Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εταιρεία “αιχμής” η INTERAMERICAN για τη EUREKO

H INTERAMERICAN αύξησε στο τετράμηνο την παραγωγή της κατά 16,1% 
Στο πλαίσιο επίσκεψής του για την τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της INTERAMERICAN, ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας κ. Thomas van Rijckevorsel, ο οποίος παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ. και επικεφαλής του Τομέα Ευρώπης της μητρικής EUREKO, είχε μια εφ’ όλης της ύλης ενημερωτική συνάντηση με το σώμα των διοικητικών στελεχών της INTERAMERICAN.  
Ο κ. Van Rijckevorsel παρουσίασε στα στελέχη τις θέσεις και τις στρατηγικές κατευθύνσεις της EUREKO, καθώς και τις προσεγγίσεις της για τις ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Επίσης, ο Πρόεδρος της INTERAMERICAN εξέφρασε την πίστη των Μετόχων στη δυναμική ανταπόκρισης της εταιρείας ως προς στους στόχους της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της EUREKO, η INTERAMERICAN παραμένει στην τριάδα των εταιρειών προτεραιότητας του Ομίλου εκτός Κάτω Χωρών, μαζί με την EUREKO SIGORTA στην Τουρκία και την ORANTA στη Ρωσία. Η EUREKO, όπως τόνισε ο κ. Van Rijckevorsel, εξετάζει σχολαστικά το διεθνές χαρτοφυλάκιό της και επιζητεί στις τοπικές αγορές αποδόσεις ανάλογες με το προφίλ κινδύνου των θυγατρικών εταιρειών, καθώς και δραστηριότητες επαρκούς κλίμακας. «Ειδικότερα, με τα σημερινά δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, η EUREKO ανατοποθετείται ως προς τη διεθνή στρατηγική της με στόχο την αξιοποίηση ευκαιριών με μακροπρόθεσμο όφελος» επεσήμανε ο Πρόεδρος της INTERAMERICAN, συμπληρώνοντας ότι προέχει να είναι η EUREKO ο πλέον αξιόπιστος επιχειρηματικός οργανισμός. 
Με αυτό τον στόχο τίθενται για τη EUREKO και συνεπώς για την INTERAMERICAN, ως στρατηγικές προτεραιότητες:
  • η εστίαση σε κερδοφόρους τομείς της αγοράς (υγεία, συντάξεις, προστασία απώλειας εισοδήματος, γενικές ασφάλειες),
  • ο πλουραλισμός στη διανομή, με έμφαση στο bancassurance και στο direct,
  • η απλοποίηση προϊόντων και διαδικασιών,
  • η συνεχής βελτίωσης των αυτοματισμών, της μηχανογράφησης και η ολοκλήρωση των back offices πρωτοβουλιών,
  • ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών με ταυτόχρονη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των εργασιών και της αποτελεσματικότητας.
Ο κ. Γιώργος  Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Van Rijckevorsel παρατήρησε ότι υπογραμμίζει τον χαρακτήρα της INTERAMERICAN ως εταιρείας «αιχμής» του Ομίλου EUREKO και επιβεβαιώνει τη σταθερή υποστήριξη των Μετόχων προς την εταιρεία, τονίζοντας ότι «η INTERAMERICAN είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση του βασικού σχεδίου της για τη διαφύλαξη των κεφαλαιακών επενδύσεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, στον συνεχή έλεγχο του κόστους, στην προσαρμογή των προϊόντων της στη νέα πραγματικότητα της αγοράς και στην αναζήτηση νέων ευκαιριών». 
Επισημαίνεται ότι, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η INTERAMERICAN παρουσιάζει κατά το πρώτο τετράμηνο 99,03 εκατ. ευρώ νέα παραγωγή ασφαλίστρων, αυξημένη κατά 16,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009 (85,3 εκατ.), με επιμέρους αύξηση κατά 131,7% στην παραγωγή Ζωής-Υγείας –Ομαδικών ασφαλίσεων και 114,6% στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα Γενικών Ασφαλίσεων. 
Παράλληλα, η μητρική EUREKO –όπως επεσήμανε και ο κ. van Rijckevorsel μιλώντας στα διοικητικά στελέχη της εταιρεία- ευρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο μετά την επιστροφή της στην κερδοφορία το 2009 με κέρδη 1,4 δισ. ευρώ, έχοντας ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τάξης των 10 δισ. ευρώ και ασφαλιστική φερεγγυότητα της τάξεως του 250%. 
ΦΩΤΟ1 : Από αριστερά: Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN, Ε. Θωμόπουλος, Γεν. Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων και Th. Van Rijckevorsel, Πρόεδρος INTERAMERICAN και επικεφαλής Τομέα Ευρώπης EUREKO.
ΦΩΤΟ2: Ο Th. Van Rijckevorsel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να σχολιάσετε ελεύθερα αρκεί τα σχόλια να μην είναι υβριστικά ή συκοφαντικά. Διαφημίσεις στην θέση των σχολίων ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...