Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Έφθασαν τα 25 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Επί σχεδόν δύο ώρες συνομιλούσαν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρόεδρος του... Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Ο κ. Θωμόπουλος δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ωστόσο, στέλεχος του Ταμείου ανέφερε ότι τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται στο νέο δάνειο για τις τράπεζες, έχουν, ήδη, φτάσει στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει η δέσμευση 18 δισ., εκ των 25, να εκταμιευτούν για τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες (Εθνική, ALPHA BANK, EUROBANK και Πειραιώς) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τους που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των κ. κ. Παπαδήμου και Θωμόπουλου εξετάστηκε εκτενώς το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, ζήτημα στο οποίο- κατά το ίδιο στέλεχος- υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, που θα πρέπει να συγκλίνουν και αφορούν σε κρίσιμα τεχνικά θέματα, χωρίς όμως, να διευκρινίσει μεταξύ ποιων είναι οι διαφορές απόψεων.

Επίσης, οι κ.κ. Παπαδήμος και Θωμόπουλος συζήτησαν την ανάγκη να εξασφαλιστούν όσον το δυνατόν μεγαλύτερα κοινοτικά κονδύλια , ως αντιστάθμισμα , για τις ζημιές τις οποίες εμφανίζουν οι ελληνικές τράπεζες εξ αιτίας του «κουρέματος».

Όσον αφορά το εάν θα ανακοινωθούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης πριν η μετά τις εκλογές , το στέλεχος του Ταμείου είπε ότι δεν γνωρίζει, καθώς το ζήτημα είναι πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...