Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα «μετρούν» οι αποδείξεις από supermarket και διόδια

Δεν θα «μετρούν» οι αποδείξεις από supermarket και διόδια
Εισηγήσεις για νέες αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Οι εισηγήσεις προβλέπουν επίσης και μια άκρως επιβαρυντική για τους φορολογούμενους αλλαγή: Τη μη αναγνώριση των αποδείξεων που εκδίδουν τα σούπερ μάρκετ.

Το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε πρόσφατα το μέτρο των αποδείξεων προκειμένου να μην δίνει επιστροφές στους φορολογούμενους που προσκομίζουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από τις προβλεπόμενες. Η βασική αλλαγή ήταν η κατάργηση της δυνατότητας επιστροφής φόρου και η υποχρέωση για όλους τους φορολογούμενους να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους προκειμένου να τους αναγνωριστεί το σύνολο του νέου αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. ΄Ενας φορολογούμενος, για παράδειγμα, με εισόδημα ύψους 30.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις αξίας 7.500 ευρώ.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...