Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Λευτέρης Αυγενάκης για τα νέα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης


«Το νέο χαράτσι προς τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια νοικοκυριά που αποφάσισε... η κυβέρνηση εν μία νυκτί υπό την πίεση της Τρόικας, αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της στη φοροδιαφυγή και στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, την αδυναμία της να περικόψει ουσιαστικά τα 100 δις Ευρώ που συνεχίζει να ξοδεύει το δημόσιο.

Με κινήσεις πανικού επιδίδεται σε νέα, παράλογη και άδικη επιδρομή εισπρακτικών μέτρων, έκτακτων φόρων και τελών, λαμβάνει αποφάσεις για νέες οριζόντιες επιβαρύνσεις, παρόλο που οι πολίτες αδυνατούν πλέον να επωμιστούν και νέα οικονομικά βάρη. Αντί να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική μείωση των δαπανών και του μεγέθους του δημοσίου τομέα, αντί να συγκρουστεί με το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, επιβαρύνει ξανά τα ήδη εξαντλημένα Ελληνικά νοικοκυριά, εμμένοντας σε μια αποδεδειγμένα λανθασμένη «συνταγή».

Ένα είναι βέβαιο: ότι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου είναι ικανοί στο περιγράφουν και να διαπιστώνουν τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες και να φέρνουν νέους φόρους, αλλά εντελώς ανίκανοι πλέον αποδεδειγμένα να κυβερνήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...