Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν θα περνούν από το Ελεγκτικού Συνεδρίου συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ μικρότερες του 1 εκατ. ευρώ

Επεκτείνονται οι αρμοδιότητες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας σύμφωνα με τις διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημόσιου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.


Το Ταμείο δεν θα έχει την υποχρέωση να κοινοποιεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο συμβάσεις που δεν ξεπερνούν το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται πως από τις ήδη διενεργηθείσες συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ, μόνο, τρεις ανέρχονται σε ύψος χαμηλότερο του 1 εκατ. ευρώ.


Ωστόσο η προαναφερθείσα διεύρυνση του ρόλου του Ταμείου αναμένεται να το οδηγήσει στη συνομολόγηση συμβάσεων αξίας μικρότερης του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίες κατά τα φαινόμενα δεν θα ελέγχονται πλέον από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ΤΑΙΠΕΔ έχει πλέον τη δυνατότητα να αναθέτει σε χρηματιστηριακές εταιρείες και τράπεζες να ανοίγουν βιβλίο προσφορών για λογαριασμό του ταμείου, ώστε να πωλούν μετοχές εισηγμένων εταιρειών που αποκρατικοποιούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το in.gr, με το σχέδιο νόμου εισάγεται η δυνατότητα πώλησης μετοχών μέσω του λεγόμενου επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών, ήτοι το Ταμείο μπορεί να αναθέτει σε πιστωτικά ιδρύματα ή ΕΠΕΥ να ανοίξουν βιβλίο, στο οποίο να δέχονται προσφορές από επενδυτές και μέσω αυτού να εξεύρουν αγοραστές για τις πωλούμενες μετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...