων ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ. Το 2010, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας έφθαναν τα 43,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις αντιστοιχούσαν σε 12,7 εκατ. ευρώ και οι λοιπές βραχυπρόθεσμες σε 23,1 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...